0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Blenoragie (gonoree) - tratament naturist

Blenoragia (gonoreea) este o boala venerica, contagioasa si face parte din categoria bolilor transmise sexual. Agentul etiologic al gonoreei este gonococul - Neisseria gonorrhoeae, germen izolat si descris de Neisser in l879. Gonococul este un germen strict parazit al omului, gasindu-se numai la bolnavii de gonoree, in forma acuta, cronica si in formele inaparente de gonoree. Infectia gonococica nu este insotita de imunitate, reinfectiile fiind totdeauna posibile. Unele cazuri de gonoree "rezistente la orice tratament" sunt de fapt reinfectii repetate de la un partener cu o forma inaparenta de gonoree netratata sau tratata necorespunzator.

Contaminarea cu gonococ - Raspandirea infectiei gonococice (boala venerica) este determinata in majoritatea cazurilor prin contaminarea directa de la bolnav, prin contact sexual, calea indirecta prin diferite obiecte fiind extrem de rara. Cea mai importanta sursa de infectie o constituie bolnavii cu forme inaparente de gonoree si care pot sa infecteze alte persoane. Formele inaparente de gonoree sunt mai frecvente la femei (50% din cazuri) fata de barbati (10% din cazuri).

Blenoragia la barbat (uretrita blenoragica) - Din punct de vedere evolutiv uretrita blenoragica poate lua doua forme: uretrita gonococica acuta si uretrita gonococica cronica.

Uretrita gonococica acuta:
Perioada de incubatie dureaza intre 36 de ore si cinci zile, in medie 3 zile. Faza de inceput se caracterizeaza prin prurit (mancarime), inflamatia meatului uretral si aparitia unei secretii (limpede, filanta). Progresiv, apar alte simptome: secretia uretrala este din ce in ce mai abundenta si cu aspect purulent (secretie groasa, vascoasa, de culoare galben-verzuie), insotita de inflamarea mucoasei uretrale, care genereaza stricturi uretrale, dureri in erectie si la urinare. Uretrita gonococica acuta se poate insoti de mici complicatii, ca balanopostita si edem preputial, care poate ajunge la fimoza sau parafimoza. Uretrita blenoragica acuta este foarte usor de identificat intr-un laborator de microbiologie, prin efectuarea de frotiuri din secretia purulenta abundenta si in care se observa numerosi germeni (gonococi). Daca nu se instituie tratamentul adecvat, infectia are tendinta la extindere din aproape in aproape, de la uretra anterioara la cea posterioara, determinand localizari la nivelul glandelor anexe ale aparatului genital.

Uretrita gonococica cronica este o forma mai rar intalnita astazi datorita unor tratamente eficiente. Netratata insa, uretrita gonococica acuta se transforma progresiv in uretrita gonococica cronica, in care: secretia uretrala este diminuata, redusa uneori numai la o picatura numita "picatura de dimineata"; mancarime de-a lungul cordonului uretral; urinari frecvente cu caracter imperios, cu usturimi si hematurie terminala datorita congestiei puternice a sfincterului extern si contractiilor spastice ale acestuia care provoaca hemoragii capilare. Cauzele instalarii uretritei gonococice cronice sunt: gonococ insensibil la tratamentul aplicat, sau, uretrita intretinuta de un mic focar parauretral (prostatita), care dupa o perioada de linistire reinsamanteaza uretra, provocand reaparitia secretiei, lucru care se intampla atunci cand tratamentul a fost inceput prea tarziu. Diagnosticul bacteriologic se pune mai greu in uretrita gonococica cronica, datorita secretiei insuficiente si a numarului mic de gonococi. De aceea este foarte important ca, imediat dupa un contact sexual neprotejat (sex fara prezervativ), cu un partener necunoscut sau cu un partener/a infidel/a, sa fie consultat un medic specialist.

Complicatiile blenoragiei la barbat pot fi: aparitia de mici noduli de-a lungul uretrei; cistita, cu urinari frecvente si prezenta de puroi in urina; prostatita, cu lobulii prostatici mariti in volum si durerosi, senzatie de greutate in rect, urinari frecvente, febra; orhita, imbolnavirea testiculilor, putand duce la sterilitate; epididimita, in care epididimul este marit mult, mai ales la coada si dureros. In formele de uretrita cronica la barbat, se produc abcese care pot distruge glandele anexe ale aparatului genital (sterilitate) sau stricturi uretrale care favorizeaza producerea unor infectii de catre germeni stagnanti conditionat patogeni. Complicatiile la distanta sunt cu totul exceptionale, ele putand lua forma de endocardita sau artrita gonococica.

Blenoragia la femeie - Din punct de vedere evolutiv poate avea doua forme:

Gonoreea (blenoragia) acuta se manifesta la femeie sub forma de uretrovulvovaginita si cervicita gonococica: meatul este rosu si inflamat, vulva congestionata, colul uterin prezinta o secretie purulenta caracteristica (groasa, vascoasa, galben-verzuie) si sangereaza usor, vaginul este mai rar afectat de infectia gonococica (vaginita gonococica). In aceasta faza diagnosticul se pune usor, numai pe baza unui frotiu din secretia uretrala si a colului uterin. Sansele de a pune diagnosticul sporesc daca se fac investigatiile imediat dupa menstruatie.

Gonoreea (blenoragia) cronica se instaleaza relativ repede dupa gonoreea acuta, iar ca manifestari clinice se observa numai o secretie moderata, a carei natura gonococica nu poate fi precizata decat prin examen bacteriologic.

Complicatiile blenoragiei la femeie sunt: bartolinita (inflamatia glandelor Bartolin situate in grosimea labiilor mari), inflamatii blenoragice ale organelor genitale interne (metrite, anexite, salpingite, pelviperitonite) si care, de multe ori sunt motive grave de suferinta pentru tot restul vietii, ele putandu-se insoti, pe langa alte neplaceri si de sterilitate. Cervicita gonococica poate evolua ani de zile neobservata, extinzandu-se in endometru si apoi in trompe si ovare. Infectarea trompelor (salpingita) este cea mai grava complicatie deoarece poate duce la sterilitate. Formele cronice pot dura peste 15 ani timp in care are loc obstruarea trompelor si formarea abceselor care conduc la sterilitate. Riscul de sterilitate creste cu fiecare nou episod de gonoree, astfel incat, dupa 3-4 episoade, incidenta sterilitatii se apropie de 75%.

Blenoragia la fetite

Gonoreea (blenoragia) acuta: Are un caracter particular, acela ca uretrita se asociaza constant cu inflamatia vulvei (vulvita) si a vaginului (vaginita gonococica), astfel ca este vorba de fapt de o uretrovulvovaginita. Transmiterea este indirecta prin obiecte contaminate de la persoane bolnave si anume: prosop sau burete de baie folosite inainte de mama bolnava sau de ingrijitoarea din colectivitatile de copii. Blenoragia la fetite are ca simptome: dureri, usturimi si arsuri la nivelul organelor genitale externe (vulva este rosie, edematiata), mictiuni frecvente, secretie galben-verzuie foarte abundenta care pateaza lenjeria.

Gonoreea (blenoragia) cronica: Dupa 3-4 saptamani, gonoreea acuta trece in gonoree cronica, fara fenomene inflamatorii, cu secretie putina seromucoasa, in care se gasesc gonococi. Singura complicatie este anorectita gonococica cu secretie, edem, eroziuni si fisuri la nivelul mucoasei anorectale, iar subiectiv, prurit si dureri la defecatie.

Conjunctivita gonococica a nou-nascutului (oftalmia purulenta) se produce prin infectarea bilaterala a conjunctivelor copilului in momentul trecerii prin vagin, mama suferind de gonoree. Simptomele apar la 2-5 zile dupa nastere, cu edemul pleoapelor si secretie purulenta abundenta.

Profilaxia gonoreei (blenoragiei) - Educatia sexuala a tinerilor si chiar a adultilor, pentru cunoasterea pericolelor la care sunt expusi bolnavii de boli venerice. Evitarea contactelor sexuale intamplatoare cu persoane necunoscute, aplicarea masurilor de profilaxie individuala in timpul si dupa fiecare contact sexual: sex protejat prin folosirea prezervativului, spalarea organelor genitale cu apa si sapun dupa fiecare contact sexual, urmata de urinare. Prezentarea la consultatie medicala la primul semn de imbolnavire si efectuarea unui tratament riguros al partenerilor de sex, dupa recomandarile medicului de specialitate. Depistarea cat mai precoce a bolnavilor si contactilor sexuali si tratarea preventiva a contactilor gasiti aparent sanatosi. Aceste masuri constituie un mijloc important de impiedicare a raspandirii infectiei gonococice. Tratamentul gonoreei trebuie aplicat cat mai aproape de inceputul bolii, fiecare zi de intarziere avand ca rezultat o rezistenta mai mare a gonococilor fata de medicamentele folosite.

Tratament in gonoree (blenoragie) - Tratamentul cu antibiotice va fi instituit cat mai precoce si in doze suficiente, antibiotice indicate de medicul de specialitate. Tratamentul se aplica la ambii parteneri de sex (femeie si barbat). Sunt totusi relativ frecvente esecurile la tratamentul cu antibiotice, chiar daca acesta a fost stabilit pe baza unei antibiograme. Acestea se pot datora unor cauze multiple ca: reinfectia din cauza netratarii concomitente a partenerilor de sex, existenta unui focar gonococic sechestrat la un nivel la care antibioticul nu ajunge (abcese in glandele anexe). Tratarea unei gonorei cronice este dificila.

Tratament naturist in gonoree:
Repaus sexual absolut obligatoriu pana la declararea testelor bacteriologice negative (vindecare). Dieta alimentara in perioada tratamentului este foarte importanta, in acest sens, trebuie tinuta o dieta de dezintoxicare bazata mai mult pe legume, fructe, sucuri de legume si fructe. Hidratare suficienta, minim 2 litri de lichide pe zi (apa plata, sucuri de legume si fructe, ceaiuri). Respectarea igienei intime, atat la femeie cat si la barbat, prin spalarea organelor genitale cu apa curata si sapun, bai de sezut fierbinti (de 2-3 ori/zi) pentru calmarea durerilor. Atat in tratamentul gonoreei (acuta,cronica, inaparenta), cat si in complicatiile acestora, este foarte util consumul de produse naturiste cu efect antibiotic, antibacterian, antiinflamator, imunizant etc, produse ce vor fi administrate ambilor parteneri de sex (femeie si barbat).

Produse naturiste CaliVita utile in gonoreea acuta, cronica si in complicatiile acestora

Para Protex - Produs naturist cu efect antiseptic puternic: antimicrobian, antiparazitar, antiviral, antimicotic, antialgic, antiinflamator, cu numeroase indicatii terapeutice, eficient in gonoreea acuta, gonoreea cronica si gonoreea inaparenta.
Noni (Morinda citrifolia) - Are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism: stimuleaza limfocitele T (imunitatea celulara) - limfocite T-killer, limfocite T-citotoxice si macrofage, ca mecanism al imunitatii active, cu rol esential in foarte multe afectiuni. S-a demonstrat ca produsul naturist Noni are certe proprietati antibiotice antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze), antiinflamatorii, antipiretice (scade febra) etc.
Immunaid (gheara pisicii) - Substantele active ale plantei sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar, prin accelerarea formarii si activarii limfocitelor, precum si accelerarea functiei leucocitelor de eliminare a agentilor patogeni. Astfel, gheara pisicii are proprietati antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatorii, proprietatile curative ale plantei fiind aproape nelimitate.
Vital Man (pentru barbati) - Produs naturist in a carui compozitie se regasesc extracte vegetale care induc confortul fizico-psihic, maresc performanta fizica si psihica, imbunatatesc activitatea sexuala la barbati, este util in impotenta si sterilitate la barbati.
Vital Women (pentru femei) - Este un produs naturist care prin substantele sale active induce confortul fizic si psihic, imbunatateste performanta sexuala la femei (frigiditate), are actiune benefica asupra uterului si asupra functionarii ovarelor, trateaza dereglarile de ciclu menstrual si sterilitatea, asigura un echilibru somato-functional in toate perioadele hormonale ale femei.

Produse naturiste CaliVita utile in gonoreea acuta, cronica si in complicatiile acestora:

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 tablete/zi.

IMMUNAID (gheara pisicii) - 3-6 tablete/zi.

VITAL MAN (pentru barbati) - 3x1 tablete/zi.

VITAL WOMEN (pentru femei) - 3x1 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro