0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Veruci (negi) - tratament naturist

Veruci (negi) - Viroze cutanate (dermatoze) induse de anumite tipuri de virusi din clasa Papilloma virus (HPV - Human Papilloma Virus). Denumirea de papilomavirus uman este un termen colectiv care se refera la o familie numeroasa de virusuri care pot provoca veruci in orice regiune a corpului uman. Acestea includ veruci vulgare, veruci plantare, veruci plane, veruci filiforme, veruci digitate si chiar excrescente numite polipi care apar pe corzile vocale. Doar cateva subtipuri ale acestor virusuri sunt transmise pe cale sexuala si cauzeaza condiloame genitale sau vegetatii veneriene. Verucile sunt formatiuni benigne cu aspect tumoral care apar in urma proliferarii straturilor cornos si papilar al pielii datorita diviziunilor celulare induse de actiunea virusului.

Verucile sunt contagioase, insa contagiozitatea lor variaza in functie papillomavirusul care le cauzeaza, de localizarea lor si de starea imunitatii organismului, transmiterea facandu-se de la om la om sau prin contact cu obiecte de uz comun. La purtator este posibila autoinocularea prin scarpinat. Odata aparute verucile se pot inmulti atat in jurul elementului initial cat si la distanta.

Veruci vulgare - Excrescente keratozice, circumscrise, de culoare cenusie-inchisa, cu suprafata aspra si neregulata, verucoasa, brazdate de mici santuri. Dimensiunile lor sunt variabile, de la o gamalie de ac pana la marimea unui bob de mazare, uneori chiar mai mari (verucom). Elementele eruptive sunt de obicei numeroase, izolate sau confluente. Sunt localizate mai frecvent pe degete, inclusiv in regiunile subunghiale, dosul mainilor si picioarelor, palme si talpi, genunchi si mai rar pe fata, de preferinta pe pleoape si gat.

Veruci plantare - Verucile cu localizare pe talpa piciorului se aseamana cu verucile vulgare, insa nu fac relief la suprafata pielii din cauza greutatii corpului si se dezvolta ca mici formatiuni keratozice aspre, galbui-cenusii, inconjurate de un inel hiperkeratozic. Evoluand in profunzimea pielii plantei, comprima extremitatile nervoase astfel produc dureri vii, care ingreuneaza mult mersul. Ca localizare, verucile plantare se dezvolta cu predilectie in punctele de sprijin ale piciorului, la baza degetului mare si calcai, iar la persoanele cu picior plat in centrul boltei plantare. Verucile plantare se confunda cu bataturile, insa acestea din urma constau numai dintr-o ingrosare a stratului cornos, au o suprafata neteda si nu contin vase sanguine.

Veruci plane - Mici papule epidermice, cornoase, abia proeminente, cu un diametru de 1-5 mm, rotunde sau poligonale, de cativa mm in diametru, de culoarea pielii normale sau galben-brune. Sunt localizate de preferinta pe fata, frunte si dosul mainilor, inclusiv in repliul unghial, unde sunt inoculate prin manichiura si se intalnesc in special la copii si femei.

Veruci (papiloame) filiforme - Mici papule pediculate (cu codita), filiforme, de 3-5 mm lungime, de culoarea pielii normale sau brune, cu extremitatea cornoasa, keratozica. Se intalnesc obisnuit pe gat si pleoape, mai ales la femei.

Veruci (papiloame) digitate - Au localizare mai ales in pielea capului, mai rar in barba. Au aspectul unui buchet de veruci filiforme si sangereaza usor la contactul cu pieptenele sau lama de ras.

Papiloame cornoase sau acantoame virotice ale fetei - Proeminente emisferice sau alungite, filiforme, cu suprafata keratozica, aspra si care se cantoneaza pe fata, in pielea paroasa a barbii. Evolutia este lunga, de luni si ani, intretinuta de autoinocularile repetate prin barbierit.

Vegetatii veneriene (condiloame genitale) - Excrescente filiforme, proeminente, ajungand uneori la 1-2 cm peste planul tegumentelor. Varfurile lor iau un aspect dintat in forma de "creasta de cocos". Vegetatiile veneriene pot fi izolate sau confluate, realizand formatii uneori mari, cat un pumn, cu aspect de conopida, cu suprafata neregulata, brazdata de santuri adanci. La barbat se localizeaza in santul balanopreputial si pe coroana glandului, dar pot sa se extinda si la gland, preput, teaca penisului, meat si chiar uretra. La femei apar pe labii de unde pot invada vaginul, colul uterin, regiunea inghinala sau coapse. Uneori se pot inocula in jurul anusului, atat la femeie, cat si si barbat.

Veruci senile (seboreice) - Considerate de unii autori ca fiind si ele de natura virotica, sunt formatiuni plane sau proeminente, brune sau negre, de 5-10 mm diametru, care se pot intalni in numar mare pe trunchi sau pe fata persoanelor in varsta. Suprafata verucilor senile este acoperita cu depozite tari, imbibate de grasime, care se indeparteaza usor la frecare sau spalare.

Tratament naturist pentru veruci vulgare (negi) - Fiind contagioase, este necesar ca verucile (negii) sa fie depistate si tratate cat mai rapid pentru a preintampina diseminarea lor si in alte zone ale corpului. Terapiile naturiste sunt extrem de eficiente si putin invazive fata de tratamentele alopate si se adreseaza formelor usoare si fara complicatii. In acest sens este utila administrarea unor extracte din plante cu efecte imunomodulatoare si antivirale.

Produse naturiste CaliVita utile in tratamentul verucilor vulgare

Virago - Produs naturist ce contine o combinatie de extracte naturale de cea mai buna calitate din plantele Gheara pisicii (Una de Gato sau Cat`s claw), Echinacea (purpurea si angustifolia), Pau D`Arco, frunze de maslin, cu adaos de lizina si zinc si care contribuie la fortifierea imunitatii organismului, ajuta la activarea macrofagelor, elemente cheie ale sistemului imun, care distrug bacteriile, virusii si alti agenti patogeni.
Noni (Morinda citrifolia) - Sucul acestui fruct a re efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism: stimuleaza limfocitele T (imunitatea celulara) - limfocite T-killer, limfocite T-citotoxice si macrofage, ca mecanism al imunitatii active, cu rol esential in foarte multe afectiuni. S-a demonstrat ca produsul naturist Noni are certe proprietati antibiotice: antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze).

Produse naturiste CaliVita utile in tratamentul verucilor vulgare:

VIRAGO - 3x1 tablete/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - Intern 30 ml de 3 ori/zi si tamponari locale de 2-3 ori/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro