tratamentnaturist.ro
tratament naturist
Bioharmonex
Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...
Aparatul de biorezonanta(biofeedback) QXCI - SCIO
Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...
Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare...
Pentru comenzi si detalii,
va rugam sa ne contactati!
Mobil: 0741.018.612
comenzi@tratamentnaturist.ro
detalii la pagina "COMENZI"
 
 

Toxiinfectii alimentare - tratament naturist

Toxiinfectii alimentare - Sunt boli digestive acute, care apar sporadic sau epidemic, in urma consumarii unor alimente contaminate cu bacterii si toxinele acestora si se manifesta sub forma unei gastroenterocolite acute, insotita de fenomene toxice generale. Denumirea de "toxiinfectie" se refera atat la componenta toxica, cat si la cea infectioasa, prezente concomitent si in proportii variabile in cursul acestei boli. Toxiinfectiile alimentare reprezinta probleme importante de sanatate publica ca urmare a unor abateri de la regulile de igiena alimentara.

Incidenta sezoniera - Izbucnirile de toxiinfectii alimentare sunt mai frecvente in anotimpul calduros (mai - octombrie), caldura fiind factorul favorizant al multiplicarii germenilor in alimente.

Receptivitatea populatiei la toxiinfectii alimentare - Aceasta variaza in functie de specia bacteriana incriminata, de numarul de microorganisme patogene din alimentul ingerat, de caracterele de patogenitate si toxigeneza ale acestora, de varsta, starea fiziologica si imunitatea consumatorului.

Salmonelele detin cea mai mare frecventa dintre toxiinfectiile alimentare (30-80%), iar stafilococii enterotoxici 20-30%. Alti germeni (Shigella, Escherichia coli, Proteus, Pseudomonas), produc toxiinfectii alimentare mai rar si numai atunci cand contaminarea alimentelor este masiva.

Salmonele (Salmonella typhimurium, S. paratyphi C, S.cholerae suis, S.enteritidis) - Produc toxiinfectii alimentare sporadic sau in epidemii, prin alimente contaminate. Dupa ingerarea alimentului cu salmonele, leucocitele distrug germenii, elibereaza endotoxina din acestia si astfel apare fenomenul la endotoxina. Perioada de incubatie este intre 12-36 ore, cand apar simptome de gastroenterocolita cu debut brutal, varsaturi, dureri abdominale, edem si necroza mucoasei intestinale, scaune diareice numeroase, bogate cantitativ, apoase, galben verzui si fetide, cu urme de mucozitati, disbioza intestinala, deshidratare, stare de rau general, astenie extrema, cefalee, ameteli, febra. Durata bolii este de numai cateva zile daca se iau masuri terapeutice corecte.

Stafilococ enterotoxic (Staphylococcus aureus) - Stafilococul secreta enterotoxina in alimentele pastrate la temperatura camerei, care in cateva ore devin toxice.Toxina nu se formeaza cand alimentele sunt tinute la frigider. Stafilococii se inmultesc in conditii optime de temperatura in produse lactate, smantana, inghetata, maioneza, creme indulcite, preparate din carne, sosuri etc. Perioada de incubatie este intre 30 de minute si 1-6 ore, cu salivatie, greturi, varsaturi, colici abdominale, diaree, disbioza intestinala, iar durata bolii este 2-3 zile, daca se aplica un tratament adecvat.

Clostridium botulinum - Bacilul botulinic se afla in conserve insuficient sterilizate, unde elaboreaza exotoxina bolulinica (cea mai puternica toxina cunoscuta pana in prezent). Atentie! Aceste conserve pot fi recunoscute deoarece au capacul bombat si nu vor fi consumate. Botulismul este o toxiinfectie foarte periculoasa, de aceea se apeleaza la tratament specializat intraspitalicesc, de urgenta.

Principalele alimente incriminate in toxiinfectii alimentare:
Carne si preparate din carne - Sunca, piftie, fripturi, pateuri, supe, salam, carnati, toba, carne tocata (carne de vita, porc, miel, pasare). Agenti patogeni: Salmonella, Staphylococcus (enterotoxic), Shigella, Escherichia coli, Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Clostridium botulinum.

Peste si produse de peste - Proaspete, afumate sau conservate in ulei. Agenti patogeni: Salmonella, Staphilococcus (enterotoxic), Clostridium botulinum.

Oua si produse din oua - Indeosebi ouale de rata, dar si ouale de gaina, consumate in urma unei prelucrari termice insuficiente, sub forma de praf de oua, sau folosite in stare prospata pentru prepararea de maioneze, creme etc. Agenti patogeni: diferite tipuri de Salmonella, in primul rand Salmonella typhimurium.

Lapte si produse lactate - Lapte si smantana nepasteurizate, lapte praf, branza telemea de oi, cas prospat de oi. Agenti patogeni: Staphylococcus (enterotoxic), Salmonella, enterococi.

Produse de cofetarie - Inghetate, creme, prajituri cu frisca, budinci. Agenti patogeni: Salmonella, Staphylococcus (enterotoxic), Bacillus cereus.

Vegetale - Legume si fructe congelate, faina de cereale, paste fainoase, conserve de legume si fructe. Agenti patogeni: Salmonella, Shigella.

Profilaxia toxiinfectiilor alimentare - Mentinerea alimentelor in conditii care sa le puna la adapost de contaminarea exterioara. Pastrarea alimentelor crude separat de cele preparate. Conservele, inainte de a fi consumate, vor fi controlate bacteriologic, nu vor fi consumate cutiile de conserve care au capacul bombat (contin germeni si toxine de Clostridium botulinum). Pastrarea alimentelor la temperaturi scazute, sub 4 grade Celsius, pentru evitarea inmultirii germenilor.

Mancarurile prelucrate termic care nu se consuma imediat trebuie sa fie racite brusc si pastrate la frigider, reincalzirea acestora sa se faca la o temperatura peste 80 grade Celsius timp de 30 minute. Persoanele care prepara alimentele (bucatari, gospodine) si care prezinta gastroenterite, diferite afectiuni ale pielii si mucoaselor, infectii rinofaringiene, vor fi inlaturate pana la vindecare. Maini curate, unghii taiate, spalare regulata cu peria si sapun, cu apa calda, uscarea mainilor cu prosoape de hartie.

Tratament naturist in toxiinfectiile alimentare:
In formele severe, cu deshidratare si stare de soc toxic si infectios, se apeleaza la tratament specializat intraspitalicesc. In formele usoare si medii: repaus la pat, aplicatii calde pe abdomen. Regim alimentar: in prima zi, dieta este mai mult hidrica (apa plata, sucuri de legume si fructe), apoi consumul unor produse astringente - orez fiert, paine prajita, gutui rase, afine, lamai, morcovi, ceai de menta, galbenele, lemn dulce, sunatoare, obligeana, carbune medicinal. Hidratarea este foarte importanta pentru prevenirea deshidratarii si pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele. Utilizarea de produse naturiste cu efect: antidiareic, antiseptic intestinal (distrug germenii), antitoxic (elimina toxinele), de refacere a florei intestinale normale (cu lactobacili), pentru o buna digestie si asimilare a alimentelor, de stimulare a sistemului imun, de reechilibrare minerala.

Produse naturiste CaliVita eficiente in toxiinfectii alimentare

Para Protex - Este un antiseptic cu puteri extraordinare, are efect antibacterian, antiinflamator, cicatrizant, analgezic, antiputrid, balsamic, antispasmodic al tractului digestiv, stomahic si carminativ (elimina gazele intestinale), asigura o motilitate intestinala buna, previne stagnarea alimentelor in tractul digestiv. Se recomanda ca tratament naturist in toxiinfectii alimentare, indigestii.
Liquid Chlorophyll - Obtinut din lucerna (alfalfa), planta foarte valoroasa terapeutic (contine toate vitaminele, mineralele si oligoelementele de care are nevoie organismul uman si este o sursa bogata de clorofila). Clorofila este un produs natural care asigura igiena tractului digestiv de la gura pana la rect, neutralizeaza, transforma si elimina substantele reziduale nocive din organism (tract digestiv).
Ac-Zymes (diaree, refacerea florei intestinale) - Un tratament naturist sistematic cu lactobacili (tulpina vie si care se reactiveaza in organism) regleaza flora intestinala, asigura un efect depurativ intestinal, ajuta organismul in diaree infectioasa si neinfectioasa, gastrita, ulcer gastro-duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara, balonare, flatulenta, halena etc.
Digestive Enzymes (digestia alimentelor) - Contine o gama larga de enzime naturale, are efecte benefice in tulburarile digestive: indigestie, diaree, constipatie, balonare, flatulenta, gastrita, ulcer gastro-duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara etc.

Produse naturiste CaliVita eficiente in toxiinfectii alimentare:

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi.

LIQUID CHLOROPHYLL - de 2 ori/zi cate 15 ml.

AC- ZYMES (lactobacili) - 3x1 capsule/zi.

DIGESTIVE ENZYMES - 3x1 tablete/zi.

Acest site este detinut, administrat si mentinut de biolog Iosefina Ungureanu (Inamed Consult srl), Distribuitor independent al produselor CaliVita (R) International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita (R) International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site.
Toate drepturile rezervate
Inamed Consult SRL