0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Hipertensiune arteriala - tratament naturist

Tensiune arteriala - Consta in presiunea ce se exercita asupra peretilor sistemului arterial, rezultata din contractiile inimii si transmisa prin coloana de sange. Elasticitatea arteriala asigura atenuarea variatiilor presiunii arteriale din cursul revolutiei cardiace si contribuie la favorizarea circulatiei sanguine.

Variatiile intermitente de presiune care au loc in arterele de la baza inimii determina modificari intraarteriale, care coincid cu revolutiile cardiace: cresterea brusca a presiunii in timpul sistolei pana la un nivel maxim - presiune (tensiune) sistolica, urmata apoi, in timpul diastolei, de scaderea presiunii, pana la un nivel minim, denumit presiune (tensiune) diastolica. Diferenta dintre presiunea maxima si cea minima poarta denumirea de presiune a pulsului.

Determinarea tensiunii arteriale se face la aproximativ 5 minute de repaus, in pozitie sezanda, cu bratul la nivelul inimii. La pacientii diabetici si la cei in varsta de peste 65 de ani, sau pacienti aflati sub tratament pentru hipertensiune arteriala, tensiunea se va masura si in ortostantism imediat si la 2 minute dupa schimbarea pozitiei. Pentru un diagnostic corect al hipertensiunii arteriale, trebuie sa se obtina 3 valori ridicate ale tensiunii arteriale peste normal, la interval de cel putin o saptamana.

Hipertensiune arteriala - Cresterea persistenta a tensiunii arteriale sistolice peste 140 mm Hg si a tensiunii arteriale diastolice peste 90 mm Hg, sau cresterea tensiunii arteriale maxime si/sau minime, de repaus, peste valorile normale corespunzatoare varstei.

1 . Hipertensiune arteriala esentiala - Este hipertensiunea arteriala fara etiologie dovedita, printre cauze fiind ereditatea, varsta, sex, rasa, factori de mediu, fumat, abuz de cafea, abuz de alcool, sedentarism, obezitate, factori psihoemotionali. Cea mai mare parte a cazurilor de hipertensiune arteriala, survin in cadrul hipertensiunii arteriale esentiale, in care cresterea tensiunii arteriale constituie un simptom central si indispensabil pentru diagnostic. Este o boala foarte frecventa, consecintele ei fiind cauze de invaliditate sau de deces la varste de randament profesional (40-60 de ani).

2. Hipertensiune arteriala secundara - Este hipertensiunea arteriala cu etiologie dovedita: de origine renala, endocrina, cardiovasculara, neurologica, medicamentoasa. Apare in nefropatii, suferinte cardiovasculare, ateroscleroza, suferinte hematologice (poliglobulii), suferinte neurologice, in cadrul unor boli endocrine etc.

Ateroscleroza - Hipertensiunea arteriala este cauzata mai ales de ateroscleroza, care consta in ingrosarea peretelui vascular prin depuneri succesive de molecule de colesterol LDL"colesterol rau" si saruri de calciu. Diametrul arterelor se ingusteaza, fapt ce poate duce la obstruarea lor, iar peretele vascular se calcifica.
Peretii arterelor se pot crapa si astfel devine posibila formarea cheagurilor de sange (trombi) - tromboza vasculara. Din cauza miscsorarii lumenului vascular, are loc marirea tensiunii arteriale, deoarece este necesar sa treaca aceeasi cantitate de sange. Odata cu marirea tensiunii arteriale, inima face eforturi din ce in ce mai mari, ceea ce duce la leziuni grave cardiace.

Evolutia hipertensiunii arteriale: Netratata la timp, hipertensiunea arteriala este deosebit de periculoasa, afectand in timp toate organele tinta.
Artere: hipertensiunea arteriala este principalul factor de risc pentru ateroscleroza, provocand leziuni ale peretelui arterial, cu scaderea sau intreruperea completa a fluxului sanguin in anumite teritorii din organism, provocand infarct miocardic, accident vascular cerebral (AVC), boli renale.
Inima: evolutia in timp a hipertensiunii arteriale duce la afectarea cordului cu dispnee la efort, cardiopatie hipertensiva, hipertrofie ventriculara stanga, scleroza coronarelor, angina pectorala, insuficienta cardiaca.
Rinichi: nefrita acuta, nefrita cronica si scleroza renala, cu arteriopatie generalizata, in care hipertensiunea este intretinuta de ischemia renala.
Creier: encefalopatie hipertensiva, accidente cerebrale ischemice tranzitorii, cu tulburari motorii, crize de afazie sau de dezorientare in timp si spatiu. Accidentul vascular cerebral (AVC) la hipertensivi constituie o complicatie majora a bolii (hemoragie cerebrala sau meningeala).
Ochi - tulburari de vedere, muste volante, vedere tulbure, in functie de gradul interesarii morfologice a arterelor.

Tratament naturist in hipertensiunea arteriala:
Alimentatie: fara abuzuri alimentare, scaderea aportului de sare, fara exces de grasimi animale, dulciuri, prajeli, conservanti, alcool, tutun si cafea. In alimentatie sa predomine legume, fructe, lactate, iar carnea de maxim 2 ori/saptamana (pui, peste alb). Reducerea stresului emotional, mentinerea unei greutati corporale in limite normale, activitate fizica - mers pe jos, plimbari scurte, efort fizic minim.

Produse naturiste CaliVita cu efect de normalizare a tensiunii arteriale, cardioprotector, capilarotonic, de scadere a concentratiei lipidelor sanguine, de calmare a sistemului nervos

Mega qProtect - Contine Ginkgo biloba, coenzima Q10 si antioxidanti. Ginkgo biloba are indicatii terapeutice in: hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, ateroscleroza, cardiopatia ischemica, pre si post infarct miocardic, angina pectorala, varice, hemoroizi. Coenzima Q10, se bucura de un deosebit interes in lumea medicala datorita efectelor sale benefice in bolile cardiovasculare: aritmii cardiace, infarct miocardic, angina pectorala, cardiopatia ischemica, previne stopul cardiac, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, varice, hemoroizi.
Garlic Caps - In boli cardiovasculare: concentratul de usturoi este foarte eficient in hipercolesterolemie si trigliceride crescute in sange, hipertensiune arteriala (are efect vasodilatator si hipotensor asupra arterelor cerebrale, periferice si retiniene), ateroscleroza (protejeaza arterele de depunerea de colesterol), cardiopatie ischemica, inhiba calcifierea arterei coronare, combate tahicardia si spasmele coronariene raspunzatoare de crizele de angina pectorala si a infarctului miocardic.
Cholestone - Produs naturist foarte eficient in profilaxie si tratament: hipercolesterolemie, trigliceride crescute, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, retinopatie, accident vascular cerebral, angina pectorala, tahicardie, aritmie cardiaca, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, steatoza hepatica (ficat gras), litiaza biliara colesterolica.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Are efect antiaritmic cardiac, asigura o irigare locala optima, reduce durerile cauzate de problemele cardiace (in special cardiopatia ischemica sau angina pectorala), protejand inima de efectele daunatoare ale stressului. Creste nivelul serotoninei la nivel cerebral are efect anti-stres, de relaxare a sistemului nervos si a musculaturii netede a vaselor de sange, previne astfel puseele hipertensive. Efect protector asupra miocardului (in special contra infarctului, hipertensiunii s i aritmiilor).

Produse naturiste CaliVita cu efect de normalizare a tensiunii arteriale,cardioprotector, capilarotonic, de scadere a concentratiei lipidelor sanguine, de calmare a sistemului nervos:

MEGA qPROTECT - 3x1 tablete/zi.

GARLIC Caps - 4-6 capsule/zi.

CHOLESTONE - 3x1 tablete/zi.

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3x1 capsule/zi.

In tratament se administreaza Mega Protect 4 Life asociat cu Garlic sau Cholestone.
Rhodiolin este util pentru relaxarea sistemului nervos, a musculaturii netede a vaselor de sange, pentru prevenirea puseelor hipertensive.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro