0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Boala Crohn - tratament naturist

Boala Crohn consta in dezvoltarea unui proces inflamator infiltrativ, cu evolutie sclerozanta, localizata mai ales la nivelul ileonului terminal, dar poate afecta intregul tract digestiv, de la esofag pana la canalul anal.

Clinic: Segmentul afectat din tractul digestiv este sub forma unui tub rigid, cu pereti ingrosati si lumen ingustat (stenozat), ganglionii regionali sunt mariti (hiperplazici). Histologic, elementul caracteristic este granulomul crohnian : celule epiteliale, celule gigante polinucleare de tip Langhans, inconjurate de o coroana de limfo-plasmocite, cu un centru hialin. Granulomul este prezent constant la 50% dintre bolnavi.
Un sfert dintre pacienti prezinta reactie granulomatoasa difuza , iar alt sfert prezinta numai modificari nespecifice - proliferare limfoplasmocitara, polinucleara si eozinofilica, congestie si edem. Leziunile initiale se localizeaza in submucoasa, apoi invadeaza celelalte tunici ale peretelui intestinal. In plus, suprainfectiile bacteriene pot provoca abcese si fistulizari - fistule enterocolitice sau fistule anale.

Simptome: Durere in fosa iliaca dreapta, diaree, stare subfebrila, astenie, paloare. Progresiv se poate instala un sindrom de subnutritie. Poliartralgii (dureri articulare) - care pot fi confundate cu reumatismul poliarticular. Accelerarea VSH (viteza de sedimentare a sangelui), cresterea alfa 2 si a gamaglobulinelor, anemie feripriva sau anemie megaloblastica. Tulburari de absorbtie ale nutrientilor alimentari. Perioadele de exacerbare alterneaza cu remisiuni partiale, niciodata de acalmie completa.

Complicatii:
Stenoza - stadiu de scleroza, dupa mai multi ani de evolutie a bolii Crohn.
Complicatii infectioase - abcese, fistule enterocolitice sau fistule anale.
Inflamatia granulomatoasa poate ingloba si anexele uterine (la femei).
Boala Crohn in stadiu avansat, poate produce boli ale unor organe interne - pancreatita sclerozanta, hepatita granulomatoasa, nefropatii.
Boala Crohn se asociaza uneori cu poliartrita reumatoida sau eritem nodos.
Hematologic, boala Crohn se asociaza cu anemie feripriva sau anemie megaloblastica.
Boala Crohn se asociaza si cu manifestari nervoase - stres, iritabilitate, depresie.

Tratament naturist in boala Crohn:
Repaus la pat in perioada de evolutie cu febra, diaree si denutritie. In fazele de remisiune se va evita surmenajul, expunerea prelungita la frig si suprasolicitari nervoase. Alimentatia va fi completa si de crutare, in functie de gradul tulburarilor intestinale si de toleranta individuala. In tratament se are in vedere folosirea unor produse naturiste cu rol regenerator al mucoasei intestinale, antiinflamator, detoxifiant, antibacterian (in cazul unei diarei persistente), de restabilire a echilibrului hidro-electrolitic, de corectare a carentelor vitaminice si a anemiei (feripriva sau megaloblastica), de corectare a dereglarilor sistemului nervos (stres, iritabilitate, depresie) prezente in boala Crohn.

Produse naturiste CaliVita eficiente in boala Crohn

Green Care (alfalfa, lucerna) - Lucerna are efect de alcalinizare la nivel digestiv. Lucerna contine vitamina U (ulcus) sau vitamina anti-ulcer, elementul activ al metioninei, care ajuta la regenerarea mucoasei lezate a tractului digestiv.
Ac-Zimes - Lactobacilii Acidophilus refac flora intestinala, regleaza echilibrul acid-alcalin, accelereaza descompunerea alimentelor ingerate facandu-le asimilabile, impiedica proteinele nedescompuse sa intre in circuitul sanguin, protejeaza mucoasa intestinala in boala Crohn, gastrita, colita ulceroasa, ulcer gastro-duodenal, dischinezie biliara si amelioreaza manifestarile de colon iritabil.
Omega 3 (ulei de somon) - Inflamatiile reprezinta raspunsul nespecific al organismului la o agresiune traumatica, chimica sau microbiana. In boala Crohn acizii grasi tip Omega 3 au efect antiinflamator prin cresterea sintezei de prostaglandine si prostacicline si prin inhibarea mediatorilor procesului inflamator, in acest fel reducand semnificativ simptomele si calmand durerile.
Noni (Morinda citrifolia) liquid - Are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism, are certe proprietati antiinflamatorii, antipiretice (scade febra), antibiotice, de regenerare celulara si vindecare a ranilor, cu rezultate foarte bune in boala Crohn.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Creste serotonina la nivel cerebral, amelioreaza depresia, nevroza, agitatia, anxietatea, depresia, starea de stres si insomnia care apar in boala Crohn datorita interventiei dereglarilor psihovegetative, relaxeaza musculatura tractului digestiv.

Produse naturiste CaliVita eficiente in boala Crohn:

GREEN CARE (alfalfa, lucerna) - 3x1 tablete/zi.

AC-ZIMES (lacobacili) - 3x1 capsule/zi.

OMEGA 3 (ulei de somon) - 3x1 capsule/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi.

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

In tratament se folosesc Green Care, Ac-Zimes si Omega 3.
La acestea, in caz de necesitate, se adauga Noni si/sau Rhodiolin.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro