0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Imbatranire prematura - tratament naturist

Odata cu inaintarea in varsta au loc importante deteriorari ale organismului, incepand de la varsta maturitatii, dar mai ales peste varsta de 50 de ani. Imbatranirea insa poate fi incetinita si poate fi recuperata, intervenind la orice varsta in procesul de deteriorare a organismului. Cercetarile stiintifice efectuate asupra biologiei moleculare celulare, descopera noi mijloace de reducere a procesului de imbatranire, folosind resurse naturale - alimente si extracte din plante - mai ales cu efect antioxidant.

" Oxidantii, antioxidantii si bolile degenerative ale imbatranirii "- Este o teorie sustinuta de dr. Bruce N. Ames, Universitatea California din Berkeley, intr-un articol din septembrie 1993, publicat in Proceedind of the National Academy of Sciences. Acest autor sustine ca deteriorarea provocata de oxidarea ADN-ului genetic al celulelor se acumuleaza cu trecerea timpului si contribuie semnificativ la imbatranire si la bolile degenerative ale acesteia, printre care: cancer, boli cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, imunitate deficitara, disfunctii ale creierului si ale sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson si modificarile vasculare cerebrale cunoscute sub numele de senilitate. Vestea uimitoare, sustine dr. Bruce, este ca aceste mutatii ale ADN-ului, acumulate odata cu varsta, pot fi partial blocate ingerand antioxidantii potriviti, care se gasesc in alimente si suplimente alimentare (produse naturiste).

Dr. Bruce N. Ames - cercetator, genetician, Universitatea California: "Intr-un final, vom fi capabili sa facem in asa fel incat oamenii sa traiasca mai mult decat isi poate inchipui cineva".

Jean Carpente: "In mare masura, imbatranirea este considerata ca o deficienta globala de antioxidanti, pe fondul unui mediu, atat intern, cat si extern, bogat in radicali liberi".

Earl R. Stadtman - cercetator in domeniul imbatranirii: "Imbatranirea este o boala, durata de viata reflecta pur si simplu nivelul deteriorarii oxidante produse de radicalii liberi, care se acumuleaza in celule. In momentul in care deteriorarea a atins un anumit grad, celulele nu mai pot supravietui si se dau batute".

Radicali liberi (oxidanti) - Sunt substante care provoaca 80 - 90% dintre bolile degenerative si provin, o parte din metabolismul organismului, iar alta parte din mediul extern - substante poluante din mediu, fum de tigara, expunerea la radiatii etc.

Antioxidanti - Sunt substante care impiedica formarea radicalilor liberi, ii distruge si repara deteriorarile produse in organism de acestia.
Este necesar ca in organism sa existe un echilibru intre antioxidanti - oxidanti (radicali liberi) si astfel sa se evite deteriorarea severa, instalarea a numeroase boli si imbatranirea organismului.

Procesele de imbatranire se manifesta prin tulburari trofice,dementa senila, boala Alzheimer, ateroscleroza sistemica, arteriopatii periferice obliterante, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, hipoacuzie de cauza vasculara, cataracta, osteoporoza, reumatism evolutiv, imunitate deficitara, cancer, disfunctii sexuale etc.
Pentru incetinirea procesului de imbatranire trebuie sa avem in vedere prevenirea aparitiei unor afectiuni degenerative, prin consumul unor antioxidanti cu eficienta maxima.

Prevenirea cataractei - Imbolnavirea de cataracta este un proces legat de imbatranire, datorita acumularii de radicali liberi care ataca cristalinul.

Nivelul de glucoza si insulina in sange - Este necesar sa fie normalizat nivelul acestora in sange, deoarece nivelurile mari conduc la imbatranire, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, trigliceride crescute, ateroscleroza, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, diabet.

Imunitate deficitara - Timusul (participant major la imunitate) incepe sa se atrofieze, imunitatea slabeste odata cu varsta, astfel ca organismul devine sensibil la infectii, viroze, parazitoze si poate sa se instaleze cancerul. Cancerul apare datorita zestrei genetice, stilului de viata, de mediu si interactiunilor dintre acestea.

Homocisteina - Odata cu inaintarea in varsta, organismul este predispus sa produca tot mai multa homocisteina, o substanta care coaguleaza mai rapid sangele si produce boli cardiovasculare grave: distruge arterele, induce ateroscleroza si infarct miocardic. Homocisteina este o neurotoxina care face ca celulele cerebrale sa se autodistruga, astfel reduce sanatatea creierului si acuitatea mentala, induce depresie, slabeste memoria si capacitatea de concentrare.

Profilaxie si tratament naturist in imbatranire prematura:
Alimentatie sanatoasa: 5-6 mese usoare/zi, fara grasimi animale, prajeli, abuz de condimente, dulciuri prea concentrate, alcool, tutun. Este necesar ca dieta sa fie predominant bogata in legume si fructe neprelucrate termic, sa se consume minim 1,5 - 2 litri de lichide de baut/zi (sucuri de legume si fructe, ceaiuri medicinale sau apa plata). O viata activa, miscare sau exercitii fizice, respectarea orelor de somn, evitarea pe cat posibil a stresului si a noxelor (fumat, poluare etc).

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in prevenirea si tratamentul imbatraniri premature

Panax Ginseng (ginseng siberian) - Este un adaptogen, ajuta organismul sa se adapteze la schimbarile de mediu si la stres, sustine vigoarea fizica si induce rezistenta psihica, restabileste capacitatea de munca fizica si intelectuala. Este foarte eficient in convalescenta, restabileste functiile si metabolismele organismului, dezintoxica organismul, incetineste procesul de imbatranire, amelioreaza sanatatea in general si induce longevitate. Panax Ginseng este util pentru toata lumea indiferent de varsta si sex.
Vitamin E 100 UI - Vitamina E are rol deosebit de important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum si in echilibrul hidroelectrolitic din organism. Intinereste organismul: vitamina E se mai numeste si "vitamina antiimbatranire", deoarece, datorita proprietatilor sale antioxidante incetineste procesele de imbatranire, accelereaza regenerarea celulelor, intinereste pielea si parul, contribuie la recuperarea organismului in convalescenta.
Super Co Q10 Plus - Organismul sanatos este capabil sa-si sintetizeze CoQ10 in functie de nevoi, s-a constatat insa ca, la persoanele peste varsta de 35-40 de ani sau suferinde de anumite boli, cantitatea de CoQ10 este foarte scazuta, organismul avand nevoie de o cantitate mai mare, pe care insa nu o poate produce. CoQ10 elimina radicalii liberi din organism fiind un antioxidant puternic. Radicalii liberi produc o degradare majora cunoscuta sub numele de stres oxidativ, care se poate acumula in timp si este asociat cu semnalele imbatranirii organismului si cu boli debilitante si degenerative care pun viata in pericol.
Oxy Max (oxigen molecular) - Oxigenul este elixirul vietii si este absolut indispensabil pentru buna functionare a tuturor celulelor organismului. Oxigenul ajuta la suplimentarea cu oxigen a tesuturilor, reincarca organismul cu energie, imbunatateste toate procesele fiziologice si metabolice, ne face mai activi atat fizic cat si psihic, deoarece un corp robust si viguros nu poate exista decat avand un sange curat si nervi sanatosi.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in prevenirea si tratamentul imbatraniri premature:

PANAX GINSENG - 3x1 tablete/zi.

VITAMIN E 100 UI - 3x1 capsule/zi.

SUPER Co Q10 PLUS - 3x1 capsule/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - de 2 ori/zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 - 20 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro