0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Colesterol - tratament naturist

Colesterolul este indispensabil pentru viata si este produs zilnic de catre organism, fiind o substanta necesara pentru fabricarea membranelor celulare, a acizilor biliari, a vitaminei D si a unor hormoni sexuali produsi de glandele sexuale si glandele suprarenale. Insa, excesul de colesterol si a altor lipide din sange - trigliceride, conduc la formarea placilor pe artere si astfel se formeaza ateroscleroza. In organism, 70% din colesterol este produs de ficat, iar 30% provine din alimente.

Valori normale ale colesterolului total: pana la varsta de 3o de ani = 1,5o- 2,0g/l (4-5,2 mmol/l), dupa varsta de 3o de ani = 2-2,5g/l (5,2-6,4 mmol/l). In sange colesterolul este circulat de unele proteine si astfel se formeaza cele doua tipuri de lipoproteine:

LDL - low density lipoprotein - lipoproteine cu densitate mica - sau " colesterol rau - forma periculoasa; valoarea normala a LDL din sange = pana la 0,35g/l (0,9 mmol/l); cand are valori superioare acesteia, LDL adera la peretii vaselor si formeaza ateroamele, care la randul lor favorizeaza formarea de cheaguri de sange care ingreuneaza circulatia sanguina, iar impreuna pot bloca curgerea sangelui si conduc la riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic etc.

HDL - high density lipoprotein - lipoproteine cu densitate mare - sau " colesterol bun "- forma benefica, are rolul de a indeparta excesul de LDL din sange, il transporta catre ficat si acesta il elimina. Valori normale ale HDL - "colesterol bun"= la barbati intre 0,4-0,65g/l (l,0-l,65 mmol/l), la femei intre 0,5-0,8g/l (1,3-2,0 mmol/l). In cazul unei alimentatii bogate in grasimi animale, colesterolul total - CT, dar mai ales LDL - "colesterol rau" se multiplica sub forma de depozit pe vase - ateroame. Valori normale pentru raportul Colesterol Total/HDL = la barbati sa fie mai mic de 5, iar la femei sa fie mai mic de 4,4. Cand acest raport este mai mare de 5 exista risc de boli cardiovasculare. Simpla dozare a CT-colesterol total nu este suficienta, este nevoie sa fie dozate separat LDL, HDL si TG-trigliceridele.

Trigliceridele depind in mare masura de metabolismul zaharului; valori normale: la barbati = 0,5-1,5g/l (0,6-1,7 mmol/l), iar la femei = 0,4-1,6g/l (0,45-1,5 mmol/l). In cazul unui nivel ridicat de trigliceride, este necesar sa se determine daca nu cumva este indus de obezitate, diabet, insuficienta renala, hipotiroidie, unele medicamente etc. Persoanele cu un nivel normal sau mic de CT - colesterol total in sange, pot totusi sa fie expuse unui risc crescut de a dezvolta o boli cardiovasculare, in cazul in care au un nivel ridicat de LDL si nivel scazut de HDL.

Hipercolesterolemia - cresterea colesterolului total - CT, a fractiunii LDL-colesterol si a trigliceridelor contribuie la aparitia a numeroase afectiuni, in special boli cardiovasculare. Ateroscleroza - este indusa de hiperlipidemiile durabile sau "esentiale" si poate sa fie o ateroscleroza extinsa la mai multe nivele ale organismului cu implicatii foarte grave: hipertensiunea arteriala, ateroscleroza cerebrala - accident vascular cerebral; coronariana - aritmii cardiace, cardiopatia ischemica, angina pectorala, infarct miocardic; gastrointestinala - infarct mezenteric; a extremitatilor - arterite, tromboflebite; nefroangioscleroza - insuficienta renala.

Bolile cardiace: riscul unei boli cardiace este crescut proportional cu cresterea colesterolului din sange, colesterolul creste incidenta infarctului miocardic soldat cu deces.

Diabet: boala se asociaza cu un nivel crescut de colesterol, care accelereaza ateroscleroza si astfel creste riscul de boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, tromboflebite, insuficienta renala.
Obezitatea presupune o proportie mare de grasime corporala care se asociaza de obicei cu un nivel ridicat de colesterol, cu hipertensiune arteriala, diabet si infarct miocardic.
Alcoolul consumat repetat si in cantitati mari, creste nivelul de trigliceride, creste riscul de boli cardiovasculare: hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, infarct de miocard. Fumatul favorizeaza acumularea colesterolului in vasele sanguine, cu ingreunarea circulatiei, afectarea peretilor interiori ai arterelor si aparitia de boli cardiovasculare.

Cauzele hipercolesterolemiei. Organismul produce zilnic o cantitate de l000 mg.colesterol. Chiar daca alimentele consumate nu ar contine colesterol, ficatul, si mai putin alte celule, ar produce suficient colesterol pentru functionarea normala a organismului.
Alimente: colesterolul este produs mai ales din alimente grase, din acizi grasi saturati - grasimi animale, oua, lapte gras, carne de porc, vita, pasare, inima si ficat. Alimentele mai contin si acizi grasi mononesaturati si acizi grasi polinesaturati din uleiuri vegetale presate la rece (ulei de masline, de soia, de nuci ) si ulei de peste, care contribuie la scaderea nivelului de LDL-"colesterol rau"si eliminarea sa din organism.

Tratament naturist in hipercolesterolemie:
Regim alimentar echilibrat, consum scazut de grasimi animale, mai multe legume, fructe, fibre, uleiuri presate la rece, peste, cereale integrale, orez brun, ceai verde, ciuperci, alimente cu vitamina C, mentinerea greutatii corporale in limite normale, fara alcool si fumat si consumul de produse naturiste specifice pentru colesterol marit.

Produse naturiste CaliVita cu efect major in scaderea nivelului de LDL -"colesterol rau" si a trigliceridelor, cu ameliorarea aterosclerozei si a complicatiilor sale cardiovasculare

Cholestone - E ste foarte eficient ca tratament naturist in hipercolesterolemie, trigliceride crescute, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, retinopatie, accident vascular cerebral, angina pectorala, tahicardie, aritmie cardiaca, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, steatoza hepatica (ficat gras), litiaza biliara colesterolica, varice, ulcer varicos, hemoroizi.
Garlic Caps - Principalele principii biologic active ale usturoiului sunt ajoenele si alicina care au proprietati puternice de protectie cardio-vasculara, normalizeaza metabolismul lipidic, reduc nivelul lipidelor din sange - scad LDL"colesterol rau" si trigliceridele raspunzatoare de formarea ateroamelor, impiedica formarea de depozite de grasime pe peretii arteriali si sporeste cantitatea de HDL"colesterol bun" cu efect protector fata de ateroscleroza. Usturoiul are efecte extraordinare ca tratament naturist in afectiuni cardiovasculare: hipercolesterolemie, trigliceride crescute, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, retinopatie, tahicardie, cardiopatie ischemica, angina pectorala, infarct miocardic.
Super Soya Lecithin (sau Triple Potency Lecithin) - Lecitina este o substanta bogata in acizi grasi nesaturati indispensabili organismului (acid linoleic si acid linolenic) care au capacitatea de a se fixa selectiv asupra colesterolului acumulat in sange. Lecitina favorizeaza sanatatea cardiovasculara, intervine in metabolismul lipidic, scade nivelul LDL "colestrol rau" si creste nivelul de HDL "colesterol bun", mentine un nivel adecvat al colesterolului sanguin, previne formarea placilor de aterom (depozite de colesterol), dizolva eficient depunerile de colesterol de pe peretii vaselor sanguine, scade vascozitatea sanguina, mentine elasticitatea peretilor vasculari, revigoreaza functiile inimii, fortifica musculatura cardiaca. Lecitina este folosita cu succes ca tratament naturist in hipercolesterolemie si trigliceride crescute in sange (factori favorizanti ai bolilor cardiovasculare), ateroscleroza, arteriopatie obliteranta, accident vascular cerebral, aritmie cardiaca, angina pectorala, cardiopatie ischemica.
Omega 3 - Acizii grasi esentiali favorizeaza elasticitatea arterelor, curata vasele sanguine, fluidizeaza sangele si regleaza ritmul cardiac. In bolile de inima, au rol esential in lupta contra formarii ateroamelor si astfel previn si trateaza ateroscleroza, infarctul de miocard si recidiva acestuia. In aritmia cardiaca (activitate electrica neregulata a inimii) riscul de stop cardiac il reprezinta persoanele ale caror membrane celulare cardiace contin o cantitate mica de acizi grasi esentiali. In hipertensiunea arteriala (principalul factor de risc cardiovascular) acizii grasi Omega 3 au efect de normalizare a tensiunii arteriale. In hipercolesterolemie, acizii grasi esentiali scad nivelul trigliceridelor, grasimi sanguine care formeaza placile de colesterol din ateroscleroza.

Produse naturiste CaliVita cu efect major in scaderea nivelului de LDL -"colesterol rau" si a trigliceridelor, cu ameliorarea aterosclerozei si a complicatiilor sale cardiovasculare:

CHOLESTONE - 3x1 tablete/zi.

GARLIC Caps - 3x1 capsule/zi.

SUPER SOYA LECITHIN (sau Triple Potency Lecithin) - 3x1 capsule/zi.

OMEGA 3 (ulei de somon) - 3x1 capsule/zi.

Tratamentul va fi efectuat pe o perioada de minim 3 luni, cu unul dintre produsele prezentate.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro