0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Radicali liberi-boli degenerative-antioxidanti - tratament naturist

Radicali liberi - Sunt substante care provoaca 80 - 90% dintre bolile degenerative si provin, o parte din metabolismul organismului, iar alta parte din mediul extern prin expunere la diferiti poluanti, fumat activ si pasiv, alimentatie incorecta, expunere la radiatii etc. Radicalii liberi sunt de fapt deseuri periculoase prezente in organism si care este necesar sa fie neutralizate de urgenta.

Boli degenerative produse de radicalii lberi - Radicalii liberi distrug structurile celulare pana la inclusiv ADN. Radicalii liberi sunt molecule foarte instabile, pot intra in reactii chimice cu alte molecule, transformandu-le si pe acestea in radicali liberi care la randul lor, vor actiona asupra altora si astfel se formeaza un cerc vicios, in care organismul imbatraneste prematur si prezinta riscuri mari de aparitie a unor boli degenerative precum cancer, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, imunitate deficitara, disfunctii ale creierului si ale sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson si modificarile vasculare cerebrale cunoscute sub numele de senilitate, astm bronsic, bronsita cronica, insuficienta renala, hepatita, ciroza, artrita, artroza, guta, cataracta, retinopatie diabetica etc. Cercetarile stiintifice au aratat ca radicalii liberi sunt implicati in inducerea a peste 60 de boli, mai ales cronice, degenerative.

Antioxidanti - Sunt substante care au rolul de a impiedica formarea radicalilor liberi, de neutralizare, distrugere si eliminare a acestora si de a combate efectele distructive ale acestora. Antioxidantii sunt compusi care reactioneaza usor cu oxigenul si prin aceasta protejeaza organismul de efectele oxidarii. Mutatiile ADN-ului, acumulate odata cu varsta, pot fi partial blocate ingerand antioxidantii potriviti care se gasesc in alimente si suplimente alimentare (produse naturiste).

In organism trebuie sa existe un echilibru intre antioxidanti - oxidanti (radicali liberi), pentru prevenirea deteriorarii severe, instalarea a numeroase boli si imbatranirea prematura a organismului.

Antioxidanti - Vitamine, minerale si alte substante terapeutice: seleniu, vitamina C, bioflavonoizi, carotenoizi naturali, vitamina E, silimarina, Ginkgo biloba, Coenzima Q10, ardei rosu iute, Spirulina etc. Antioxidantii curata ficatul, rinichii, sangele, colonul, plamanii, pielea, ochii, articulatii etc., scot toxinele din tesuturi, curata si improspateaza respiratia, elimina excesul de apa din organism, elimina excesul de greutate.

Tratament naturist pentru neutralizarea si eliminarea radicalilor liberi din organism:
Miscarea (exercitiile fizice ) ajuta la functionarea normala a organelor interne, previne formarea de radicali liberi in organism, usureaza munca ficatului, vezicii biliare, pancreasului, stomacului, intestinelor - prin mers pe jos, exercitii fizice mai mult sau mai putin intense.

Alimentatie corecta - Fara zahar rafinat, dulciuri concentrate, faina alba, produse de patiserie, grasimi animale, ulei rafinat, mezeluri, conserve, aditivi alimentari, conservanti, arome sintetice, coloranti alimentari, alcool si cafea in exces, tutun, carne in exces (carnea rosie este bogata in grasimi saturate), unele medicamente (nu exista medicamente complet inofensive, daca sunt consumate in doze exagerate si pe timp indelungat). Consumul acestor alimente implica producerea de radicali liberi toxici pentru ficat si pentru intregul organism. In alimentatie trebuie sa predomine: legume, fructe, sucuri de legume si fructe proaspete, peste, carne de pasare (moderat), lactate, proteine vegetale.

Hidratarea organismului - Sucuri de legume si de fructe sau apa plata (minim 2 litri/24 ore) pentru antrenarea functiilor excretie (rinichi, ficat, vezica biliara, plamani, intestine, piele).

Cura de dezintoxicare (post de dezintoxicare ) - Detoxifierea se adreseaza persoanelor sanatoase (pentru a preveni aparitia de boli degenerative) si persoanelor cu boli grave (degenerative). Cancerul si alte boli degenerative ar aparea mai rar daca s-ar adopta un stil de viata sanatos, o alimentatie corecta si practicarea detoxifierii organismului de patru ori pe an, la inceputul fiecarui sezon, sau minim de doua ori pe an. Cura de dezintoxicare (post de dezintoxicare): cura de legume sau cura de fructe de 5 zile.

Antioxidanti naturali utili in neutralizarea radicalilor liberi: Beta Carotene 9.000 UI, Vitamin C-Plus Flavonid (sau C-500, C-1000), Vitamin E 100 UI, Chelated Zinc15 mg, Pro Selenium, Lutein, Coenzima Q10, Mega Protect 4 Life, Protect 4 Life, Melatonin 3,0, Smokerade, Zen Tonic.

Antioxidanti naturali CaliVita utili in scop profilactic si terapeutic:

BETA CAROTENE 9.000 UI - 3x1 capsule/zi.

VITAMIN C Plus Flavonoid (sau C-500, C-1000) - 3x1 tablete/zi.

VITAMIN E 100 UI - 3x1 capsule/zi.

PRO SELENIUM - 3-6 tablete/zi.

CHELATEZ ZINC 15 mg - 3x1 tablete/zi.

LUTEIN - 3-6 capsule/zi.

SUPER Co Q10 PLUS - 3x1 capsule/zi.

MEGA qPROTECT - 3x1 tablete/zi.

qPROTECT - 3x1 tablete/zi.

MELATONIN 3.0 - 1-2 tablete, seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare.

SMOKERADE - 3-6 tablete/zi.

ZEN TONIC - 30 mlde 3 ori/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro