0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Vaginism - tratament naturist

Vaginismul este o stare anormala a femeii, in care copulatia (penetrarea penisului in vagin) este imposibila din cauza unei contracturi reflexe si involuntare la nivelul musculaturii vaginale si perivaginale. Tentativa ca penisul sa patrunda in vagin ramane fara rezultat sau este dureroasa (dispaneuria, cu lubrefiere vaginala insuficienta) din cauza hipertoniei spastice a musculaturii amintite.

Cauzele vaginismului
Vaginismul apare datorita aparitiei unui reflex de aparare impotriva actului sexual. Punctul de plecare a contracturii reflexe este determinat de contactul dintre penis si mucoasa vulvara hipersensibila a femeii. In unele cazuri, vaginismul se produce dupa penetrarea penisului in vagin, in care caz, barbatul ramane un timp in aceasta postura (in imposibilitatea de a se retrage), fenomen denumit "penis captivus". Hipersensibilitatea vulvovaginala (hiperestezia) poate declansa reflexul de aparare nu numai fata de tentativa de patrundere a penisului in vagin, ci si la un examen genital, la incercarea unui tuseu manual sau instrumental al medicului ginecolog.

Ca mecanism, contractura reflexa din vaginism se poate compara cu inchiderea involuntara a pleoapelor, cand se instileaza o picatura de colir in ochi. Femeia descrie contractura vaginala ca pe o stare involuntara. De fapt, vaginismul apare pe un fond de anxietate, de teama de a fi penetrate si ranite. In discutia cu bolnava, medicul afla ca aceasta intra in panica si in alte ocazii (la dentist, cu ocazia unei injectii sau a unei recolte de sange, la vederea instrumentelor chirurgicale etc.). La acestea se mai adauga intotdeauna sentimentul de jena si de pudoare exagerata pentru actul sexual.

Ar fi de asteptat ca manifestarile erotice la femeile cu vaginism sa fie inhibate, in realitate situatia este contrarie. Ele sunt capabile de excitatii si jocuri erotice, dar pentru ele manifestarile de tandrete sunt mai importante decat penetrarea penisului in vagin. Cu toate acestea apare dorinta de copulatie, care se loveste insa de un refuz inconstient fata de actul sexual. Este interesant ca, vaginismul persista si devine mai net, proportional cu cresterea dorintei femeii de copulatie.

De obicei, vaginismul apare la fata virgina, chiar de la primele tentative de raport sexual, situatie care raneste in amorul propriu si pe partener, care insa nu este vinovat. Uneori insa, barbatul contribuie la aparitia vaginismului prin stangacia lui, prin brutalitatea si egoismul de care da dovada. Vaginismul poate apare uneori si in cursul vietii adulte sexuale a femeii sau spre declinul activitatii ei genitale ( in menopauza ).

Vaginisme primitive
Sunt reprezentate de vaginismele in care nu exista leziuni anatomice la nivelul organelor genitale. Insa, la majoritatea femeilor cu vaginism exista tulburari nevrotice si psihice, care pot duce la o sensibilitate exagerata (hiperestezie) a mucoasei organelor genitale. In acelasi timp, vaginismul odata aparut, functioneaza ca un factor de intretinere si de agravare a nevrozei si psihozei. Vaginismul primitiv apare de regula la inceputul vietii sexuale a femeii.

- Dispaneuria (durere in momentul penetrarii penisului in vagin) se poate confunda cu vaginismul, dar starea de dispaneurie presupune posibilitatea actului sexual, insa fara existenta contracturii. In dispaneurie, durerea trezita de actul sexual da femeii o senzatie neplacuta, de insatisfactie si de rezerva fata de un act sexual, act care insa, ramane posibil ca atare.

Vaginisme secundare
In aceste forme de vaginisme, exista o cauza locala genitala, care poate fi pusa in evidenta prin examen genital simplu (cand este posibil) sau sub anestezie generala. In majoritatea cazurilor se costata mici eroziuni, ulceratie sau fisura la nivelul insertiei himenale ramase. Cauzele care pot duce la un vaginism secundar sunt foarte variate. Exista unele stari alergice, crize de urticarie, care se insotesc la fiecare aparitie a lor cu perioade de vaginism. Inflamarea cailor genitale, mai ales a celor externe, din cauza descarcarilor de histamina si aparitia hiperesteziei si a contracturii la fiecare criza de urticarie, ca si ameliorarea fenomenului de vaginism dupa tratamentul cu antialergice, arata ca in starile alergice se poate produce o sensibilizare si la nivelul mucoasei genitale, insotita sau nu de o contractura. In literatura de specialitate se citeaza cazuri de spina bifida asociate cu vaginism la nevropate, in care rolul jucat de spina bifida este de spina iritativa.

- Alte categorii de vaginisme secundare sunt cele care apar in perioada de menopauza, faza din viata femeii cand are loc incetarea ciclului menstrual datorita insuficientei ovariene totale (estrogenica si progesteronica) si odata cu aceasta modificari trofice la nivelul mucoasei genitale. Mucoasa vaginala este predispusa la inflamatii si este fragila, vaginul isi pierde elasticitatea, astfel ca, orice mic traumatism lasa urme, mici fisuri si chiar vaginism (contractura sau semicontractura vaginala), caz in care actul sexual nu mai este posibil.

- Si dupa radioterapie sau sterilizare chirurgicala are loc o scadere brusca a hormonilor ovarieni (estrogeni si progesteron) care conduce la o mucoasa vaginala atrofica si cu posibilitatea aparitiei vaginismului.

Tratament naturist in vaginism - Tratamentul in vaginism variaza in functie de cauze, se adreseaza factorilor etiologici si patogenici si va fi insotit de psihoterapie. Administrarea unor produse naturiste specifice, cosiliere psihilogica de specialitate, psihosexologie, educatie sexuala, exercitii de relaxare. Repaus sexual absolut obligatoriu timp de 2-3 saptamani, nerespectarea repausului determinand aparitia leziunilor traumatice. Cand vaginismul apare datorita insuficientei ovariene, tratamentul consta in administrarea de hormoni estrogeni naturali (extracte din plante) care actioneaza eficient asupra vaginului. Se va aplica o crema naturala cu rol de crestere a elasticitatii musculaturii vaginale si de regenerare a mucoasei vaginale.

Produse naturiste CaliVita utile in vaginism

Rhodiolin (Rhodiola rosea) - cres te semnificativ toti parametrii fizici si psihici pana aproape de limita lor maxima fara a produce perturbari (efect adaptogen). Mentine echilibrul intre sistemul imunitar si cel endocrin. Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptare la solicitari si schimbari neasteptate) la persoanele expuse la stress, scazand in acelasi timp efectele componentelor potential nocive (hormonii glucocorticoizi, cortizolul), asigurand astfel un raport optim al acestora. Produs naturist u til si in disfunctiile sexuale (impotenta, frigiditate, vaginism etc).
Noni (Morinda citrifolia) - produs naturist foarte util in hipersensibilitatea vulvovaginala (hiperestezie), alterari ale potentei sexuale, sterilitate de ambele sexe, in afectiuni neuro-psihice ( astenie, depresie, tulburari polimorfe de comportament, nevroze diverse). S-a demonstrat ca produsul naturist Noni are certe proprietati antibiotice, antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze), antihistaminice (alergie), de regenerare celulara si vindecare a ranilor.
IntiMoments - Produs (crema) cosmetic pentru igiena intima, cu efect pozitiv asupra vietii sexuale (act sexual mai placut). Este un produs natural, contine extracte de plante, nu contine hormoni. Substantele biologic active din compozitia sa cresc elasticitatea si tonusul tesuturilor organelor genitale (atat la la femeie cat si la barbat) si sustin functiile naturale ale acestora.
Vital Women - Produs naturist cu extracte specifice din plante, prin care stimuleaza natural sistemul hormonal (faciliteaza productia de hormoni), favorizeaza in bine starea psihica a femeilor in diferite perioade hormonale, are efect afrodisiac etc.
Menopausal Formula - Prin continutul sau are efect puternic in menopauza, regleaza metabolic si hormonal, echilibreaza raportul dintre progesteron - estrogen, are efect amalgezic, antiinflamator, antispasmodic si sedativ, amelioreaza afectiunile ginecologice.

Produse naturiste CaliVita utile in vaginism:

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3- 6 capsule/zi.

INTIMOMENTS
- Pentru un act sexual placut: se pune pe degete o cantitate de crema de marimea unei alune si se aplica pe zona genitala (masculina sau feminina) intr-un strat subtire, apoi se maseaza usor pentru patrunderea in piele. Se poate aplica in orice moment al actului sexual.
- Ca produs cosmetic intim: in primele doua saptamani se utilizeaza o cantitate de marimea unei alune, de doua ori pe zi (dimineata si seara), apoi numai o data pe zi, pentru mentinerea efectului benefic.

VITAL WOMEN - 3x1 tablete/zi.

MENOPAUSAL FORMULA - 3x1 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro