0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Bronsita cronica - tratament naturist

Bronsita cronica - Este o modificare morfofunctionala la nivelul cailor aeriene care poate prinde eventual si alveole izolate sau tesutul pulmonar. Ca raspuns la agresiunea externa prin agenti mecanici, chimici, infectiosi sau alergici apare secretie de mucus cu experctoratie si inflamatie, cu ingustarea lumenului sistemului bronsic si spasmul musculaturii bronsice. Congestia mucoasei bronsice este insotita de hiperplazia mucoasei si inlocuirea epiteliului ciliat cu epiteliu secretor de mucus. In final se instaleaza atrofia epiteliului, obstructia bronhoalveolara, pusee de hipertensiune locala, inflamatie in peretele bronsic, scleroze bronsice si emfizem pulmonar obstructiv, cu sau fara astmatizare. Uneori se produce o sensibilizare alergica microbiana sau de alta natura, care favorizeaza inflamatia si dezvoltarea microbiana.

Factori declansatori in bronsita: Varsta - bronsita se instaleaza mai ales la copii si varstnici, rezistenta ereditara scazuta a arborelui respirator, defecte respiratorii superioare cu aeratie insuficienta, prezenta vegetatiilor adenoidiene, infectii rinofaringiene repetate. Teren alergic (spasmogen), suspensii aeriene inhalante - praf mineral (siliciu), praf vegetal (faina, talas), carbune, gaze iritante (brom, clor, acid clorhidric).
Raceala provoaca vasospasm bronsic, cu deficit de irigatie sanguina la nivelul mucoasei bronsice, cu secretie mucoasa pe care se grefeaza infectia. Sensibilitate la schimbarile de microclimat, mediul racoros, umed si atmosfera poluata favorizeaza bronsitele.
Fumatul este agentul etiologic cel mai nociv care initiaza bronsita, fumul de tigara irita vascularizatia bronsica antrenand productia in exces de mucus, bronsita cronica este de sase ori mai mare la fumatori decat la nefumatori.

Bronsita acuta - Se caracterizeaza prin febra, astenie, transpiratii, tuse seaca la inceput, apoi umeda si foarte puternica (sputa mucopurulenta), este de obicei de natura virala, rar bacteriana. Bronsita acuta dureaza putin, aproximativ 10-11 zile.

Bronsita cronica - Vorbim de bronsita cronica atunci cand bolnavul tuseste si expectoreaza cel putin 3 luni pe an si situatia se repeta cel putin 2 ani. Productia in exces de mucus antreneaza absorbtia cu dificultate a oxigenului, in timp micile vase sanguine care transfera oxigenul pulmonar sunt distruse, antrenand lipsa de oxigen din tot organismul.
Infectia bacteriana bronsica are un rol foarte important in dezvoltarea si intretinerea bronsitei (Haemophillus influenzae, pneumococi etc). Unele infectii bronsice cu virusi ar putea avea de asemenea un rol initiator. Simptome: tuse accentuata si permanenta, expectoratie muco-purulenta sau sero-muco-purulenta, insuficienta respiratorie, dispnee agravata la efort, oboseala cronica, stare subfebrila.

In lipsa unui tratamentului corect bronsita are evolutie cronica, progresiva, cu exacerbari in conditii de microclimat si atmosferice neprielnice, cu insuficienta respiratorie progresiva insotita de insuficienta cardiaca.

Profilaxia complicatiilor bronsitei acute (enfizem pulmonar) se realizeaza prin tratament corect si timpuriu al bolii, un loc de activitate corespunzator lipsit de impuritati, fara variatii de microclimat si mai ales fara fumat, alcool si cu o alimentatie completa, moderat condimentata.

Tratament naturist in bronsita acuta si bronsita cronica:
Functionarea plamanilor poate fi ameliorata cu ajutorul produselor naturiste CaliVita care, prin continutul lor au efect antiinflamator, antibacterian, antiviral, antialergic, relaxeaza bronhiile, stimuleaza respiratia si circulatia sanguina.

Produse naturiste CaliVita eficiente in bronsita acuta si bronsita cronica

SMOKERADE - 3x1 tablete/zi.

SHARK AID (cartilaj de rechin) - 3-6 tablete/zi.

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi

OXY MAX - Oxiterapie (oxigenoterapie), de 2 ori/zi, dimineata si la pranz, dilutii crescatoare, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro