0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Sinuzita - tratament naturist

Sinuzita este o inflamatie a mcoasei sinusurilor si poate fi sub forma de sinuzita acuta, sinuzita cronica, sinuzita purulenta sau sinuzita nepurulenta.

Sinuzita frontala - Este o inflamatie a mucoasei sinusului frontal si poate fi sinuzita acuta sau sinuzita cronica, sinuzita purulenta sau sinuzita nepurulenta. De obicei apare ca o complicatie a gripei sau guturaiului. Sinuzita frontala acuta se manifesta cu scurgerea de secretii mucoase sau purulente din nas, senzatia de infundare a acestuia, dureri deasupra orbitelor, uneori tumefactia pleoapelor superioare. Pot aparea febra si stare generala alterata. Sinuzita frontala cronica are simptome mai putin zgomotoase: astuparea nasului si secretii purulente, crize de cefalee.

Sinuzita maxilara - Inflamatia mucoasei sinusului maxilar, provocata de obicei, ca si sinuzita frontala, de propagarea procesului inflamator de la mucoasa nazala (rinita, sinuzita nepurulenta) din unele boli infecto-contagioase (gripa, rujeola, scarlatina etc). Apare uneori in infectiile molarilor superiori. Sinuzita maxilara acuta se manifesta cu: cefalee, dureri ale obrazului si dintilor, astuparea (obstructia) nasului si scurgere de secretii purulente din nara corespunzatoare de partea sinusului bolnav, uneori apar febra si stare generala alterata. Sinuzita maxilara cronica are ca simptome: obstructie nazala, secretii purulente, cefalee, miros adesea diminuat, uneori un miros neplacut in nas, oboseala intelectuala.

Cauzele sinuzitei
Infectii ale tractului respirator superior si infectii nazale de unde germenii ajung direct in sinusuri. Alergii: rinita alergica este o cauza obisnuita a sinuzitei. Racelile, gripa, fumul de tigara, alcoolul, unele medicamente si infectiile scad imunitatea organismului, scad capacitatea de aparare contra infectiilor si local, scade cantitatea de lizozim, factor antibacterian puternic prezent in mod natural in mucusul nazal si astfel predispune organismul la infectia sinusurilor.

Simptome in sinuzita
Inflamatie si durere la nivelul sinusurilor, secretie purulenta (sinuzita purulenta), obstructie nazala, greata, tuse, dureri in gat, dureri de cap, febra (fie stare subfebrila, fie temperatura ridicata), dureri ale globilor oculari, sensibilitate la lumina, lacrimare. In sinuzita maxilara apare durere in zona dintilor de sus, a obrajilor si a ochilor, iar in sinuzita frontala apar dureri frontale.

Tratament naturist in sinuzita:
Fara fumat, deoarece fumul de tigara irita membranele mucoaselor nazale. Este necesar sa se evite factorii meteorologici nefavorabili: umezeala accentuata, frig, schimbarile bruste de temperatura, curenti de aer, care produc vasoconstrictie in mucoasa nazala si agraveaza sinuzita. Hidratarea organismului (minim 2 litri de lichide pe zi) este necesara pentru drenarea secretiilor nazale. Comprese fierbinti si umede, pentru atenuarea durerii si pentru deschiderea pasajelor nazale, acestea se repeta de cateva ori, iar la sfarsit se pune o compresa rece. Detoxifierea organismului este necesara pentru eliminarea toxinelor acumulate in sinusuri si in tot organismul datorita infectiei. Utilizarea de produse naturiste cu actiune antibacteriana, antiinflamatoare, imunizanta si de detoxifiere a sinusurilor si a intregului organism.

Produse naturiste CaliVita eficiente in sinuzita

Garlic Caps - Extract concentrat din usturoi si patrunjel cu efect puternic antimicrobian, antiparazitar, antiviral, antimicotic, cu indicatii in infectii la diferite nivele ale organismului, printre care in infectii ale tractului respirator: sinuzita, laringo-faringita, bronsita etc.

Para Protex - Prin componentele sale este indicat ca tratament naturist in parazitoze, viroze, infectii cu Escherichia coli (bacil coli), enterococi, streptococ, stafilococ, pneumococ etc. Are indicatii terapeutice in multe afectiuni, printre care si sinuzita, conjunctivita, afte, gingivita, traheita, bronsita, amigdalita, infectii dentare si ale cavitatii bucale etc.

White Willow - Aspirina naturala are actiune analgezica (prin inhibarea sintezei de prostaglandine si eliberarea de bradikinine), actiune antiinflamatoare (stabilizeaza membranele lizozomiale si inhiba mediatorii chimici ai inflamatiei) si actiune antipiretica (produce vasodilatare si transpiratie care provoaca pierdere de caldura).

Noni (Morinda citrifolia ) - Induce o excelenta imunitate in organism, are certe proprietati antiinflamatorii, antipiretice (scade febra), antihistaminice (alergie), de regenerare celulara. Acest produs naturist este util in multe afectiuni, printre care si in a fectiuni ale aparatului respirator: rinite inclusiv cele alergice, faringite, laringo-traheo-bronsite, rino-sinuzite, otite, astm bronsic.

Liquid Chlorophyll - Clorofilinele neutralizeaza, transforma si elimina substantele reziduale nocive de la toate nivele organismului, ajuta si in detoxifierea aparatului respirator la nivel de plamani, bronhii, trahee, sinusuri, nas.

Produse naturiste eficiente in sinuzita:

GARLIC Caps - 4-6 capsule/zi.

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi.

WHITE WILLOW (aspirina naturala) - 3-6 capsule/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 4-6 capsule/zi.

LIQUID CHLOROPHYLL - 30 ml de 2-3 ori/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro