0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Conjunctivita - tratament naturist

Conjunctiva este o mucoasa fina, vascularizata, care tapeteaza interiorul pleoapelor si globii oculari. Structura ei este astfel alcatuita incat sa protejeze globul ocular impotriva producerii de leziuni. Pe suprafata ei se exercita actiunea mecanica a lacrimilor (rolul bactericid al acestora apartine nivelului enzimatic al apararii), principala cale de indepartare a agentilor patogeni care actioneaza la acest nivel fiind canalul lacrimal.

Conjunctivita este o tulburare frecventa, caracterizata printr-o inflamare a conjunctivei si care se poate produce printr-un mecanism infectios sau alergic. Conjunctivita se poate instala la unul din ochi sau la ambii ochi, la interval de cateva zile. Conjunctivitele nu produc scaderea vederii decat daca apar complicatii la nivelul corneei.

Simptome in conjunctivita: conjunctiva este inflamata, senzatie de mancarime, senzatie de corp strain in ochi (senzatie de nisip sub pleoapa), usturime, arsura, ochiul devine rosu, hiperemie conjunctivala, secretie conjunctivala in cantitati si cu aspect foarte variabile (secretii purulente), dimineata la trezire genele sunt lipite. Fenomene reactionale frecvente: lacrimare, edem palpebral, false membrane, noduli conjunctivali.

Conjunctivita catarala acuta - Se caracterizeaza prin inflamarea conjunctivei, secretie mucoasa sau mucopurulenta in cantitati variabile, de la o cantitate mica, la o cantitate abundenta. Conjunctivita catarala acuta poate fi produsa de agenti microbieni diferiti: bacil Pfeiffer, pneumococ, stafilococ, streptococ, meningococ etc.

Conjunctivita alergica - Este cel mai frecvent intalnita, are evolutie sezoniera si apare la ambii ochi. Simptome: conjunctiva hipertrofiata, mancarime, intepaturi, jena oculara, fotofobie suparatoare, lacrimare, usoara secretie vascoasa-filanta-cleioasa si bogata in eozinofile, dar fara prezenta de germeni. Cauze in conjunctivita alergica: alergie la polen, radiatii ultraviolete, cosmetice etc. Conjunctivita alergica se insoteste adeseori si de alte manifestari alergice ca urticarie, astm etc.

Conjunctivita purulenta - Se caracterizeaza prin inflamatie conjunctivala importanta, hiperemie conjunctivala, secretie purulenta abundenta, cremoasa, galben-verzuie, adenopatie, alterarea starii generale, complicatii corneene frecvente. De exemplu: Conjunctivita gonococica a nou-nascutului (oftalmia purulenta) se produce prin infectarea bilaterala a conjunctivelor copilului in momentul trecerii prin vagin, mama suferind de vaginita gonococica (blenoragie). Apare la 2-5 zile dupa nastere, cu edemul pleoapelor si secretie abundenta purulenta. Conjunctivita gonococica a adultului este rezultatul infectarii conjunctivei prin secretie gonococica proaspata, prin intermediul mainilor sau lenjeriei. La adulti conjunctivita gonococica este unilaterala, grava, de aceea bolnavul de gonoree este dator sa respecte o igiena riguroasa, sa-si spele mainile cu apa si sapun, sa evite ducerea mainilor la ochi.

Conjunctivita de piscina - Apare in special la persoanele care frecventeaza piscinele, bazinele de inot, infectarea conjunctivelor avand loc prin intermediul apei murdarite de secretiile genitale care contin corpusculi. Simptome: edem conjunctival, hiperemie conjunctivala, ochi rosii, secretie cu prezenta de corpusculi.

Tratament naturist in conjunctivita:
Pentru a evita instalarea sau agravarea conjunctivitei, este necesar sa fie evitati factorii favorizanti: vant, praf, lumina excesiva, frig, alergeni etc. Nu se aplica bandaj ocular, care ar duce la stagnarea secretiei, favorizand aparitia complicatiilor corneene. Indepartarea secretiei prin spalaturi largi ale sacului conjunctival cu ceai de musetel, ser fiziologic steril sau apa fiarta si racita.

Respectarea stricta a anumitor reguli de igiena (in conjunctivitele infectioase) si anume: nu se va duce mana sau vata de la ochiul bolnav la cel sanatos, mainile se vor spala totdeauna dupa ce au atins ochii, nu se vor imprumuta batiste, prosoape, perna etc. Este necesar ca persoanele alergice sa poarte ochelari fumurii (primavara si vara) pentru a proteja ochii de razele ultraviolete. Aplicare de comprese reci pe pleoape, instilatii locale cu apa distilata, vitaminoterapie, desensibilizare alergica, administrarea de antihistaminice.

Produse naturiste CaliVita eficiente in conjunctivita

Noni (Morinda citrifolia) - I nduce o imunitate eficienta in organism: stimuleaza limfocitele T (imunitatea celulara). S-a demonstrat ca produsul naturist Noni are certe proprietati antiinflamatorii, antihistaminice (alergie), antipiretice (scade febra) etc, foarte eficient in conjunctivita alergica.
Para Protex - Produs naturist cu efect antimicrobian, antiparazitar, antiviral, antimicotic, cu numeroase indicatii terapeutice, eficient in conjunctivita de cauza microbiana.
Lutein - Luteina mentine integritatea capilarelor oculare, asigura o buna vascularizatie a ochiului, este foarte utila in oboseala oculara si conjunctivita, creste acuitatea vizuala, stopeaza progresia in cataracta, glaucom, degenerescenta maculara si retinopatie diabetica.
Beta Carotene 9000 UI - Vitamina A (ca antioxidant) protejeaza cristalinul, previne cataracta, degenerescenta maculara si este utila in conjunctivita si glaucom.

Produse naturiste CaliVita eficiente in conjunctivita:

NONI (Morinda citrifolia) - Intern : 30 ml de 3 ori/zi si comprese pe pleoape de 2 ori/zi.

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi.

LUTEIN - 3x1 capsule/zi.

BETA CAROTENE 9000 UI - 3x1 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro