0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Infarct miocardic - profilaxie si tratament naturist

Inima este un muschi hranit prin micile artere care strabat peretele inimii. Inima pompeaza sangele in tot organismul, sange care transporta oxigenul din plamani catre tot organismul pentru a-l hrani, asa cum hraneste si inima. Bolile cardiovasculare ucid mai multi oameni decat cancerul, bolile infectioase si toate accidentele luate la un loc.

Infarct miocardic - Denumire din greaca "mio"- muschi si "cardio"- inima, iar infarct miocardic inseamna moartea unui tesut cardiac, prin lipsa de oxigen din sangele cu care este irigata inima, datorita obstruarii brutale a uneia dintre arterele coronare. In infarctul de miocard inima este asfixiata si arterele coronare obstruate.

Cauzele infarctului miocardic:
Cardiopatia ischemica cronica - Apare atunci cand inima are nevoie de mai multa hrana decat poate aduce sangele, diferenta dintre nevoia de hrana (oxigen) si hrana pe care o primeste inima este mult prea mare, astfel ca o parte din inima poate sa moara si are loc infarctul de miocard.

H ipercolesterolemia poate fi considerata ca primul pas spre aparitia bolilor cardiovasculare.

Ateroscleroza este cea mai frecventa cauza a infarctului miocardic. Ateroscleroza este un proces patologic complex determinat de dereglarea metabolismului lipidic, fapt ce duce la ingrosarea peretilor arterelor si consecutiv la tulburari de irigatie sanguina.
Pe peretele vascular (membrana interna) se depun molecule de LDL "colesterol rau", trigliceride si saruri de calciu, ingrosandu-l. Diametrul arterelor se micsoreaza, se poate ajunge chiar la obturarea lor, care este cauza de infarct miocardic, accident vascular cerebral (AVC) etc. Ateroscleroza coronariana se manifesta prin accidente paroxistice, angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct de miocard, ateroscleroza fiind cea mai frecventa cauza a infarctului de miocard.

Hipertensiunea arteriala este cauzata mai ales de ateroscleroza, care consta in ingrosarea peretelui vascular prin depuneri succesive de molecule de colesterol LDL"colesterol rau" si saruri de calciu. Peretii arterelor se pot crapa si astfel devine posibila formarea cheagurilor de sange (trombi) - tromboza vasculara. Din cauza miscsorarii lumenului vascular, are loc marirea tensiunii arteriale, deoarece este necesar sa treaca aceeasi cantitate de sange.
Odata cu marirea tensiunii arteriale, inima face eforturi din ce in ce mai mari, ceea ce duce la leziuni grave cardiace. Evolutia in timp a hipertensiunii arteriale duce la afectarea cordului cu dispnee la efort, cardiopatie hipertensiva, hipertrofie ventriculara stanga, scleroza coronarelor, angina pectorala, insuficienta cardiaca, infarct miocardic.

Angina pectorala - Durere puternica si apasatoare in torace, durere care strange pieptul, cu sau fara dificultate in respiratie, semn care indica faptul ca inima nu primeste suficient sange cu oxigen. Depunerile lente si neobservate ale colesterolului pe peretii vaselor sanguine duc la ateroscleroza, hipertensiune arteriala, tahicardie, cardiopatie ischemica, angina pectorala si cresc riscul de infarct miocardic. Criza se poate produce intr-un moment de tensiune emotionala sau frica, stres si care sunt situatii care sporesc nevoia inimii de oxigen. Lipsita de oxigen, inima este victima anginei pectorale, care, daca dureaza, are loc infactul de miocard, cauza de mortalitate pe plan mondial.

Angina pectorala preinfarct miocardic - Daca angina pectorala nu este tratata este urmata de infarct miocardic. Simptome in aceasta faza: durere in spatele sternului (in fata inimii), in capul pieptului (senzatie de durere in stomac), la baza gatului (senzatie de strangere de gat), in spate intre omoplati, in umeri, in antebrate. Aceste dureri pot sa apara singure, sau impreuna si dureaza aproximativ 3-5 minute.

Diabet - Lipsa de insulina si prezenta unei mari cantitati de glucoza in sange genereaza modificari fundamentale ale tesutului conjunctiv arterial: ateroscleroza diabetica favorizeaza obstructia vaselor sanguine cardiace (aritmie si infarct miocardic), a vaselor cerebrale (accident vascular cerebral), hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie.

Obezitatea reprezinta o cauza majora in aparitia de boli cardio-vasculare. O concentratie mare de grasimi in sange, LDL-"colesterol rau"crescut si HDL-"colesterol bun"scazut, antreneaza formarea de depozite, ateroame, care intrerup circulatia sanguina: ateroscleroza, hipertensiune arteriala, risc de infarct miocardic, insuficienta cardiaca congestiva, accidente vasculare cerebrale, varice, flebite etc. Riscul de deces prin infarct miocardic este de 4 ori mai mare la barbatii obezi si de 8 ori mai mare la femeile obeze.

Tutun si cafea - Riscul de deces prin infarct miocardic este de 5 ori mai mare la marii fumatori decat la nefumatori. La marii bautori de cafea riscul de infarct miocardic este de 2-3 ori mai mare.

Profilaxie si tratament naturist in infarct miocardic:
Dieta alimentara sanatoasa, echilibrata, fara grasimi animale, prajeli, ciocolata, fara fumat care comprima vasele de sange si mareste riscul de infarct miocardic, fara abuz de cafea care contribuie la cresterea nivelului de homocisteina (factor agravant in afectiunile cardiovasculare), fara eforturi intense si bruste, fara kilograme in plus (obezitate). Este indicat un regim alimentar bogat in legume si fructe proaspete, cereale integrale. Printr-un mod de viata sanatos se va evita aparitia de hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, angina pectorala si care conduc la infarct miocardic.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in profilaxia si tratamentul infarctului miocardic

Mega qProtect - Contine Ginkgo biloba, coenzima Q10 si antioxidanti. Ginkgo biloba are indicatii terapeutice in: hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, ateroscleroza, cardiopatia ischemica, pre si post infarct miocardic, angina pectorala, varice, hemoroizi. Coenzima Q10, se bucura de un deosebit interes in lumea medicala datorita efectelor sale benefice in bolile cardiovasculare: aritmii cardiace, infarct miocardic, angina pectorala, cardiopatia ischemica, previne stopul cardiac, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, varice, hemoroizi.
Garlic Caps - In boli cardiovasculare: concentratul de usturoi este foarte eficient in hipercolesterolemie si trigliceride crescute in sange, hipertensiune arteriala (are efect vasodilatator si hipotensor asupra arterelor cerebrale, periferice si retiniene), ateroscleroza (protejeaza arterele de depunerea de colesterol), cardiopatie ischemica, inhiba calcifierea arterei coronare, combate tahicardia si spasmele coronariene raspunzatoare de crizele de angina pectorala si a infarctului miocardic.
Cholestone - Produs naturist foarte eficient in profilaxie si tratament: hipercolesterolemie, trigliceride crescute, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, retinopatie, accident vascular cerebral, angina pectorala, tahicardie, aritmie cardiaca, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, steatoza hepatica (ficat gras), litiaza biliara colesterolica.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Are efect antiaritmic cardiac, asigura o irigare locala optima, reduce durerile cauzate de problemele cardiace (in special cardiopatia ischemica sau angina pectorala), protejand inima de efectele daunatoare ale stresului. Creste nivelul serotoninei la nivel cerebral are efect anti-stres, de relaxare a sistemului nervos si a musculaturii netede a vaselor de sange, previne astfel puseele hipertensive. Efect protector asupra miocardului (in special contra infarctului, hipertensiunii s i aritmiilor).
Oxy Max (oxigen molecular) - Oxiterapia (oxigenoterapia) este extrem de necesara in anemie, circulatie sanguina deficitara, recuperarea bolnavilor cardiovasculari, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, angina pectorala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, migrena prin insuficienta circulatorie cerebrala.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in profilaxia si tratamentul infarctului miocardic:

MEGA qPROTECT : 3x1 tablete/zi.

GARLIC Caps - 4-6 capsule/zi.

CHOLESTONE - 3x1 tablete/zi.

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3x1 capsule/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - Oxigenoterapie (oxiterapie) : de 2 ori/zi, dimineata si la pranz, dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

In tratament se administreaza Mega Protect 4 Life si Garlic Caps sau Cholestone.
Rhodiolin are efect protector asupra miocardului (contra infarctului, hipertensiunii si aritmiilor).
Oxy Max este util in recuperarea bolnavilor cardiovasculari (dupa infarct miocardic).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro