0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Amigdalita - tratament naturist

Amigdalele sunt formatiuni limfoide din mucoasa si submucoasa faringelui reprezentate de amigdala faringiana si amigdalele tubare, legate prin vase limfatice cu amigdalele palatine si amigdala linguala. In totalitatea lor, acestea formeaza asa-numitul inel sau cerc limfatic Waldeyer. Amigdalele sunt populate cu limfocite diferentiate morfologic si functional si fac parte din sistemul imunitar al organismului (limfocite imunocompetente). Fiind pozitionate de o parte si de alta a gatului si continand fiecare in parte numeroase limfocite, amigdalele pot preveni patrunderea germenilor pe cale bucala, pot lupta cu diferiti agenti patogeni (virusi, bacterii) si astfel pot apara organismul impotriva infectiilor aparatului respirator. Este bine cunoscut faptul ca persoanele carora li s-au extirpat amigdalele se imbolnavesc mai usor decat cel cu amigdalele intacte.

Amigdalita - Inflamatia acuta sau cronica, in general de natura infectioasa, numai a amigdalelor palatine, este denumita amigdalita. In angina, procesul este mai extins, cuprinzand amigdalele palatine, intreg orofaringele cu tesutul limfatic al acestuia, inclusiv amigdala faringiana si uneori lueta, cu o parte a valului palatin. Amigdalita este foarte frecventa la copii, mai ales pana la varsta de 10 ani si mai rar la adolescenti si adulti.

Amigdalita acuta - Este o inflamatie acuta a amigdalelor palatine cauzata de diferiti agenti infectiosi (bacterii, virusuri, ciuperci etc.). In functie de agentul patogen incriminat in amigdalita acuta, deosebim:

Amigdalite bacteriene:
Sunt produse de diferiti germeni ca streptococ beta-hemolitic de grup A, streptococ viridans, pneumococ, stafilococ auriu, fusospirili, bacil difteric si mai rar alti germeni. Amigdalita streptococica este cea mai frecventa, strepcococul beta-hemolitic produce aproximativ 50% dintre toate formele de amigdalite. Un puseu de amigdalita streptococica incepe brusc, cu frison, febra ridicata (39-40 grade), dureri in gat, dureri de cap, dureri musculare. Amigdalele sunt rosii si inflamate, cu puroi (angina pultacee), dificultati sau imposibilitatea deglutitiei (inghitire), lipsa poftei de mancare, respiratie ingreunata, glandele limfatice din zona inflamate, ganglionii submaxilari si cervicali pot fi usor mariti si durerosi. Complicatii comune tuturor infectiilor cu streptococi beta-hemolitici: otite, mastoidite, sinuzite, adenite, reumatism poliarticular acut sau glomerulonefrita acuta.

Amigdalite virotice:
Sunt produse de numeroase virusuri printre care virusurile gripale, paragripale, virusul rujeolei, al varicelei si altele. Amigdalitele virotice sunt uneori mai putin grave decat amigdalitele bacteriene. Unele virusuri dau angine veziculoase, cu mici basici pe lueta sau amigdale. Unele insotesc boala de baza care le-a produs - rujeola, rubeola, varicela.

Amigdalite micotice:
Sunt produse de ciuperci microscopice, in special de Candida albicans si apar in special dupa tratamente prelungite cu antibiotice mai ales la copii. Candida albicans se gaseste in mod normal in gura, dar nu se dezvolta din cauza florei microbiene obisnuite. In tratamente prelungite cu antibiotice, flora microbiana a gurii este distrusa, iar ciuperca invadeaza cavitatea bucala, fiind rezistenta la antibiotice. Amigdalita (angina) micotica cu Candida albicans prezinta de obicei depozite albicioase, care se intind pe amigdale, faringe, lueta si chiar pe restul mucoasei bucale (stomatita micotica).

Anginele sunt contagioase, in special angina streptococica, iar unele dintre anginele virotice pot da nastere la epidemii. Contaminarea se face pe cale aerogena sau pe cale indirecta, prin obiectele contaminate de la bolnav.

Amigdalita cronica - Este o infectie cronica a amigdalelor palatine, cu acutizari frecvente, cu manifestari la distanta (renale, articulare, cardiace) si care se prezinta cu o simptomatologie foarte variata: repetate puseuri de amigdalita in antecedente; sensibilitate discreta la nivelul amigdalelor care poate fi permanenta sau dupa ingerarea de alimente foarte reci; mici stari subfebrile cu 37,1-37,2 grade; tuse uscata; miros neplacut al gurii (halena) in absenta unor carii dentare sau secretii rinofaringiene de origine epifaringiana sau rinofaringiana; hipertrofie dura sau atrofie a amigdalelor (cu cripte sau fara) cu continut de cazeum sau secretie purulenta fluida; hipertrofia ganglionilor sateliti.

Tratamentul amigdalitelor de etiologie bacteriana consta in administrarea de antibiotice, atat copilului (adutului) bolnav, cat si purtatorilor asimptomatici din familie, pentru a asana sursa de infectie, mai ales in cazul streptococului beta-hemolitic de grup A. Copii (dar si unii adulti) pot suferi de infectii recurente sau cronice. In cazul in care acestia nu raspund pozitiv la tratamentul cu antibiotice, medicul specialist hotaraste daca este cazul sa se practice amigdalectomia (indepartarea chirurgicala a amigdalelor).

La amigdalectomie se recurge numai ca procedeu de ultima instanta, deoarece prezinta unele riscuri si, daca mai exista posibilitati de tratament ale amigdalitei, este bine ca acestea sa fie pastrate intacte, ca mijloc de aparare fata de infectiile respiratorii. Amigdalectomia se practica numai in cazul in care amigdalita cronica este antibioticorezistenta si cu risc de afectare ireversibila cardiaca, renala, reumatica; sau cand, datorita hipertrofiei amigdaliene, se produce obstructia mecanica a cailor respiratorii, putandu-se ajunge pana la sufocare in somn; sau cand bolnavul prezinta mai mult de 2-3 episoade de amigdalita acuta febrila pe an, amigdalita rezistenta la tratament.

Tratament naturist in amigdalita:
Intr-un puseu de amigdalita este util sa se faca gargara cu apa calduta si sarata, de cateva ori pe zi. Bai fierbinti la picioare de 2 - 3 ori pe zi. Aplicarea alternativa, in zona gatului, a unor comprese reci si fierbinti, de cateva ori pe zi, terminate cu o frectie cu o compresa rece. Bolnavul cu amigdalita va evita sa stea in fum de tigara sau daca este adult fumator sa inceteze sa mai fumeze. Dieta va fi simpla, fara zahar si uleiuri rafinate, hidratarea suficienta a organismului (minim 2 litri de lichide pe zi).

Produse naturiste CaliVita utile in profilaxia si tratamentul amigdalitelor

Para Protex - Produs naturist cu efect antiseptic puternic, antimicrobian, antiparazitar, antiviral, antimicotic, antialgic, antiinflamator, cu numeroase indicatii terapeutice inclusiv in amigdalite de etiologie bacteriana, virala, micotica.
Noni (Morinda citrifolia) - Sucul acestui fruct are efecte excelente in a induce o imunitate eficienta in organism. S-a demonstrat ca produsul naturist Noni are certe proprietati antiinflamatorii, antipiretice (scade febra), antibiotice, antibacteriene (infectii), antivirale (viroze), antifungice (candidoze), antihistaminice (alergie), de regenerare celulara.
Immunaid (gheara pisicii) - Substantele active ale plantei sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar, prin accelerarea formarii si activarii limfocitelor, precum si accelerarea functiei leucocitelor de eliminare a agentilor patogeni. Astfel, gheara pisicii are proprietati antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatorii, proprietatile curative ale plantei fiind aproape nelimitate.
Oxy Max (oxigen molecular) - Oxigenul imbunatateste imunitatea si rezistenta organismului fata de bacterii (mai ales cele anaerobe), virusi, fungi si paraziti. Oxy Max are indicatii ca tratament naturist in: rinita, faringita, amigdalita, expectoratie, congestie pulmonara, emfizem pulmonar, astm bronsic, cancer pulmonar, tabagism etc.

Produse naturiste CaliVita utile in profilaxia si tratamentul amigdalitelor:

PARA PROTEX - 3-6 tablete/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3x1 capsule/zi.

IMMUNAID (gheara pisicii) - 3x1 capsule/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - de 2 ori/zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro