0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Ulcer gastric si duodenal - tratament naturist

Digestia alimentelor consumate incepe in gura si este continuata in stomac unde intervine acidul clorhidric si enzimele digestive care descompun proteinele si grasimile. Stomacul, duodenul si intestinul subtire nu sunt lezate in mod normal de acidul clorhidric deoarece sunt invelite de un mucus protector rezistent la acest acid. Gastrita si ulcerul gastro-duodenal sunt boli frecvente care afecteaza peretele tractului digestiv.

Ulcer gastric si ulcer duodenal - Ulcerul gastro-duodenal apare ca o boala cu un mecanism plurifactorial in care participa un complex de factori genetici si de mediu. Boala latenta initial, devine manifesta in mod gradat, sub influenta acumularii influentelor. Se caracterizeaza prin aparitia unei ulceratii (ulcus rotundum), rar a mai multora, pe mucoasa stomacului si duodenului.

Cauzele producerii ulcerului gastric si duodenal:

 • Ulceratia este indusa de factorul peptic de autodigestie a peretelui gastric sau duodenal (ulcer peptic), ulceratia apare numai in zonele unde exista fermentul proteolitic necesar si mediul acid corespunzator (acid clorhidric) care sa il activeze (stomac si duoden).Ulceratia recenta se poate vindeca si lasa o cicatrice fara manifestare radiologica. Ulceratia cronica (caloasa) se vindeca greu si adeseori cu retractiuni stenozante (stenoza pilorica).
 • Proliferarea de celule gastro-secretante cu stimularea continua a secretiei de acid clorhidric in stomac, spre capacitatea sa maxima, ca factor de agresiune puternic, cu consecinta aparitiei uneia sau mai multor ulceratii in stomac si duoden. Datorita hiperaciditatii, mucoasa se irita mai intai, apoi, netratata, se ajunge la aparitia leziunii, rana profunda, care poate sa perforeze.
 • Prezenta bacteriei Helicobacter pilori induce hiperaciditate gastrica si declansarea ulceratiilor.
 • Mucoasa: ulcerul apare pe o mucoasa gastrica sau duodenala in prealabil devitalizata, cu irigatia sanguina defectuoasa, cu slabirea calitatii mucusului de protectie si a epiteliului de acoperire.
 • Factorul vascular contribuie la devitalizarea mucoasei si aparitia de ulceratii gastrice si duodenale.
 • Factor genetic: transmiterea ereditara a masei de celule acidosecretoare in familii de ulcerosi.
 • Stres: factorii psihoemotionali negativi din mediul social declanseaza ulcerul.
 • Alimentatie nesanatoasa: mese neregulate, dieta stricta din unele cure de slabire (infometare), condimente.
 • Toxice: tutun, alcool, medicamente care irita mucoasa gastro-intestinala.

Simptome in ulcerul gastro-duodeanal

Durerea este simptomul dominant, are caracter periodic Durere sezoniera) si este ritmata de alimentatie: durere in epigastru, uneori cu iradieri spre hipocondrul drept sau stang. Arsuri epigastrice, varsaturi, eructatii, balonari, senzatie de distensie dureroasa in etajul abdominal superior.
Fata ulceroasa, fata obosita, cutele naso-labiale si frontale evidente.
Constipatie prezenta in mai mult de 50% di cazuri, cu predominenta spastica.
Oboseala sistemului nervos cu iritabilitate, astenie, depresie, alterare a starii generale, scadere in greutate datorita retinerii de la alimentatie.

Tratament naturist in ulcer gastric si ulcer duodenal:
Repaus fizic, alimentatie fractionata, proteine usor digerabile si fara prajeli, tocaturi, grasimi animale, bauturi carbogazoase, alcool, tutun, condimente care irita mucoasa gastrica si duodenala, alimente foarte reci sau foarte fierbinti.

Produse naturiste CaliVita eficiente in tratamentul ulcerului gastric si duodenal

Green Care (lucerna) - Lucerna sau alfalfa este o planta cu foarte multe virtuti curative, de aceea biologul Frank Bouer a denumit-o " marele vindecator". Componentii biologic activi prezenti in lucerna : vitamine (betacaroten, B6, C, D, E, K si vitamina U anti-ulcer), minerale (potasiu, fier, calciu etc.), aminoacizi esentiali pentru procesele metabolice, fibre, clorofila. Green Care are efect alcalinizant si cicatrizant asupra mucoasei tractului digestiv.
Ac-Zymes - Un tratament naturist sistematic cu lactobacili, tulpina vie si care se reactiveaza in organism, regleaza flora intestinala, asigura un efect depurativ intestinal, ajuta organismul in gastrita, ulcer gastro-duodenal, constipatie si diaree infectioasa si neinfectioasa, colon iritabil, dischinezie biliara, balonare, flatulenta, halena etc.
Meal Time - Produs naturist cu enzime digestive extrase din fructele arborelui tropical Papaya (Carica Papaya). Ajuta in digestie imperfecta, stimuleaza secretia sucului biliar, are efect calmant asupra sistemului nervos autonom al stomacului, suprima durerile din gastrita si ulcer gastro-duodenal, are actiune asupra hiperaciditatii gastrice si favorizeaza un bun echilibru acido-bazic, are efect antiinflamator asupra mucoasei gastrice si intestinale.
Para Protex - Are efect: antibacterian puternic (calmeaza instantaneu durerea si reduce infectia in ulcer cu Helicobacter pilori), antivomitiv, antispasmodic, favorizeaza expulzarea gazelor intestinale.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptare la solicitari si schimbari neasteptate) la persoanele expuse la stres, fiind foarte util in prevenirea ulcerului gatric si duodenal si a recidivelor din cauza stresului.

Produse naturiste CaliVita eficiente in tratamentul ulcerului gastric si duodenal:

GREEN CARE (lucerna ) - 3-6 tablete/zi.

AC-ZYMES (lactobacili) - 3x1 capsule/zi.

MEAL TIME (enzime din Papaya) - 3x1 tablete/zi.

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi.

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
 • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
 • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
 • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro