0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Astm bronsic - tratament naturist

Astm bronsic - Afectiune pulmonara cronica caracterizata prin tulburari respiratorii, crize de sufocare (dispnee paroxistica) si imposibilitatea evacuarii aerului din plamani. Dispneea este data de edemul mucoasei bronsice, spasmul bronsic, hipersecretia de mucus a glandelor bronsice, constrictia bronhiolelor si ingreunarea respiratiei. In criza, respiratia este zgomotoasa, expirul fortat, toracele este intepenit in pozitie inspiratorie cu muschii sterno-cleido-mastoidieni contractati.
Totul se sfarseste cu expectoratie in cantitate mica, vascoasa, aderenta, care se elimina greu dupa acest efort de tuse. Evolutia bolii este cronica, indelungata, accesele se pot succeda in faze apropiate, cu caracter subiritant, sau uneori se instaleaza adevarate stari de rau astmatic, insa cu timpul violenta acceselor se atenueaza. Astmul bronsic se instaleaza cel mai frecvent la varsta adultului tanar, apare insa si in copilarie. Simptomatologia astmatica se instaleaza si la bolnavi cu bronsita cronica.

Mecanismul accesului de astm. Marea majoritate a persoanelor cu astm bronsic prezinta o componenta alergica (80%), alte persoane (20%) pot sa nu o aiba. Accesul de astm este conditionat, in cele mai multe cazuri, de contactul alergenului cu celulele sensibile (celulele musculare ale bronhiilor) urmat de eliberarea locala in parenchimul pulmonar de histamina sau alti mediatori chimici ai anafilaxiei (alergie) care provoaca spasmul musculaturii.
Cel mai frecvent, accesele astmatice apar la indivizi atopici (alergici), persoane cu predispozitie ereditara la sensibilizarea spontana cu alergene. La inceput, accesele sunt declansate de stimuli alergici specifici cunoscuti, ulterior acestia se multiplica, accesele apar si la alti excitanti - polialergizare.
Criza poate fi precedata de unele manifestari alergice - urticarie, prurit, edem, migrena, mancarimi de nas. Alteori, o infectie rino-faringo-bronsica cu pneumococ, stafilococ, streptococ sau Candida albicans etc. poate declansa o serie de accese.

Alergie respiratorie - Este indusa de alergene inhalante ca praf de casa, deseuri de bumbac, pene, par de animale, acarieni, polen, mucegai etc. si include coriza, traheita spasmodica si boala astmatica. Acarienii au dimensiuni microscopice, sunt rude cu capusele, iar alergiile apar la corpul acarienilor morti si la dejectiile acestora de pe covoare, asternuturi si din tapiseria mobilei.
Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice si cresc oriunde la intuneric si umezeala. Polenul pluteste in aer si produce alergie sezoniera. In astm are loc o hipersensibilitate imediata de tip anafilactic cu IgE, uneori combinata cu hipersensibilitate intarziata.

Tratamentul astmului bronsic:
In primul rand este necesara cunoasterea substratului favorizant al astmului bronsic si posibilitatea modificarii acestuia, descoperirea alergiei si tratarea sa timpurie, in perioada cand sensibilizarea este limitata, inainte de a se instala asa-zisa polialergizare. In caz de infectie bacteriana se impune tratament antibacterian. Desensibilizarea nespecifica este foarte importanta. Crizele usoare si cele de intensitate crescuta beneficiaza de antiinflamatoare, bronhodilatatoare si oxigenoterapie. Pe langa tratamentul alopat, prescris de medicul curant, de foarte mare ajutor este un tratament naturist.

Produse naturiste CaliVita cu cu indicatii in astm bronsic

Noni (Morinda citrifolia) - Are efecte excelente in inducerea unei imunitati eficiente in organism, are certe proprietati antihistaminice (alergie), antiinflamatoare si de regenerare celulara. Noni este foarte eficient ca tratament in: rinite inclusiv cele alergice, rino-sinuzite, astm bronsic.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina, scazand in acelasi timp efectele componentelor potential nocive asigurand astfel un raport optim al acestora, are efect antispastic s dilatator asupra musculaturii netede a bronhiilor si astfel amelioreaza crizele de astm bronsic si totodata previne aparitia acestora.
Smokerade - Ajuta la desfasurarea normala a proceselor aparatului respirator, are actiune antiseptica, antiinflamatoare si este recomandat ca tratament naturist in alergii respiratorii, astm bronsic, in tuse si expectoratie.
Shark Aid (cartilaj de rechin) - Stimuleaza imunitatea generala a organismului, dar si cea pulmonara, are efect antiinflamator puternic pentru bronhii, fiind eficient in astm bronsic.
Oxy Max (oxigen molecular) - oxiterapie, oxigenoterapie - Oxigenul molecular are indicatii ca tratament naturist in: rinita, faringita, expectoratie, congestie pulmonara, emfizem pulmonar, astm bronsic, cancer pulmonar, silicoza, tabagism, intoxicare cu gaze de esapament. Lipsa de oxigen provoaca agravarea tuturor bolilor pulmonare.

Produse naturiste CaliVita eficiente in astm bronsic:

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

RHODIOLIN( Rhodiola rosea) - 3x1 capsule/zi.

SMOKERADE - 3x1 tablete/zi.

SHARK AID (cartilaj de rechin) - 3-6 tablete/zi.

OXY MAX - Oxiterapie (oxigenoterapie), de 2 ori/zi, dimineata si la pranz, dilutii crescatoare, incepand cu 5 pana la 15-20 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Tratamentul va fi efectuat de 2 ori/an, in cure de cate 2-3 luni.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro