0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Vitamina C 500 - in profilaxie si tratament naturist

Flacon 100 tablete
Pret: 53,53 RON

Vitamina C (acid ascorbic natural) este o vitamina hidrosolubila, factor enzimatic implicat in numeroase reactii fiziologice in organism. Se pune intrebarea, cum este mai bine, sa folosim vitamine sintetice sau vitamine naturale?

Vitaminele sintetice sunt ignorate de organism si eliminate in cateva ore, pe cand produsul natural pastreaza stereochimia si sinergiile si este singurul care poate garanta activitatea biologica a vitaminelor si folosirea lor optima pentru organism.

Vitamina C 500 mg a firmei CaliVita este un preparat cu absorbtie lenta, cu efect retard. Vitamina C se gaseste in legume si fructe, sursa naturala principala o constituie insa macesele in care se gaseste impreuna cu flavonoide, care sporesc efectele acidului ascorbic.

Savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert a fost primul care a extras vitamina C din ardei si pentru aceasta descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Linus Pauling, un alt savant laureat al Premiului Nobel, a considerat ca vitamina C se poate administra profilactic si in tratament naturist in numeroase boli, de la banalul guturai pana la cancer.

Profilaxie si tratament naturist cu Vitamina C naturala

Imunitate - vitamina C naturala ajuta la cresterea rezistentei organismului fata de o serie intreaga de boli, inclusiv infectiile si cancerul. Globulele albe contin de 60 de ori mai multa vitamina C decat plasma sanguina; vitamina C naturala permite mobilizarea mai rapida a globulelor albe si le permite sa atace bacteriile, virusii etc., stimuleaza productia de limfocite si este indispensabila pentru sinteza de anticorpi.

Infectii - acidul ascorbic natural este utilizat in tratamentul tuturor starilor febrile si infectiilor date de bacterii, virusi, ciuperci, paraziti: gripa, coriza, hepatita, bronsita, tuberculoza, herpes etc. Are efect antiviral prin favorizarea sintezei si activitatii interferonului care penetreaza virusul din celule (gripa si alte viroze).

Antioxidant de exceptie - neutralizeaza si face posibila eliminarea din organism a metalelor grele: mercur, plumb, cadmiu, aluminiu si cupru provenite din apa de robinet; acorda protectie directa fata de toxinele bacteriene, intoxicatiile medicamentoase, tabagism, alcoolism si poluarea aerului.

Stres fizic si stres mental - un alt rol important al vitaminei C este cel pe care il joaca in capacitatea noastra de a controla toate tipurile de stres fizic si mental. Vitamina C este necesara glandelor suprarenale pentru a-si sintetiza hormonii. Nivelurile de acid ascorbic (in mod normal ridicat in aceste glande) se epuizeaza in cazurile de stres ridicat, cum ar fi operatiile chirurgicale, orice tip de boala, inclusiv infectiile si ranirile, fumatul, folosirea anticonceptionalelor etc. Cercetarile evidentiaza faptul ca recuperarea dupa o ranire sau operatie poate fi substantial accelerata prin suplimentarea cu vitamina C. Desi exercitiul fizic aduce multe beneficii din punct de vedere fizic, el reprezinta totusi un stres fizic. Din fericire, suplimentarea cu vitamina C s-a dovedit a atenua stresul fizic si permite efectuarea unor exercitii fizice intense. De asemenea, suplimentarea cu vitamina C naturala controleaza mai bine si stresul psihologic (stres mental).

Constructia si reconstructia tesuturilor - vitamina C joaca un rol esential in formarea colagenului. Colagenul, un component proteic care leaga celulele din tesuturi, este necesar starii de sanatate a muschilor, oaselor, pielii si tendoanelor. Din aceste motive, vitamina C naturala este foarte utila pentru dezvoltarea normala a copiilor, in artrite si artroze, in vindecarea ranilor si arsurilor.

Sange - in anemie un tratament naturist cu Vitamina C + Fier accelereaza formarea de globule rosii si formarea hemoglobinei. In sindroamele hemoragice, vitamina C este indispensabila in coagularea sangelui.

Boli cardiovasculare - cercetarile efectuate au demonstrat ca oamenii care consuma zilnic minim 300 mg vitamina C prin intermediul hranei si a produselor naturiste, au un procent cu 40% mai scazut al ratei de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare. Vitamina C actioneaza in multe feluri pentru a ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si aterosclerozei, la prevenirea infarctului miocardic si a accidentului vascular cerebral: regleaza metabolismul lipidelor, scade colesterolul si trigliceridele, accelereaza conversia directa a colesterolului in acizi biliari si astfel organismul elimina colesterolul in exces, ajuta la repararea peretilor arteriali si astfel previne depozitarea colesterolului la acest nivel.

Cancer - capacitatea vitaminei C de a intari sistemul imunitar este una din caile de prevenire si tratament in cancer. Un alt mecanism de protectie implica nitrozaminele si substantele similare acestora, nitrozaminele dovedindu-se a fi cancerigene. Organismul este expus la nitrozaminele din alimente si din fumul de tigara. In plus, noi ingeram nitriti si nitrati (precursorii nitrozaminelor) din alimente, din apa, din aerul poluat si din fumul de tigara. Studiile au aratat ca vitamina C blocheaza procesul prin care organismul utilizeaza aceste substante pentru a produce nitrozamine si astfel ar trebui sa blocheze formarea tumorilor pe care nitrozaminele le pot genera. Vitamina C atenueaza consecintele efectelor secundare din chimioterapie si radioterapie.

Afectiuni osteoarticulare - asocierea Calciu + Vitamina C, accelereaza vindecarea fracturilor si reformarea osului; in artrite, artroze, dureri lombare, reumatism, tratamentul de fond este: Vitamina C + Vitamina E + cartilaj de rechin.

In sterilitatea masculina, dupa minim 2 luni de tratament cu vitamina C naturala spermatozoizii devin mai mobili.

Deficitul complet de vitamina C provoaca scorbutul, probabil cea mai veche boala care este cauzata de hipovitaminoza. Daca insa, vitamina C nu este eliminata complet din dieta, dar aportul este insuficient, in organism apar urmatoarele manifestari: iritabilitate, apatie, articulatii inflamate si moi, pierderea poftei de mancare, stare de slabiciune, oboseala, neliniste, sangerari sub piele si in cavitatea bucala, in jurul gingiilor, iar la copii este impiedicata dezvoltarea normala.

Atentie! In starile febrile creste necesarul de vitamina C al organismului. Persoanele care au nevoie de un aport de vitamina C mai mare decat cel normal sunt: fumatorii, persoanele in varsta, femeile care iau anticonceptionale, persoanele care iau steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati exagerate de alcool.

Vitamina C- 500 - 1 tableta contine 500 mg vitamina C naturala

Mod de administrare: 1-3 tablete/zi sau conform recomandarilor.
Prezentare: flacon cu 100 tablete.

inapoi la vitamine

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro