0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Litiaza biliara - tratament naturist

Litiaza biliara - Prezenta calculilor in vezicula biliara, cunoscuta si sub denumirea de pietre la fiere, este un fenomen frecvent, dar numai o parte dintre persoanele cu litiaza biliara au semne manifeste de boala.

Simptomele litiazei biliare - La inceput simptomele lipsesc sau sunt foarte usoare, durere vaga in hipocondrul drept si tulburari intestinale, constipatie sau diaree. Cand calculul biliar (piatra) incepe sa se miste sau se inclaveaza in peretele veziculei, apar dureri violente datorita contractiei spastice a veziculei biliare, durerii vii in hipocondrul drept sau in epigastru, cu iradiere in spate si in umarul drept, diaree, varsaturi bilioase, subicter sau chiar icter si uneori stare subfebrila.
Cand calculul se deplaseaza si este la nivelul canalului cistic, apare colica biliara prelungita cu repetarea ei la intervale mici, iar cand calculul se afla deja in canalul coledoc apar dureri, icter si febra si constituie o urgenta medicala, mai ales ca vezicula biliara se poate perfora, poate sa apara peritonita sau pancreatita.

Calculi biliari - Pot fi de natura colesterolica (colesterina) sau mixta (colesterina, bilirubina, carbonat de calciu), sunt de obicei unici, ovoizi, cu suprafata regulata sau usor rugoasa si pot ajunge la dimensiunea unei nuci, sau pot fi multipli, mici, cu aspect neregulat. Sediul si locul de formare a calculilor biliari este vezicula biliara, caile biliare extrahepatice si caile intrahepatice.

Cauzele litiazei biliare - Staza biliara, infectii, tulburari in metabolismul colesterolului, interventia factorilor endocrini (incidenta litiazei biliare este mai mare la femei), alimentatie cu preponderenta grasimilor animale, supraalimentatie, obezitate, viata sedentara.

Formarea calculilor biliari - Acizii biliari se sintetizeaza in ficat din colesterol, astfel incat, colesterolul insolubil se transforma in acizi biliari solubili. La baza formarii calculilor biliari sta secretia hepatica de bila suprasaturata cu colesterol si mai putini acizi biliari. Formarea calculilor biliari este un proces multifactorial in care tulburarea de reglare a acizilor biliari are un rol major.

Tratament naturist in caz de litiaza biliara (calculi biliari):
Cand apar dureri violente, prin contractia spastica a veziculei biliare si in prezenta unei litiaze biliare, este obligatoriu repausul la pat si comprese calde pentru dilatarea canalelor de evacuare, pentru usurarea migrarii si eventual a eliminarii calculului. In caz de febra (infectie a vezicii biliare), se vor pune comprese reci.
In perioada de criza, se va apela la o alimentatie usoara, ce consta numai in ceaiuri si sucuri de legume si fructe, iar in afara crizelor alimentatie fara grasimi animale, prajeli, oua, maioneza, sosuri, smantana, cacao, ciocolata, conserve, mezeluri, condimente, alcool, tutun, care pot provoca contractii violente ale veziculei biliare.

Produse naturiste CaliVita eficiente in litiaza biliara

Garlic Caps - Datorita concentratului de patrunjel si usturoi din compozitie contribuie cu succes la oprirea formarii calculilor, maruntirea celor existenti pana la microcalculi (nisip) si eliminarea lor. Cand Garlic Caps este folosit in tratamentul litiazei biliare, este necesar un consum marit de lichide (minim 2 litri de lichide/24 de ore).
Cholestone - Contine ulei din seminte de in, pectina din mar, usturoi, vitamina C, vitamina, crom, lecitina si este foarte eficient in litiaza biliara de consistenta colesterolica.
Super Soya Lecithin - Deficitul de lecitina din organism deregleaza metabolismul grasimilor la nivel hepatic, determinand formarea de depozite de grasimi in ficat si formarea calculilor biliari. Lecitina intervine in metabolismul hepatic al grasimilor, protejeaza ficatul impotriva depunerilor de grasimi si le dizolva pe cele depuse in steatoza hepatica (ficat gras), stimuleaza secretia biliara, ajuta la golirea vezicii biliare de depuneri de colesterol, dizolva calculii biliari de colesterol in litiaza biliara.

Produse naturiste CaliVita eficiente in litiaza biliara:

GARLIC Caps - 4-6 capsule/zi, cu minim 2 litri de lichid.

CHOLESTONE - 3x1 tablete/zi.

SUPER SOYA LECITHIN - 3x1 capsule/zi.

In tratamentul litiazei biliare se administreaza Garlic Caps. si minim 2 litri de lichide/24 de ore.
Cholestone sau Super Soya Lecithin se administreaza cand litiaza biliara este de consistenta colesterolica.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro