0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Intoleranta la lactoza - tratament naturist

Lactoza, lactaza, intoleranta la lactoza
Lactoza este zaharul din laptele mamiferelor si este sintetizata in glanda mamara numai in timpul lactatiei. Lactoza confera laptelui gust placut, dulceag, laptele si produsele lactate continand un procent de 1,5-8% lactoza. Lactoza este un dizaharid compus dintr-o molecula de d-galactoza si o molecula de d-glucoza. Lactoza are un rol important in stimularea digestiei, ofera organismului energie, stimuleaza absorbtia calciului, franeaza dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie, stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bifide. Lactaza este enzima necesara digestiei lactozei, enzima care desface lactoza intr-o molecula de glucoza si una de galactoza, care pot fi absorbite de la nivelul tubului digestiv in sange. Activitatea lactazei este mare la nastere, scade in copilarie si in perioada adulta. Intoleranta la lactoza, cea mai frecventa forma de intoleranta alimentara, apare cand intestinul subtire nu produce suficienta lactaza. In cazul unui deficit de lactaza, moleculele de lactoza raman nescindate si nu pot fi absorbite, ele trec in intestinul gros unde vor suferi un proces de fermentatie sub actiunea florei bacteriene. Intoleranta la lactoza poate avea diverse forme, de la blanda la severa. Aceasta depinde de lactoza continuta in dieta fiecarei persoane si de masura in care aceasta poate fi asimilata de organism.

Simptome in intoleranta la lactoza
Simptomatologia in intoleranta la lactoza este foarte variabila, difera de la persoana la persoana, severitatea simptomelor depinzand de cat de scazut este nivelul lactazei. Produsele obtinute in urma fermentatiei bacteriene a moleculelor de lactoza in intestinul gros (CO2, acizi grasi, apa si metan) conduc la aparitia de simptome cum ar fi: crampe abdominale, balonare, flatulenta, senzatie de voma, diaree. Mai mult, absorbtia scazuta a glucozei in intestinul subtire poate induce temporar hipoglicemie si stare de oboseala. Simptomele apar dupa aproximativ 30 de minute - 2 ore de la consumul alimentelor ce contin lactoza. La copii intoleranta la lactoza se caracterizeaza prin diaree acuta exploziva cu scaune apoase, distensie abdominala, varsaturi si insuficienta cresterii.
Daca se exclude posibilitatea unui proces inflamator intestinal (gastroenterita infectioasa) toate simptomele pot fi controlatae numai prin excluderea lactozei din alimentatie. Cantitatea de lactoza care induce aparitia scaunelor apoase variaza de la copil la copil, obisnuit fiind vorba de intoleranta partiala la lactoza, caz in care sugarul tolereaza mici cantitati de lactoza. Copilul mare acuza doar disconfort abdominal, colici, flatulenta si distensie abdominala. Majoritatea cazurilor de intoleranta la lactoza sunt transmise genetic, insa, intoleranta la lactoza poate sa apara si ca rezultat al unor afectiuni inflamatorii intestinale acute (gastroenterita produce intoleranta tranzitorie) sau afectiuni intestinale cronice (boala Crohn, colita ulceroasa si sindromul colonului iritabil, produc intoleranta de durata). De asemenea, unele medicamente (in special unele antibiotice) pot provoca o deficienta temporara a lactazei (enzima care digera lactaza).

Tratament naturist in intoleranta la lactoza
Desi nu sunt cunoscute metode prin care sa se creasca cantitatea de lactaza (enzima) pe care o produce organismul, simptomele de intoleranta la lactoza pot fi gestionate prin schimbari in dieta, schimbari care depind de cantitatea de lactoza pe care o persoana o poate consuma fara simptome. Majoritatea persoanelor cu aceasta intoleranta alimentara pot introduce o anumita cantitate de lactoza in dieta lor. Introducerea treptata a unor cantitati mici de lapte sau produse lactate poate ajuta unele persoane sa se adapteze la ele cu mai putine simptome. Adesea, sunt tolerate mai bine laptele si produsele lactate atunci cand sunt luate in timpul meselor impreuna cu alte alimente.
Majoritatea persoanelor care sufera de intoleranta la lactoza suporta mai bine iaurtul natural care contine „culturi vii” de lactobacili si care ajuta la digerarea lactozei. Untul si branzeturile maturate (cheddar sau schwitzer) sunt mai bine tolerate de unele persoane deoarece contin o cantitate mai mica de lactoza fata de produsele lactate proaspete, cauza fiind zerul, care contine cea mai mare cantitate de lactoza, dar care in aceste cazuri este separat in timpul fabricarii. Exista in comert lapte cu un continut scazut in lactoza si care este mai bine tolerat de majoritatea persoanelor. In caz de intoleranta severa trebuie sa excludeti toate alimentele cu lactoza: lapte dulce, lapte praf, produse lactate (branza, frisca, zer), inghetata cu lapte, ciocolata cu lapte, prajituri, torturi, produse de patiserie etc. De asemenea este important sa verificati etichetele deoarece majoritatea alimentelor ambalate contin adaos de lactoza.

Produse naturiste CaliVita utile in intoleranta la lactoza

Ac-Zymes (Lactobacillus acidophilus) - Lactobacilii produc cantitati semnificative de lactaza, enzima care ajuta la digerarea lactozei, reducand astfel halena, regurgitarile, balonamentele, acumularile de gaze in intestin si crampele abdominale, reduc frecventa diareilor si a infectiilor tractului digestiv, regleaza flora intestinala normala.
Digest Ease (enzime digestive) - Este un preparat modern cu un complex de enzime produse de ciuperca Aspergillus oryzae, cu efect proteolitic, amilolitic, lactazic, lipolitic, celulozic, pectinolotic, fosfatazic si nucleolitic pe tot traseul tubului digestiv. Digest Ease (enzime digestive) elimina neplacerile cauzate de o digestie imperfecta si dereglarea tranzitului intestinal de la balonare, flatulenta, diaree, constipatie, gastrita, ulcer gastro-duodenal, sindrom de colon iritabil, la reglarea functiei unor organe: ficat (hepatite), vezica biliara (dischinezie biliara), pancreas (disfunctii enzimatice) etc.
Strong Bones Plus - Daca nu reusiti sa introduceti suficient calciu in dieta este necesar sa consumati un supliment de calciu si o cantitate optima de vitamina D (ajuta la fixarea calciului in oase).

Produse naturiste CaliVita utile in intoleranta la lactoza

AC-ZYMES (Lactobacillus acidophilus) - 1-3 capsule/zi

DIGEST EASE (enzime digestive) - 1-3 tablete/zi

STRONG BONES PLUS- 1-2 capsule/zi

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro