0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Alergie - tratament naturist in diferite forme de alergie

Alergie sau hipersensibilitate - Stare de sensibilitate specifica, exagerata, fata de un anumit antigen, cu dezvoltarea unui raspuns imun insotit de leziuni tisulare, ca rezultat al unui nou contact cu antigenul sensibilizant si provocate de mediatori solubili ca histamina, bradikinina, limfokine etc. eliberati in urma reactiei dintre antigen si anticorpi sau limfocitele T sensibilizate.

Hipersensibilitate imediata - Reactia anafilactica este mediata de anticorpi circulanti de tip IgG si IgE care se fixeaza pe mastocite si bazofile, iar la reintalnirea cu antigenul sensibilizant, determina eliberarea din aceste celule a histaminei (sau alti mediatori) si aparitia simptomatologiei clinice: soc anafilactic, febra de fan, rinita alergica, astm bronsic, urticarie etc.

Hipersensibilitate intarziata - Mediata celular, in care efectorul este Limfocitul T sensibilizat, iar mediatorii solubili sunt limfokinele eliberate de celula T si insoteste de regula infectiile cu bacterii, virusuri sau paraziti.

Alergie respiratorie - Indusa de alergene inhalante ca praf de casa, deseuri de bumbac, pene, par de animale, acarieni, polen, mucegai etc. si include coriza, traheita spasmodica si boala astmatica. Acarienii au dimensiuni microscopice, sunt rude cu capusele, iar alergiile nu apar la acarienii vii, ci la corpul acarienilor morti si la dejectiile acestora de pe covoare, asternuturi si tapiseria mobilei. Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice si cresc oriunde la intuneric si umezeala. Polenul pluteste in aer si produce alergia sezoniera. In astm are loc o hipersensibilitate imediata, de tip anafilactic cu IgE, uneori combinata cu hipersensibilitate intarziata. In astmul nealergic, intrinsec, nu intervin procese imune, desi in ambele se poate intalni eozinofilie sanguina si tisulara.

Alergie cutanata (dermatita de contact) - Produsa prin hipersensibilitate intarziata si indusa de numeroase alergene sensibilizante: substante chimice diverse, produse cosmetice (sapun, coloranti de par, creme), unele substante medicamentoase (antiseptice, gudron, lanolina), intepaturi de insecte, venin de albine si viespi, tantar, musca domestica, purice, plosnita, capuse etc, articole de imbracaminte - blanuri, metale din bijuterii, cauciuc, materiale plastice etc.

Alergie alimentara - Reprezentata de orice manifestare alergica care apare in legatura cu ingestia unui alergen alimentar: lapte, carne, oua, branza, peste, nuci, alune, capsuni etc. Clinic se manifesta cu urticarie, edem bucal, varsaturi, diaree, eozinofilie, malabsorbtie, deficit ponderal, anemie.

Alergie medicamentoasa - Natura medicamentului, doza, durata si calea de administrare, bolile digestive anterioare si alte sensibilizari, sunt factori favorizanti ai sensibilizarii, iar unele medicamente sunt alergice prin ele insele (vaccinuri, seruri, enzime, hormoni). Alergia medicamentoasa se manifesta prin patru tipuri de raspuns imun: reactii imediate - eruptie cutanata, urticarie, astm; reactii citotoxice ce induc trombocitopenii, agranulocitoza sau anemii; reactii semitardive prin complexe imune (boala serului); reactie de hipersensibilitate intarziata.
Medicamente alergizante: seruri, vaccinuri antipoliomielitice, antiherpetice, antigripale, antirujeolice; sulfamidele antiinfectioase - provoaca dermatite fotoalergice, eritem nodos, manifestari lupice, purpure, agranulocitoze; anestezice locale - conduc la soc anafilactic; antibiotice - penicilina in special si alte antibiotice produc manifestari hematologice sau accidente grave cu soc anafilactic; derivatii iodati - induc soc anafilactic.

Alergie (hipersensibilitate) la frig - Forma de hipersensibilitate imediata ce afecteaza tegumentele in urma expunerii la frig, are aspect clinic de urticarie sau de angioedem, iar cauza ar fi eliberarea de histamina.

Tratament naturist in alergiei:
Presupune in primul rand depistarea terenului alergic si evitarea contactului cu substantele alergene. In alergie este extrem de util consumul unor produse naturiste cu rol imunizant, protector, antihistaminic si desensibilizant fata de anumiti alergeni.

Produse naturiste CaliVita eficiente in alergie

Noni (Morinda citrifolia) - Sucul fructului Morinda citrifolia are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism, are certe proprietati antihistaminice (alergie), antiinflamatorii, antipiretice (scade febra) si este foarte eficient ca tratament in rinite inclusiv cele alergice, rino-sinuzite, astm bronsic. Practic, Noni poate fi administrat sugarului, copilului si femeii gravide, adultilor si varstnicilor fara nici o contraindicatie.
Immunaid (gheara pisicii) - Substantele active ale plantei sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar prin accelerarea formarii si activarii limfocitelor, accelerarea functiei leucocitelor de eliminare a celulelor straine si sinteza de anticorpi in organism. Rezultatele cercetarilor au dovedit ca gheara pisicii este eficace in tratamentul alergiilor si bronsitelor.
Smokerade - Ajuta la desfasurarea normala a proceselor aparatului respirator, are actiune antiseptica, antiinflamatoare, fiind foarte util in tratamentul alergiilor respiratorii si a astmului bronsic.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Excelent protector al sistemului imunitar, amelioreaza si restabileste apararea organismului contra bolilor, asigura imunotoleranta, supravegheaza activitatea imuna, mentine echilibrul intre sistemul imunitar si cel endocrin, calmeaza sistemul nervos, este foarte util in alergie.

Produse naturiste CaliVita eficiente in alergie:

NONI (Morinda citrifolia) -30 ml de 3 ori/zi sau 3x2 capsule/zi.

IMMUNAID (gheara pisicii) - 3x1 capsule/zi.

SMOKERADE - 3x1 tablete/zi.

RHODIOLIN ( Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

In tratament se administreaza Noni sau Immunaid, impreuna cu Rhodiolin.
Se adauga produsul Smokerade in caz de astm bronsic.
Tratamentul va fi efectuat de 2 ori/an, in cure de cate 2-3 luni.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro