0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Gastrita - tratament naturist

Digestia alimentelor consumate incepe in gura si este continuata in stomac, unde intervine acidul clorhidric si enzimele digestive care descompun proteinele si grasimile. Stomacul, duodenul si intestinul subtire nu sunt lezate de acidul clorhidric deoarece sunt invelite de un mucus protector, rezistent la acest acid. Insa, cand in stomac este prezenta bacteria Helicobacter pilori, aceasta invadeaza mucoasa stomacului si duodenului si astfel acidul raneste tesuturile (hiperaciditate gastrica).
Gastrita si ulcerul gastro-duodenal sunt boli frecvente care afecteaza peretele tractului digestiv. Gastrita este un proces inflamator al mucoasei gastrice si care intereseaza in profunzime diferitele sale straturi.

Gastrita acuta - Este un accident inflamator acut al mucoasei stomacului, cu unele manifestari clinice: hiperaciditate sau hipoaciditate gastrica, dureri epigastrice cu fond continuu si cu exacerbari, greata, varsaturi mai intai suc gastric, apoi suc gastric incarcat cu mucus, halena fetida, limba incarcata, lipsa poftei de mancare, anorexie fata de anumite alimente.
Gastrita acuta se instaleaza rapid dupa ingerarea anumitor alimente ca alcool, condimente, medicamente (aspirina), alimente prea reci sau prea fierbinti, mese copioase, masticatie insuficienta, alimente improprii, nedigerabile, alimente la care exista intoleranta (alergie), agenti microbieni (alimente infectate), alcool, tutun, condimente (consumate cronic au efect iritant). Evolutia este de 3- 4 zile sau mai mult, iar bolnavii raman cu "stomac sensibil". Gastrita acuta recidivanta, netratata, conduce la gastrita cronica.

Gastrita cronica - Proces inflamator gastric cu modificari functionale motorii si secretorii. Pliurile mucoasei gastrice ingrosate, rigide, infiltrate edematos, cu eroziuni (leziuni), mucoasa ingrosata sau subtiata.
Manifestari clinice: hiperaciditate sau hipoaciditate gastrica, durere in epigastru, durere continua, cu exacerbari postalimentare si la eforturi, varsaturi apoase, mai ales matinale, regurgitari, eructatii, arsuri, reducerea poftei de mancare, gust rau in gura, fenomene vegetative care insotesc gastrita cronica - transpiratii, tahicardie, valuri de caldura, cefalee si care survin imediat dupa mese.
Cauze: sunt aceleasi ca la gastrita acuta si chiar un accident de gastria acuta ca factor initial, iar recidivele de gastrita acuta se transforma in gastrita cronica si care netratata conduce la ulcer gastric.

Tratament naturist in gastrita:
Alimentatia are un rol foarte important in profilaxia si tratamentul gastritei: fara grasimi animale, prajeli, tocaturi, alimente prea reci sau prea fierbinti, alimente la care exista intoleranta (alergie), medicamente iritante pentru mucoasa gastrica (aspirina). Mesele vor fi luate in liniste, in cantitati moderate si cu mestecarea suficienta a alimentelor.

Produse naturiste CaliVita necesare in gastrita acuta si gastrita cronica

Green Care (alfalfa, lucerna) - Lucerna sau alfalfa este o planta cu foarte multe virtuti curative, de aceea biologul Frank Bouer a denumit-o " marele vindecator". Componentii biologic activi prezenti in lucerna sunt numerosi: vitamine (betacaroten, vitamina B6, vitaminaC, vitamina D, vitaminaE , vitaminaK si vitaminaU anti-ulcer), minerale (potasiu, fier, calciu etc), aminoacizi esentiali pentru procesele metabolice din organism, fibre, clorofila. Are efect alcalinizant si cicatrizant la nivelul mucoasei gastrice si duodenale si are ca indicatii terapeutice pricipale: gastrita acuta, gastrita cronica, ulcer gastric si ulcer duodenal.
Acidophilus with Psyllium - Un tratament naturist sistematic cu lactobacili - tulpina vie si care se reactiveaza in organism - regleaza flora intestinala, asigura un efect depurativ intestinal, ajuta organismul in gastrita acuta, gastrita cronica, ulcer gastric si duodenal, constipatie sau diareece, colon iritabil, dischinezie biliara, balonare, flatulenta, halena etc.
Digestive Enzymes - Produs naturist care contine o gama larga de enzime naturale, cu efecte benefice in tulburarile digestive: indigestie, constipatie, diaree, balonare, flatulenta, gastrita acuta, gastrita cronica, ulcer gastric si duodenal, colon iritabil, dischinezie biliara etc.
Para Protex - Prin compozitia sa complexa are efect antibacterian puternic, produs naturist eficient in gastrita acuta, gastrita cronica sau ulcerul gastric si duodenal provocate de Helicobacter pilori.

Produse naturiste CaliVita necesare in gastrita acuta si gastrita cronica:

GREEN CARE (lucerna) - 3-6 tablete/zi.

ACIDOPHILUS with PSYLLIUM - 3x1 capsule/zi.

DIGESTIVE ENZIMES - 3x1 tablete/zi.

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro