0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Disbioza intestinala - tratament naturist

La nou nascut in primele ore dupa nastere tubul digestiv este steril, dupa 10-12 ore microbii patrund din mediul ambiant mai ales odata cu laptele matern si timp de 2-3 zile microflora are un caracter accidental. In continuare pana la 8-12 luni cat dureaza alaptarea, in tubul digestiv predomina Lactobacillus bifidus, cu rol important in apararea sugarului fata de diferitele tulburari digestive. Contaminarea cu o flora bacteriana din ce in ce mai eterogena duce la constituirea unor adevarate biocenoze formate din specii microbiene care, in urma unui proces de selectie prealabila, devin capabile sa convietuiasca cu organismul gazda in relatii de simbioza, care presupune relatii de interdependenta, o asociatie stransa de pe urma careia profita fiecare dintre parteneri.

Flora intestinala normala - Stomacul, duodenul si jejunul superior sunt normal sterile. In jejunul inferior si colon flora rezidenta de fermentatie este alcatuita din lactobacili aerobi si anaerobi, Streptococcus fecalis, Clostridium welchii, bifermentans etc, Escherichia coli de diferite tipuri, alte enterobacterii, Citrobacter, Klebsiella etc. Flora rezidenta de putrefactie este alcatuita din Clostridium sporogenes, histoliticum etc, Proteus vulgaris, mirabilis etc, Pseudomonas, Bacillus subtilis, Bacteroides spp. Germeni flotanti: bacili coli tipuri patogene si alte enterobacterii, Providence, Serratia, Aerobacter, stafilococi aurii, levuri si mucegaiuri, Proteus morgani etc.

Atat timp cat nu intervine un factor perturbator, flora intestinala normala asigura organismului gazda avantaje foarte importante:
- sinteza de catre microorganismele enterice a unor substante de importanta vitala pentru nutritia gazdei si anume vitamina K, vitamina B1, acid folic, biotina, acid nicotinic, acid pantotenic, tiamina etc;
- inhibarea proliferarii unor specii microbiene nocive pentru organismul gazda prin fenomene de concurenta vitala si antagonism bacterian;
- cresterea rezistentei imunologice a organismului gratie stimularii antagonice pe care o exercita flora intestinala normala prin prezenta sa;
- flora intestinala normala asigura in mod direct un procent din digestie, bacteriile avand o uriasa capacitate de prelucrare a bolului alimentar.

Procesele de fermentatie se produc in jumatatea proximala a colonului sub actiunea unor bacterii aerobe (Lactobacillus, bacil coli, Aerobacter aerogenes etc) si constau in degradarea glucidelor nedigerate. Sub actiunea fermentatiei microbiene, glucidele ajunse in colon se descompun in acizi organici (acid lactic, butiric, acetic) care imprima o reactie usor acida materiilor fecale (pH 5-7). Celuloza, hemiceluloza si lignina din alimente nu sunt scindate in tubul digestiv al omului si constituie importante reziduuri care stimuleaza motricitatea colonului, de aceea la persoanele care au o alimentatie lipsita de asemenea reziduuri apar constipatii rebele.

Procesele de putrefactie se datoresc florei anaerobe si constau in scindarea proteinelor nedigerate in aminoacizi si apoi decarboxilarea aminoacizilor rezultati, dand nastere unor amine cu potential toxic ca histamina, tiramina, etilamina. Activitatea florei de putrefactie, absorbtia crescuta a acestor substante sau scaderea capacitatii hepatice de a conjuga si detoxifia aceste substante, provoaca autointoxicatii de natura intestinala de mare importanta. Sub actiunea acelorasi microbi anaerobi, triptofanul se transforma in indol si scatol care confera in mare masura mirosul caracteristic materiilor fecale. In colon se mai formeaza amoniacul, care este absorbit si ajunge in ficat, unde este transformat in uree. Cand ficatul este bolnav amoniacul nu este indepartat din sange si apar simptome nervoase severe.

Disbioza intestinala - Flora de fermentatie si flora de putrefactie se afla in echilibru in colonul normal, exacerbarea activitatii uneia duce in mod obligatoriu la alterarea celeilalte, consecutiv cu instalarea unor tulburari la nivelul colonului. Boala infectioasa apare ca o consecinta a ruperii echilibrului intre agentul patogen si mijloacele de aparare ale organismului.

Cei mai importanti factori perturbatori ai florei intestinale normale:
Antibioticele cu spectru larg si activitate intensa nu fac distinctie intre "bacteriile bune" si "bacteriile rele" si astfel distrug, pe langa germenii patogeni si flora intestinala normala. Dupa cum este cunoscut, administrarea pe cale orala a unor antibiotice in doze mari si pe perioade lungi, poate avea drept consecinta tulburarea biocenozei intestinale, prin inhibarea unor populatii sau tulpini bacteriene din flora normala a intestinului si, implicit, diminuarea procesului fiziologic de antagonism microbian, astfel ca disbiozele intestinale survenite dupa tratamentul oral cu antibiotice sunt relativ frecvente.

Unele afectiuni cronice de tipul enterocolitelor: enterocolita acuta de tip toxic produsa de exotoxinele eliberate de germeni in alimente si ingerate odata cu acestea (stafilococ, streptococ) sau enterocolita acuta de tip infectios (toxiinfectie alimentara), in care germenii patogeni se inmultesc in intestin si prin moartea lor sunt eliberate endotoxine (Salmonella, Shigella, E.coli, Proteus etc). Manifestari : congestia si edemul mucoasei intestinale, accelerarea tranzitului intestinal, diaree, dereglarea florei intestinale normale, dezvoltarea unor specii bacteriene patogene, modificari reversibile sau care se pot croniciza.

Ca urmare a constipatiei netratate (stagnarea bolului fecal in intestinul gros) rezulta un proces de fermentatie si putrefactie in intestinul gros, astfel apare pericolul ca, prin preluarea apei din intestinul gros, sa fie preluate si toxinele, care mai tarziu apar in sange. Modul de producere a constipatiei este complex, prin interventia mai multor factori asociati, de exemplu dupa un tratament cu antibiotice, sau din alte cauze, care deregleaza flora normala intestinala.

Tratament naturist in disbioza intestinala:
Corectarea "cercului vicios" ce apare astfel, se face printr-un regim alimentar adecvat si un tratament care sa restabileasca flora intestinala normala si functia intestinala normala.

In caz de constipatie: dieta alimentara sa fie bogata in fibre vegetale (celuloza) care se imbiba cu apa crescandu-si volumul, alimente care aduc aport de enzime digestive, produc acizi de fermentatie care excita peristaltismul intestinal si regleaza flora intestinala - fructe si legume proaspete, paine neagra (integrala), fulgi de ovaz, boabe de in, miere, zeama de varza, lapte, iaurt.

In caz de diaree: regim alimentar cu produse astringente - orez fiert, paine prajita, gutui rase, afine, lamai, morcovi, ceai de menta, galbenele, lemn dulce, sunatoare, obligeana si multe lichide pentru prevenirea deshidratarii si pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele. Este important sa fie respectata o dieta corecta, fara grasimi animale, prajeli, tocaturi, sosuri, bauturi acidulate, cafea in exces, alcool, sa se evite alimentele la care exista intoleranta.

Produse naturiste CaliVita eficiente in disbioza intestinala

Un tratament naturist sistematic cu lactobacili (tulpina vie, care se reactiveaza in organism) regleaza flora intestinala, asigura un efect depurativ intestinal, ajuta organismul in constipatie si diaree infectioasa si neinfectioasa, gastrita, ulcer gastro-duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara, balonare, flatulenta, halena, intoleranta la lactoza etc.
Acidophillus with Psyllium contine Lactobacillus acidophillus activi si mucilagiu din seminte de Plantago ovata (Psyllium), produs naturist eficient pentru reglarea florei normale intestinale in caz de constipatie.
Ac-Zymes - contine Lactobacillus acidophillus activi, produs naturist eficient pentru reglarea florei normale intestinale in caz de diaree.

Produse naturiste CaliVita eficiente in disbioza intestinala:

ACIDOPHILLUS with PSYLLIUM - 3x1 capsule/zi (in constipatie).

AC-ZYMES - 3x1 capsule/zi (in diaree).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro