0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Oboseala cronica - tratament naturist

Notiunea de oboseala este greu de definit daca ne referim la un singur tip de oboseala, oboseala fizica sau oboseala psihica. Deoarece omul si mediul sunt in stransa dependenta, sanatatea este un proces al interactiunii om - mediu si care se defineste prin capacitatea de adaptare la circumstantele si evenimentele mediului.

Oboseala fizica - Inseamna reducerea capacitatii de a continua efortul intr-un ritm stabilit. Oboseala fizica depinde de activitatea musculara, al carei volum variaza de la individ la individ si dispare dupa o perioada de odihna. Cauzele oboselii fizice sunt: reducerea rezervelor energetice din muschi sau din intregul organism, reducerea ritmului de aprovizionare a muschilor cu energie chimica, scaderea ritmului de furnizare a oxigenului transportat in sange, acumularea de metaboliti in muschi ori in alta zona a organismului. Modificarile metabolice determina excitarea nervilor senzoriali, cu reducerea capacitatii de lucru a muschilor. Oboseala fizica este resimtita pe tot parcursul zilei.

Oboseala psihica - In contextul dezvoltarii civilizatiei moderne este foarte important de cunoscut si depistat oboseala neuropsihica. Evolutia lumii industriale a complicat ambianta moderna, de aceea este important sa cunoastem relatiile dintre aceasta si numeroase tulburari de adaptare denumite si "oboseala nervoasa", relatia dintre oboseala si afectiunile psihosomatice. Oboseala psihica este resimtita in general dimineata la trezire.

Bolile psihosomatice sunt tipice din acest punct de vedere si sunt determinate de stari de tensiune psihica, care actioneaza asupra organismului ca excitanti de durata. Organismul, neizbutind sa se deconecteze de la stimulii perturbatori, creeaza raspunsuri adaptative, care mobilizeaza reactiile de aparare, pentru a corecta si mentine un anumit nivel metabolic, hormonal si psihic necesar. Aceste raspunsuri contribuie la realizarea unui echilibru cu ambianta in momentul respectiv, insa pot avea ulterior efecte nocive. Efectul asupra oganismului se exercita prin modificari de echilibru intern, pe cai nervoase si umorale, care corespund starii de stres.

Oboseala cronica apare ca o reactie nevrotica indusa de dificultati de adaptare, ca o stare de "epuizare" a sistemului nervos.

Simptomele oboselii cronice:
Oboseala fizica anormala, care nu dispare prin repaus si predomina dimineata.
Depresie, anxietate, nevroza, somnolenta, insomnie sau somn neodihnitor, plictiseala, neliniste, instabilitate psiho-afectiva, tensiune nervoasa, iritabilitate, impulsivitate, agitatie, agresivitate. Cefalee frontala, orbitala, occipitala, intoleranta la zgomot, migrena (mai ales la femei), care dispar in timpul activitatii si reapar dupa terminarea ei.
Dificultate de concentrare, tulburari de memorie, scaderea randamentului intelectual.
Tulburari genitale: impotenta sexuala, lipsa libido-ului si infertilitate la barbati, tulburari de ciclu menstrual, astenie sexuala, frigiditate si sterilitate la femei.
Tulburari cardiovasculare - hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral (AVC), palpitatii, aritmii cardiace.
Probleme digestive - hiperaciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro-duodenal, tulburari de tranzit intestinal (constipatie sau diaree), lipsa poftei de mancare sau mancatul exagerat.
Imbatranire prematura, incaruntire prematura rapida, caderea parului (chiar definitiva si totala).
Imunitate deficitara - marirea riscului de infectii bacteriene, virale sau parazitare, diferite forme de cancer sau boli autoimune.
Tulburari metabolice: diabet, obezitate etc.

Tratament naturist in oboseala cronica:
Adoptarea unui stil de viata sanatos: respectarea orelor de odihna, relaxare fizica si psihica, pauze in efortul fizic si psihic, o dieta bazata mai mult pe legume si fructe neprelucrate termic sau partial prelucrate, peste, carne de pui, lichide suficiente de baut (pentru o buna hidratare a organismului). Consumul unor produse naturiste care sa ajute organismul sa se adapteze la stimulii externi si sa corecteze dereglarile aparute dupa eforturi fizice sau psihice indelungate. In lipsa unui tratament corect si la timp, organismul cedeaza si se instaleaza unele afectiuni cronice, cu caracter ireversibil.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in oboseala cronica

Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Creste nivelul serotoninei la nivel cerebral, amelioreaza starile depresive, i mbunatateste c oncentrarea mentala , memoria, usurand efortul intelectual (efect anti-depresiv). C res te semnificativ toti parametrii fizici si psihici, pana aproape de limita lor maxima, fara a produce perturbari (efect adaptogen).
Noni (Morinda citrifolia) - Sucul fructului de Morinda citrifolia regleaza nivelul de serotonina la nivelul creierului si este folosit cu succes ca tratament naturist in sindromul oboselii cronice, astenie, depresie, cefalee, migrene etc.
Super Co Q10 Plus - Ubichinona Q10 exista in mod natural in fiecare celula a organismului uman, in mitocondrii, care au rolul de a produce energia necesara celulelor. Celulele isi extrag diferite coenzime din alimente si le transforma in CoQ10 in ficat. Dupa varsta de 35-40 de ani sau sau in prezenta anumitor boli, organismul are nevoie de o cantitate foarte mare de CoQ10, pe care insa o produce in cantitate insuficienta. De aceea este nevoie de suplimentarea acesteia sub forma de produs naturist, pentru prevenirea instalarii oboselii cronice, a imbatranirii celulelor si ca ajutor pentru bolile existente in organism.
Super Soya Lecithin - Lecitina (extrasa din soia) este un produs natural cu rol foarte important in nutritia celulelor nervoase, este o componenta fundamentala a stratului mielinic a celulelor si fibrelor nervoase si stimuleaza toate functiile creierului. In creier, lecitina se transforma in acetilcolina (neuromediator in transferul impulsurilor nervoase) si favorizeaza fluiditatea functionarii neuronilor si creierului, imbunatateste memoria si capacitatea de invatare, intervine in metabolismul fosforului cu rol major in fenomenul cognitiv: activitate cerebrala deficitara, oboseala intelectuala, surmenaj, memorie deficitara, dificultati de concentrare, insomnie, migrena, tulburari psihice, depresie, stres, irascibilitate.
Oxy Max - oxigen molecular - (oxiterapie,oxigenoterapie) - Oxigenul ajuta la suplimentarea cu oxigen a tesuturilor, reincarca organismul cu energie, imbunatateste toate procesele fiziologice si metabolice, ne face mai activi atat fizic cat si psihic, deoarece un corp robust si viguros nu poate exista decat avand un sange curat si nervi sanatosi.

Produse naturiste CaliVita cu indicatii in oboseala cronica:

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 3o ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

SUPER Co Q10 PLUS - 3x1 capsule/zi.

SUPER SOYA LECITHIN (sau Triple Potency Lecithin) - 3x1 capsule/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - Oxigenoterapie (oxiterapie ): de 2 ori/zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro