0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Litiaza urinara - tratament naturist

Litiaza urinara (calculi urinari, calculi renali sau "piatra la rinichi") consta in formarea unor calculi in canalele renale si in vezica urinara datorita depunerii sarurilor din urina.

Calculii urinari mici ( "nisip urinar", "nisip la rinichi") pot cobori pe uretere (canale care conduc urina de la rinichi la vezica) provocand dureri puternice (colici nefritice) in zona lombara, insotite de greata, voma si prezenta sangelui in urina (hematurie). Prezenta acestor calculi mici (nisip urinar, nisip la rinichi) in calea urinii, poate duce la infectii grave ale rinichiului.

Litiaza urinara urica - Exista o corelatie intre rinichi si metabolismul acidului uric. Hiperuricemia inseamna cresterea valorilor acidului uric din sange peste valorile normale, adica peste 7 mg% si constituie un factor de risc pentru guta si nefrolitiaza urica. Concentratiile mari de acid uric sunt asociate cu hiperuricozurie si cu precipitarea unor mari cantitati de acid uric amorf sau cristalizat in tubii renali si canalele colectoare.
Aceasta precipitare masiva duce la o blocare mecanica si la o reactie inflamatoare. Litiaza urica se intalneste mai ales la pacientii cu guta, la care formarea de calculi precede deseori aparitia simptomelor articulare. Riscul formarii de calculi urinari urici se mareste pe masura cresterii concentratiei serice si excretiei urinare a uratului.

Calculii de acid uric au consistenta dura, suprafata neteda si culoare rosie-caramizie sau brun-roscata. Calculii de acid uric pot fi mici ca volum si pot fi dizolvati prin tratment naturist, necesitand rareori interventii chirurgicale. In tratament se are in vedere marirea solubilitatii acidului uric prin cresterea diurezei si alcalinizarea urinara, ingestia lichidiana (minim 2 litri) repartizata uniform in 24 de ore, pentru a evita concentrarea nocturna a urinii.
Ph-ul urinii trebuie mentinut intre 6,5 si 6,8 printr-un regim alimentar lacto-vegetarian, asociat cu substante alcalinizante. Reducerea nivelului de acid uric in sange si excretia sa urinara, printr-un regim alimentar sarac in purine (carnea va fi exclusa), fara peste gras, ciuperci, sparanghel, spanac, mazare, fasole uscata, conopida, faina de orez, cereale integrale, piftie, gelatina, drojdia de bere, cacao, ciocolata.

Litiaza urinara oxalica - Excretia urinara crescuta de oxalati determina precipitarea de oxalat de calciu in diverse tesuturi, inclusiv in rinichi. Cristalele de oxalati apar in rinichi sub forma de structuri cristaline, laminate, neregulate si sunt prezente in lumenul tubilor proximali, distali si colectori, inconjurate de un proces inflamator. In litiaza urinara oxalica apar colici renale, acidoza tubulara renala severa, insuficienta renala cronica, hematurie, proteinurie.

Cauzele litiazei urinare oxalice sunt reprezentate de ingestia sau administrarea de precursori ai oxalatului, de aceea este necesar sa se reduca din dieta alimentele cu continut excesiv de oxalati: grasimi animale (inclusiv pestele gras), spanac, sparanghel, afine, smochine uscate, macese, concentrate de tomate, sfecla rosie, castravete, telina, fasole alba, dulciuri concentrate (mai ales ciocolata) care prin fermentatie favorizeaza formarea de acid oxalic la nivel intestinal. Este necesara cresterea diurezei, prin ingestia de minim 2 litri de lichid pe zi si tratament adecvat.

Litiaza calcica - Hipercalciuria (eliminarea de calciu prin urina) poate fi asociata unui nivel seric crescut al calciului, dar si unui nivel seric normal (in tulburari ereditare cu caracter dominant), sau hipercalcemie consecutiva excesului de hormon paratiroidian (HPT), de aceea, calculii de calciu se dezvolta mai ales la bolnavii cu hiperparatiroidism. Tipul de calcul obisnuit este cel de fosfat de calciu, din cauza alcalinitatii si cresterii excretiei de fosfat de calciu. In starile de hipercalcemie relativ acute, cum ar fi afectiunile neoplazice, formarea de calculi se produce mai rar.

Calculii de calciu sunt uneori asimptomatici, fiind descoperiti intamplator cu ocazia unor investigatii. Semnul cel mai frecvent este hematuria (prezenta de hematii in urina) observata macroscopic sau microscopic. Apar dureri produse de migrarea calculilor, care pot obstrua caile excretoare si produc colica renala la nivel lombar, in flancul abdominal, sau iradiaza de-a lungul partii anterolaterale a abdomenului spre testicul sau regiunea vulvara. Leucociturie (leucocite in urina) si piurie (puroi in urina) datorita unei infectii asociate. Proteinurie, cristalurie (in litiaza calcica se poate constata prezenta de cristale de oxalat, fosfat sau urat de calciu). Combaterea calculilor de calciu va fi orientata in raport cu cauzele hipercalciuriei, administrarea de diuretice, consumul a minim 2 litri de lichid in 24 de ore si o dieta saraca in calciu (regim alimentar din care se exclud produsele lactate).

Tratament naturist in litiaza urinara:
Dieta adecvata in functie de structura calculilor urinari (expusa la litiaza urinara urica, oxalica si calcica), stimularea diurezei (minim 2 litri de lichide in 24 de ore) si consumul unor produse naturiste CaliVita eficiente in litiaza urinara.

Produse naturiste CaliVita eficiente in litiaza urinara

Garlic Caps with Extra Parsley, datorita concentratului de patrunjel si usturoi din compozitie contribuie cu succes la oprirea formarii calculilor, maruntirea celor existenti pana la microcalculi (nisip) si eliminarea lor prin urina, are efect diuretic, antispastic si antibiotic, este un bun depurativ al sangelui, al tubului digestiv si al cailor urinare, stimuleaza fibrele musculare netede (urinare).
White Willow (aspirina naturala), are efect antiinflamator la nivel renal, vezica urinara si uretra, inflamatii prezente in caz de litiaza urinara.
Beta carotene 9000 UI (provitamina A), protejeaza mucoasele (inclusiv mucoasa tractului urinar). Carenta de vitamina A favorizeaza formarea renali, prin faptul ca favorizeaza descuamarea celulelor epiteliale veziculare, care se pot constitui in nuclee de precipitare a sarurilor minerale.

Produse naturiste CaliVita eficiente in litiaza urinara:

GARLIC CAPS with EXTRA PARSLEY - 3x2 capsule/zi (cu minim 2 litri de lichid/24 ore)

WHITE WILLOW - 3-6 capsule/zi.

BETA CAROTENE 9000 UI - 3x1 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro