0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Menopauza - tratament naturist

Inaintarea in varsta induce in mod normal dupa varsta de 45-50 ani modificari progresive ale ovarelor, conducand in primul rand la pierderea fertilitatii. Scade capacitatea de maturare completa a foliculilor si ovulatia nu se mai produce. Astfel, nu mai este posibila transformarea luteinica, progesteronul nu mai este secretat, iar evolutia ciclica completa a endometrului nu mai are loc.
Aceasta faza se traduce prin debutul iregularitatilor ciclice (ciclu menstrual neregulat). In evolutie, scade treptat si nivelul estrogenilor, sub pragul necesar pentru a asigura proliferarea endometrului (urmata in mod normal de sangerare - menstruatie). Dupa o perioada de menstre rare, la 2-6 luni, acestea dispar definitiv si se instaleaza menopauza, in care, nivelul scazut al estrogenilor este cauza aparitiei unei largi game de simptome neplacute.

In premenopauza, apar neregularitati in ritmul ciclului menstrual, tulburari vasomotorii, bufeuri, depresie, iritabilitate, insomnie, cefalee.

In menopauza apar amenoree (lipsa menstruatie), tulburari vasomotorii - bufeuri foarte frecvente, 20-50 valuri de caldura in 24 de ore, simptome neuropsihice - depresie, iritabilitate, ameteli, senzatie de slabiciune, insomnie, memorie deficitara, tulburari de atentie, palpitatii cardiace, dificultati la respiratie, uscarea pielii si mucoaselor, osteoporoza incipienta.

In postmenopauza apar rare tulburari vasomotorii (odata/luna), eventual stare melancolica, vaginita atrofica, iritatie vulvara, osteoporoza progresiva cu reducerea inaltimii.

Bufeuri - valuri de caldura care se raspandesc in tot corpul, urmate de transpiratie abundenta. Un bufeu poate dura intre 30 de secunde si 30 de minute (in general dureaza 2-3 minute), iar in timp pot dura intre 3 si 5 ani. Bufeurile sunt mai deranjante pe timpul noptii, intrerup somnul, ceeace epuizeaza organismul (somn neodihnitor). Bufeurile si transpiratiile nocturne sunt consecinta scaderii nivelului de estrogen si alte dereglari hormonale, care influenteaza modalitatea in care organismul femeii regleaza caldura organismului.

Ateroscleroza - creste ca frecventa odata cu scaderea nivelului secretor estrogenic.

Hipertensiune arteriala - apare in cadrul manifestarilor psihice, vegetative si hormonale din menopauza. In prezenta hipertensiunii arteriale, fenomenele psihovegetative ale menopauzei sunt mai accentuate. Hipertensiunea arteriala nu atinge valori prea mari si, in mod obisnuit, dispare odata cu intregul tablou clinic. Este necesar insa diagnosticul diferential intre hipertensiunea arteriala esentiala si cea din menopauza, insa este dificil, deoarece hipertensiunea arteriala ca boala este o manifestare frecventa.

Tratament naturist in menopauza:
Dieta corecta: fara grasimi animale, fara alcool care agraveaza bufeurile si fara cafea, cofeina este un factor declansator al bufeurilor, cu lichide multe si exercitii fizice blande, care nu fac organismul sa transpire, dar care fortifica inima, oasele si micsoreaza frecventa producerii bufeurilor si transpiratiei si induce un somn odihnitor.

Un tratament naturist cu produse CaliVita este foarte eficient in sindromul de menopauza, principala componenta a acestora fiind fitoestrogenii, substante din plante cu structura similara estrogenilor. Acest tratament este de preferat fata de tratamentul hormonal alopat si are in vedere sanatatea sanilor, organelor sexuale si a sistemului cardiovascular. Un astfel de produs naturist este Menopausal Formula.

Schema de tratament in premonopauza si menopauza:

MENOPAUSAL FORMULA - 3x3 capsule/zi pana dispar simptomele neplacute (2-3 saptamani), apoi 3x1 capsule/zi doza de intretinere pe o perioada cat mai lunga.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro