0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Diaree - tratament naturist

Diaree - Simptom clinic caracterizat prin eliminarea frecventa de materii fecale neformate, cu resturi alimentare incomplet digerate sau nedigerate. In functie de durata, deosebim doua feluri de diaree: cu durata limitata (datorita unor stari accidentale) si de durata (diaree cronica).

Cauzele aparitiei diareei:
Diaree prin disbioza intestinala - Exista mai multi factori (de exemplu antibioticele) care inhiba flora intestinala normala si astfel suprima digestia bacteriana din colon. Cand echilibrul florei intestinale este dezechilibrat, se dezvolta exagerat un germen in detrimentul altuia.
Agentii patogeni devin excitanti patologici ai mucoasei intestinale, maresc peristaltismul si exsudatia endointestinala si creeaza conditii de dezvoltare a unei flore bacteriene patogene. In acest caz, se poate dezvolta fie flora de fermentatie, fie flora de putrefactie, fie ambele (diaree cu fermentatie si putrefactie).

Diaree prin insuficienta enzimatica - In cazul carentelor enzimatice digestive si pancreatice, digestia si absorbtia substantelor nutritive este incompleta, are loc accelerarea tranzitului intestinului subtire si gros, care constituie un element de excitatie motorie si secretorie la nivelul colonului, cu modificarea consistentei materiilor fecale.

Diaree din infectii cu germeni patogeni - Unii germeni produc toxine (stafilococ auriu, vibrion holeric, bacil dizenteric, coli, perfringens) care induc pierderi de lichide si electroliti. Unele bacterii poseda enzime cu activitate glicozidazica care degradeaza mucusul protector gastrointestinal si favorizeaza agresiunea directa a germenilor si a produselor lor de metabolism asupra epiteliului intestinal.

Diaree gastrogena - In gastrita hipoacida (lipsa acidului clorhidric) sau gastrita hiperacida (hipersecretie de acid clorhidric).

Diaree biliara - In insuficienta biliara: prin lipsa sucului biliar in intestin, prin continutul insuficient al bilei in saruri biliare, sau cand bila este varsata in duoden intr-un ritm nesincronizat cu prezenta alimentelor (in dischinezie biliara sau la persoanele cu colecistectomie).

Diaree alergica - Sensibilizarea intestinului prin alergene medicamentoase sau alimentare (lapte, oua, capsuni etc).

Diaree emotionala - Hipermotilitatea si hipersecretia intestinala sunt determinate de stari emotive (frica, bucurie), afectiuni neurologice, nevroze vegetative.

Modificarea consistentei materiilor fecale rezulta din resorbtia insuficienta a lichidelor, tranzit accelerat, exsudatie intestinala si prezenta de resturi alimentare nedigerate. Cand se adauga si produsele patologice (mucus in cantitate mare, puroi sau sange) este vorba de suferinte morfologice intestinale.

Tratament naturist in diaree:
Regim alimentar cu produse astringente - orez fiert, paine prajita, gutui rase, afine, lamai, morcovi, ceai de menta, galbenele, lemn dulce, sunatoare, obligeana si multe lichide pentru prevenirea deshidratarii si pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele. Aplicarea unui tratament corespunzator in diferitele forme de diaree: diaree cu durata limitata, diaree cronica, diaree prin disbioza intestinala, diaree prin insuficienta enzimatica, diareea din infectii cu germeni patogeni, diaree alergica, diaree gastrogena, diaree biliara, diaree emotionala.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in diaree

Green Care (alfalfa, lucerna) - Lucerna contine vitamina U (ulcus) sau vitamina anti-ulcer care este elementul activ al metioninei care protejeaza si ajuta la regenerarea mucoasei lezate a tractului digestiv.
Ac-Zymes (lactobacili) - Un tratament naturist cu probiotice - Lactobacilus acidopyllus - ajuta la reintroducerea in tractul intestinal a acestor bacterii prietenoase. Lactobacilii ajuta organismul in diaree infectioasa si neinfectioasa, gastrita, ulcer gastro-duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara, balonare, flatulenta, halena, intoleranta la lactoza etc.
Digestive Enzymes - Produs naturist ce contine o gama larga de enzime naturale, cu efecte benefice in tulburarile digestive: indigestie, diaree, constipatie, balonare, flatulenta, gastrita, ulcer gastro-duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara etc.
Para Protex - Produs naturist cu efect antimicrobian, produs cu indicatii terapeutice in infectii bacteriene ce produc: diaree, enterocolita, dizenterie, indigestii, ulcer gastric cu Helicobacter pilori etc.

Produse naturiste CaliVita eficiente in diaree la adulti ci copii:

GREEN CARE (alfalfa, lucerna) - 3-6 tablete/zi (la copii 2 tablete/zi).

AC- ZYMES (lactobacili) - 3-6 capsule/zi.

DIGESTIVE ENZYMES- 3x1 tablete/zi (la copii 1-2 tablete/zi).

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi (la copii 2 tablete/zi).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro