0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Hepatita virala C - tratament naturist

Hepatita virala C (HVC ) este, probabil, forma de hepatita virala cea mai periculoasa la ora actuala deoarece in majoritatea cazurilor este depistata foarte tarziu dupa ani sau zeci de ani de la infectare si pentru ca este o boala cu evolutie silentioasa, fara simptome si care poate antrena degradarea ficatului. Din aceste motive, peste 2/3 din persoanele contaminate nu sunt constiente de boala lor. In lipsa unui tratament adecvat, hepatita virala cronica C poate evolua, in general dupa multi ani, spre insuficienta hepatica, ciroza si cancer hepatic.

Virusul hepatitei C a fost descoperit in anul 1989 prin studii de biologie moleculara efectuate pe cimpanzei infectati cu sange de la indivizi cu hepatita non-A, non-B (NANB). Virusul hepatitei C este un virus mic (30-38 nanomicroni diametru) din familia Togavirusurilor, genul Flaviviride.

Infectia cu virusul hepatitei C - Principalul mod de transmitere a infectiei cu virusul hepatitei C (VHC) este contactul cu sangele infectat, prin transfuzii (sange integral sau derivate ale acestuia). Desi, in prezent, metodele de testare a sangelui identifica aproape 100% dintre donatorii de sange infectati, se mentine totusi un grad de risc minim, inevitabil, in cazul utilizarii unor mari cantitati de sange sau derivate ale acestuia. Sangele infectat ramane o sursa a contaminarii, mai ales in cazul nefolosirii de ace de unica folosinta, prin tatuare artizanala. Transmiterea non-transfuzionala (sporadica) a infectiei cu virusul hepatitei C este posibila pe cale heterosexuala sau homosexuala (dar mult mai rar decat in cazul infectiei cu virusul hepatitei B), riscul fiind proportional cu numarul partenerilor sexuali. Desi saliva persoanelor infectate cu virusul hepatitei C poate contine material genetic viral (ARN-VHC), transmiterea prin sarut nu a fost demonstrata cert, insa, contaminarea prin sarut cu muscatura a fost demonstrata.

Infectarea in copilarie, de la mama, este destul de rara, cu exceptia copiilor nascuti din mame infectate concomitent cu virusul imunodeficientei umane (HIV). Infectarea la copii este mai frecventa intre copii din colectivitatile din zonele cu incidenta mai mare a purtatorilor de virus C. Persoanele cu risc crescut de a dobandi infectia sunt: persoanele care vin in contact frecvent cu sange, politransfuzatii, hemodializatii (bolnavii cu insuficienta renala cronica), bolnavii cu transplant de organe, bolnavii cu hemofilie (boala de sange care necesita transfuzie), bolnavii de cancer (care necesita chimioterapie), toxicomanii (prin injectare intravenoasa a drogului cu ace infectate), bolnavii de SIDA (sindromul imunodeficientei umane).

Personalul medical constituie o categorie cu risc special de contaminare, daca nu respecta conditiile de protectie individuala necesare, riscul infectarii consecutiv unei intepaturi cu un ac infectat cu sange ARN-VHC pozitiv este de 10%. Contaminarea aparaturii de laborator utilizata pentru testare sau a tuburilor de intubare pentru anestezie poate fi, de asemenea, o posibila cale de transmitere a infectiei. Calea de contaminare are importanta pentru aparitia bolii cronice inflamatorii. Astfel, transmiterea infectiei prin transfuzie sau contaminare parenterala expune mai mult individul riscului de boala hepatica decat infectia sporadica cu VHC.

Hepatita acuta C - Este cel mai frecvent asimptomatica si descoperita accidental. Cand exista, simptomele sunt usoare, pot fi trecute cu vederea, nefiind severe: greturi, varsaturi, lipsa poftei de mancare, stare de oboseala, eruptii cutanate de tip urticarian, disconfort abdominal, dureri articulare, uneori icter, ficat sensibil la palpare. Posibilitatea evolutiei hepatitelor C acute: 80% din cazuri pot evolua spre hepatita cronica (prin persistenta infectiei), 20% din cazuri se pot vindeca (prin autolimitarea infectiei). Din cele 80 de procente: 50% din cazuri pot ramane la stadiul de hepatita putin activa (cu risc redus de ciroza), 30% din cazuri pot deveni hepatite moderat active (cu risc de cancer primar al ficatului), iar 20% din cazuri pot deveni hepatite foarte active, cu ciroza inainte de trecea a 10 ani si cu risc de cancer al ficatului dupa trecerea a 15-20 ani.

Hepatita cronica C - Evoluia hepatitelor cronice C este foarte diferita de la un individ la altul Astfel, unii bolnavi infectati cu VHC nu prezinta nici un simptom evident de afectare hepatica, valorile enzimelor hepatice serice (transaminaze) sunt normale, insa, biopsia hepatica indica stadiul de hepatita cronica, insa cu afectare hepatica redusa, bolnavi cu prognostic favorabil pe termen lung. La alti bolnavii infectati cu VHC se declanseaza o hepatita C severa, cu simptomatologie evidenta si la care ARN-ul virusului hepatitic C (ARN-HVC) este prezent in sange, nivelul enzimelor serice (transaminaze) sunt crescute, bolnavi care in final dezvolta ciroza hepatica, bolnavi cu un prognostic sever.

Exista insa foarte multi bolnavi infectati cu VHC care prezinta simptome minore, enzimele hepatice (transaminaze) moderat crescute, bolnavi care au un prognostic incert . Simptomele din hepatita cronica C sunt fie inexistente, fie se exprima prin astenie fizica si psihica, oboseala cronica, jena in hipocondrul drept (sub coastele din partea dreapta), ficat moderat marit si sensibil la palpare, splina marita, tulburari digestive (greata, lipsa poftei de mancare), dureri musculare, dureri articulare, prezenta de stelute vasculare situate mai ales pe fata, gat, antebrate si fata dorsala a mainilor, prezenta eritemului palmar (palme rosii, patate).

Complicatiile hepatitei cronice C - Deoarece are o evolutie silentioasa pana in momentul aparitiei unor complicatii severe, hepatita cronica C este considerata o boala potential letala. Complicatiile sale sunt: ciroza hepatica, carcinomul hepatocelular.

Ciroza hepatica apare la aproximativ un sfert din bolnavii ce fac hepatita cronica dupa infectia acuta cu VHC si la un procent necunoscut din purtatorii aparent sanatosi. Instalarea bolii se face dupa un interval ce poate ajunge pana la 30 de ani (interval in care simptomele lipsesc sau sunt minime). Boala progreseaza incet in majoritatea cazurilor, uneori insa ciroza se poate instala mai rapid. Este cazul infectiilor VHC dobandite la varste mai inaintate, al coinfectiei cu VHC sau HIV (virusul imunodeficientei umane) si al asocierii alcoolismului cronic.

Carcinomul hepatocelular apare ca o complicatie mai ales in evolutia bolnavilor cu ciroza hepatica, dar si la cei cu hepatita cronica sau la purtatorii aparent sanatosi, la pacientii infectati cu VHC in urma cu multi ani (20-30 de ani). Cancerul hepatic apare mai frecvent la barbati, la persoane cu varsta peste 40 de ani, la alcoolici.

Diagnostic in infectia cu virusul hepatitei C - Prezenta VHC este depistata prin analize indirecte, care pun in evidenta existenta anticorpilor anti-VHC. Anticorpii prezenti in ser nu neutralizeaza activitatea virala si deci nu confera imunitate contra infectiei cu virusul hepatitei C. Daca testul de identificare a prezentei anticorpilor anti-VHC este real pozitiv, el demonstreaza prezenta infectiei virale active. Testele pentru detectarea ARN-VHC sunt, in conditiile lipsei de teste serologice pentru antigene virale, cea mai buna metoda pentru demonstrarea viremiei si infectivitatii unui ser si implicit a posibilitatii unei boli active. Totodata, demonstrarea prezentei ARN-VHC in ser sau in ficat reprezinta cea mai buna metoda de diagnostic a infectiei hepatitice C. Antigenul VHC insoteste atat infectia acuta, ct si infectia cronica. El nu este prezent in sange si poate fi identificat numai in celula hepatica, prin tehnici speciale. Astfel, s-a demonstrat prezenta unor mici cantitati de antigen la 60-70% din pacientii cu hepatita cronica.

Tratament naturist in hepatita virala C - Regimul alimentar este obligatoriu si esential in tratamentul bolii. In perioada bolii cand pofta de mancare este foarte scazuta si bolnavul are greturi, acesta va consuma mai ales alimente lichide (limonada, zeama de compot, lapte, iaurt). Imediat ce apare pofta de mancare se adauga fainoase, paine prajita, dulciuri, compot, fructe, zarzavaturi, branza de vaci, lactate (fara smantana), pireuri si budinci de zarzavat si legume, morcovi, sfecla rosie, fructe coapte, compoturi, ulei de masline presat la rece, carne slaba in cantitati mici (fiarta sau gratar), sosuri dietetice (sosuri de rosii sau alte legume). Este necesara o hidratare suficienta (minim 2 litri de lichide pe zi) si consum zilnic de antioxidanti.

Sunt interzise: sosuri, rantasuri, grasimi animale, carne grasa, alimente prajite in ulei, untura, condimente, mezeluri, afumaturi, conserve si bauturi alcoolice sub orice forma. Fostul bolnav va evita orice surmenaj, stres,emotii, suparari, calatorii obositoare, va dormi suficient (cel putin 8 ore pe noapte). Acest regim este valabil atat pentru hepatita cronica, cat si pentru convalescentul dupa hepatita acuta virala.

Produse naturiste CaliVita eficiente in hepatita C

Liver Aid - Are indicatii ca tratament naturist complex in afectiuni hepatice acute si cronice: hepatita acuta, hepatita cronica, hepatita virala, convalescenta si sechele de hepatita virala, hepatita alcoolica, ciroza hepatica, ciroza alcoolica, insuficienta hepatica, cancer hepatic, steatoza hepatica (ficat gras), dischinezie biliara, litiaza biliara colesterolica, tulburare metabolica hepatica prin consum de alcool, abuz de medicamente sau intoxicatii cu metale grele. Liver Aid mareste pofta de mancare, scade greata si balonarile.
Ocean 21 - Prin continutul sau deosebit ( Aloe vera,opt alge marine, Pau D`Arco, merisor, suc de sfecla si suc de morcov) are virtuti terapeutice extraordinare atat in hepatita acuta si hepatita cronica, cat si in ciroza hepatica.
Para Protex - Prin compozitia sa complexa intervine in buna functionare a aparatului digestiv, are efect antiseptic cu puteri extraordinare (actiune antivirala, antimicrobiana, antimicotica si antiparazitara), produs naturist extrem de util in hepatitele virale si cirozele hepatice.
Evening Primrose (ulei din luminita de seara) - Contine vitamina E, potasiu, magneziu, acizi grasi esentiali: acidul alfa-linoleic si acidul gamma-linoleic, absolut necesari bunei functionari a organismului in general si a ficatului in special. Componentele sale controleaza procesele inflamatorii, coagularea sangelui si are efecte deosebite in profilaxia si tratamentul multor afectiuni, ca de exemplu: hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hepatita, ciroza hepatica, alcoolism etc.
Arginine Plus - Detoxifierea organismului este efectuata de catre ficat, daca insa acesta este afectat, toxinele se vor acumula in organism. Arginina reduce nivelul amoniacului din organism prin transformarea hepatica in uree, mai putin toxica si eliminata prin urina. Arginina folosita ca tratament naturist este un exceptional protector si regenerator hepatic si participa cu rezultate exceptionale in boli de ficat: hepatita virala, hepatita cronica, hepatita alcoolica, steatoza hepatica (ficat gras), ciroza hepatica, cancer hepatic.

Produse naturiste CaliVita eficiente in tratamentul hepatitei C:

LIVER AID - 3x1 capsule/zi.

OCEAN 21 - 30 ml de 3 ori/zi.

PARA PROTEX - 3x1 tablete/zi.

EVENING PRIMROSE (luminita de seara) - 3x1 capsule/zi.

ARGININE PLUS - 3x1 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro