0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Xantoame-xantomatoze - tratament naturist

Xantoame - Leziuni cutanate reprezentand depozite lipidice, in particular colesterolice, ca urmare a unei tulburari in metabolismul grasimilor si prezinta multe tipuri clinice.

Xantelasma - Se caracterizeaza prin prezenta unor mici tumori benigne, cu aspect ceros, cu localizare electiva la pleoapa superioara si unghiul intern al ochiului. S-a observat ca aceasta forma apare mai frecvent la femei si mai ales dupa varsta de 40 de ani. Simptome: placi galbene-aramii, bine delimitate, cu contur neregulat, abia proeminente, care progreseaza lent, ajungand la cativa centimetri diametru, pot fi unice sau multiple si sunt dispuse simetric.

Xantomatoza hipercolesterolemica ereditara esentiala - Este o boala dismetabolica familiala, care poate sa apara de la nastere, mai tarziu in adolescenta sau la varsta adulta. Datorita incarcarii excesive cu grasimi neutre, serul sanguin apare tulbure, lactescent. Se caracterizeaza prin prezenta de noduli tumorali, "xantoame tuberoase", galben-aramii, violacei sau galben-bruni, de talie variata, de la marimea unei boabe de piper pana la marimea unei nuci. Acesti noduli (xantoame cutanate) pot fi unici sau confluenti, in mase lobulate, dispusi simetric in orice zona a corpului, cu predilectie in zone de presiune: genunchi, coate, fata dorsala a mainilor si degetelor, fese etc. Xantomatoza hipercolesterolemica ereditara esentiala apare la persoane care au constant valori crescute ale colesterolului sanguin. Exista forme grave, posibil letale, prin aparitia atingerilor vasculare, interesand indeosebi coronarele, cu leziuni xantomatoase cardiovasculare.

Xantomatoze secundare - Apar in legatura cu o hiperlipemie esentiala (cea mai frecventa), cu diabet zaharat si pancreatita cronica. Simptome: apar xantoame cutanate de tip papulos, cu elemente mici de dimensiunea unei gamalii de ac pana la aceea a unui bob de mazare si pot sa apara in orice zona a corpului. In aceste cazuri hiperlipemia este foarte ridicata si confera serului un aspect lactescent. Xantoamele cutanate pot sa dispara in cateva saptamani printr-un regim alimentar sarac in grasimi animale (grasimi saturate) si pot sa reapara daca regimul alimentar nu este respectat. In aceasta forma, colesterolemia este mai putin crescuta in raport cu restul lipidelor sanguine.

Tratament naturist in xantomatoze:
Tratamentul general urmareste corectarea tulburarilor metabolice ale lipidelor, prin tratarea unei eventuale insuficiente hepatice si pancreatice, printr-o alimentatie saraca in grasimi saturate: untura, seu, slanina, margarina, uleiuri rafinate, care conduc la cresterea colesterolului, a lipidelor totale sanguine, la formarea de trigliceride. Din alimentatie vor fi excluse carnea rosie si mezelurile (foarte bogate in grasimi saturate), fara abuz de hidrocarbonate. In alimentatie vor fi introduse numai carnea de pasare si de peste, oua de prepelita (sarace in colesterol), produse lactate sarace in grasimi, proteine vegetale (legume si fructe). Vor fi administrate produse cu efect colagog, anticoagulant, hipocolesterolemiant (care dizolva si elimina colesterolul sanguin, impiedica absorbtia grasimilor). Tratamentul local consta in extirparea chirurgicala a placilor de xantelasma si a xantoamelor tuberoase.

Produse naturiste CaliVita eficiente in profilaxia si tratamentul xantomatozelor

Cholestone - Produs naturist foarte eficient in hipercolesterolemie, trigliceride crescute, boli cardiovasculare, steatoza hepatica (ficat gras), litiaza biliara colesterolica.

Chromium Max 500 - Picolinatul de crom scade nivelul de LDL "colsterol rau" si creste nivelul de LDL "colesterol bun " din sange, astfel este foarte util in hipercolesterolemie.

Super Soya Lecithin - Lecitina este o substanta bogata in acizi grasi nesaturati indispensabili organismului (acid linoleic si acid linolenic) care au capacitatea de a se fixa selectiv asupra colesterolului acumulat in sange. Lecitina intervine in metabolismul lipidic, scade nivelul LDL "colestrol rau" si creste nivelul de HDL "colesterol bun", previne formarea placilor de aterom (depozite de colesterol), scade vascozitatea sanguina, mentine elasticitatea peretilor vasculari, revigoreaza functiile inimii. Lecitina intervine in metabolismul hepatic al grasimilor, protejeaza ficatul impotriva depunerilor de grasimi si le dizolva pe cele depuse din steatoza hepatica (ficat gras), stimuleaza secretia biliara, ajuta la golirea vezicii biliare de depuneri de colesterol.

Nopalin (cactus Nopal) - Prin vitaminele, mineralele, aminoacizii si fibrele continute, detoxifiaza si tonifica ficatul si pancreasul, fiind bogat in fibre si B3 (niacina) participa la evacuarea excesului de grasimi, previne conversia excesiva a zaharului in grasimi, metabolizeaza excesul de acizi biliari (care pot fi convertiti in colesterol), scade nivelul LDL "colesterol rau" si creste nivelul de HDL " colesterol bun".

Produse naturiste CaliVita eficiente in profilaxia si tratamentul xantomatozelor:

CHOLESTONE - 3x1 tablete/zi.

CHROMIUM Max 500 - 3x1 capsule/zi.

NOPALIN (cactus Nopal) - 3-6 tablete/zi.

SUPER SOYA LECITHIN - 3x1 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro