0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Sarcina - tratament naturist

Sarcina - Este starea in care se afla femeia din momentul fecundatiei pana la expulzarea fatului. Sarcina se numeste uterina (normala) cand oul se grefeaza si se dezvolta in cavitatea uterina. Durata sarcinii la femei este de aproxinamit 270 de zile de la fecundatia ovulului si de aproximativ 284 de zile de la prima zi a menstruatiei care a precedat sarcina. Acest calcul este relativ, deoarece, pe de o parte, ovulatia nu se produce totdeauna la data fixa in cursul cicului menstrual, pe de alta parte, intre ovulatie si fecundatie poate sa treaca cateva zile.

Majoritatea femeilor percep miscarile fetale la 4 luni si jumatate, multe femei insa, mai ales multiparele, percep aceste miscari la patru luni sau mai devreme. Dupa aceasta perioada, ca urmare a contractiilor intermitente ale uterului si musculaturii voluntare abdominale, se produce nasterea. Este posibil ca declansarea travaliului sa se datoreze scaderii bruste a secretiei placentei de estrogeni si progesteron.

Semne ale sarcinii
Suprimarea menstruatiei, insa, in cazuri rare, femeia insarcinata poate sa aiba una sau doua luni sangerari, care pot fi interpretate ca menstruatii. Tulburari neurovegetative caracterizate prin greturi, varsaturi, lipsa poftei de mancare. Unele femei nu mai suporta unele mirosuri (de tutun, de mancare sau parfumuri). Pigmentarea fetei, dezvoltarea sanilor cu pigmentarea mameloanelor si a areolei. Uterul se dezvolta, astfel abdomenul se mareste cu cat sarcina inainteaza.

Ficatul si greturile din sarcina
In sarcina organismul femeii este supus unei activitati hormonale intense, celulele hepatice fiind sensibile la aceste modificari, are loc o incetinire a functiei hepatice. Marirea uterului antreneaza modificarea anatomica a abdomenului, toate organele abdominale, cu exceptia rinichilor, sunt impinse in sus catre torace. Desi sarcina nu pune probleme in majoritatea cazurilor, pot sa apara unele complicatii, prin comprimarea cailor biliare si a masei hepatice, astfel apar faimoasele greturi din primul trimestru. Greturile apar catre saptamana a 6-a de sarcina, cand hormonii estrogeni si progesteron au atins un nivel ridicat, la care ficatul depune eforturi mari sa se adapteze.

Pentru usurarea greturilor si pentru a ajuta ficatul, femeia gravida va lua mai mult de 3 mese pe zi, va evita sa aiba stomacul gol si va consuma alimente usoare intre mese, pentru a impiedica scaderea nivelului de glucoza din sange ca factor cauzator al greturilor (fructe, biscuiti). Gravida nu va consuma hrana consistenta si grea, care supraincarca ficatul: condimente de orice fel, alcool, prajeli, cafea, dulciuri concentrate. Ceaiuri contra greturilor: ghimbir, anason, fenicul.

Anemiile din sarcina
Anemiile din timpul sarcinii pot prezenta aspecte multiple, dintre care cele mai obisnuite sunt:
Pseudoanemia fiziologica se datoreaza scaderii aparente a numarului de hematii, prin cresterea volumului plasmatic prin retentie de apa.
Anemii de sarcina legate direct de starea de graviditate apar la aproximativ 9% din gravide, mai ales multipare si subnutrite, care depistate la timp si tratate, nu afecteaza evolutia sarcinii si starea fatului. In aceasta categorie se descriu doua forme clinice: Anemia hipocroma gravidica, cea mai frecventa, care apare la finele sarcinii, mai ales la multipare si se datoreaza unei insuficiente incarcari cu fier a hematiei, fie prin aport insuficient, fie prin carenta de asimilare, mai ales daca se adauga solicitarile fetale crescute de fier.

Anemia hipercroma gravidica, se datoreaza unei deficiente in producerea, resorbtia sau utilizarea factorilor de maturare a hematiei (acid folic, vitamina B12). Semnele anemiei din sarcina sunt in functie de intensitatea acesteia: astenie, paloare, palpitatii, anorexie, dureri vagi abdominale. Profilactic se iau masuri igieno-dietetice, in special alimentatie completa si echilibrata, bogata in proteine (carne, lapte, oua, branzeturi), legume si fructe. Tratament naturist: se vor administra, mai ales in ultimele luni de sarcina, preparate de fier, in special la multiparele cu sarcini apropiate, subnutrite, obosite, la gravidele la care cerintele sunt exagerate (gravide tinere, sarcini gemelare). Un astfel de tratament este cu atat mai necesar, cu cat, chiar in cursul unei sarcini normale, nevoile de fier sunt foarte crescute.

Astfel pentru dezvoltarea fatului sunt necesare 300 mg, pentru placenta 70 mg, pentru cresterea masei sanguine 290 mg. In ultimele luni de sarcina este necesara administrarea a 3-5 mg/zi de fier peste aportul alimentar (care, pentru un regim obisnuit, este de 12-15 mg/zi). In anemia hipercroma se administreaza acid folic, vitamina C, vitamina B12 si preparate cu fier necesare incarcarii cu hemoglobina a hematiilor nou formate. In ambele forme se vor administra preparate cu actiune tonica, de vitaminizare si remineralizare (minerale, printre care si calciu, necesar mamei si fatului).

Constipatia din sarcina
Este necesara o atentie deosebita intestinelor care trebuie evacuate zilnic, asigurarea unui scaun regulat mai ales prin dieta (nu vor fi folosite laxativele): seminte de in, tarate de cereale, paine integrala, smochine, stafide, prune, struguri, mere, caise, sucuri de fructe de orice fel, apa plata, lichide din abundenta (minim 2 litri/zi).

Alimentatia gravidei
Pentru a avea un copil sanatos, normal si fericit, femeia insarcinata trebuie sa aibe o dieta simpla, hranitoare, cu alimente care furnizeaza toate substantele nutritive de care are nevoie organismul matern si fatul. Pentru dezvoltarea lui, fatul ia o serie de substante pe care mama trebuie sa si le inlocuiasca prin alimentatie. Din alimentatia gravidei nu trebuie sa lipseasca: proteine (vegetale si animale), lapte si produse lactate (branzeturi, iaurt), oua, glucide (cu moderatie), lipide (uleiuri presate la rece), alimente bogate in vitamine si minerale (mai ales calciu, fosfor si fier), zarzavaturi proaspete, fructe crude.

In general femeia insarcinata nu trebuie sa se supraalimenteze, este necesar sa se cantareasca saptamanal si sa stie ca pana la sfarsitul sarcinii greutatea copilului creste pana la 3-3,5 kg, iar a mamei cu peste 7 kg (datorita lichidelor - lichid amniotic, sange in exces al mamei, cantitate marita de apa in tesuturi, greutate crescuta a sanilor, greutatea uterului si a placentei, o mica rezerva de grasime necesara pentru alaptarea ulterioara). In caz de tendinta la ingrasare va reduce dulciurile din alimentatie. Un principiu important in alimentatia femeii gravide il constituie reducerea de sare ingerata, astfel ca spre sfarsitul sarcinii sa poata manca complet nesarat.

O viata activa
Exercitii fizice cu moderatie (sub supraveghere specializata), fara suprasolicitare, plimbari pe jos in aer liber pe toata durata sarcinii. Acestea mentin musculatura in conditie buna si pregatesc organismul pentru nastere, care este strans legata de activitatea muschilor. Femeia gravida trebuie sa poarte imbracaminte lejera care sa nu jeneze circulatia sangelui. Incaltamintea trebuie sa fie comoda, in general cu tocuri joase.

Ingrijirea pielii gravidei
Pe toata perioada sarcinii se recomanda o atenta ingrijire a pielii, prin bai la temperatura moderata, dusuri catre sfarsitul sarcinii si masajul membrelor inferioare, a sanilor si a abdomenului cu o crema hranitoare (pentru a se evita aparitia vergeturilor).

Gravida nu va lua nici un fel de medicament fara a-i fi indicat de medic, deoarece o serie de medicamente sunt periculoase atat pentru mama, cat si pentru fat.

Starea psihica a gravidei influenteaza copilul, o mama fericita, vesela si optimista va avea un copil vesel, fericit si sanatos. Femeia gravida trebuie sa evite starile de furie, teama, stres.

Tratament naturist in sarcina:
La gravide, de cele mai multe ori aportul de fier este insuficient si duce la anemie feripriva care va afecta si fatul. Gravidele au nevoie si de cantitati mari de calciu, necesar pentru dezvoltarea normala a fatului, pentru formarea si dezvoltarea sistemului osos si a dentitiei, dar si mamei pentru a nu se decalcifia. Dintre vitamine, un loc aparte il ocupa cele din complexul B, precum si acidul folic, care contribuie substantial la formarea placentei si dezvoltarea zigotului.

Acidul folic previne aparitia unor malformatii congenitale (spina bifida), este indispensabil sintezei acizilor nucleici (ADN si ARN) si stimulant al secretiei lactate. De mare importanta este si aportul suficient de vitamina C, necesara functionarii optime a sistemului imunitar, dezvoltarii oaselor si cartilajelor, sintezei de colagen si proceselor enzimatice. Preparatele moderne destinate gravidelor si mamelor care alapteaza contin vitamine: A, B, C, D si E, precum si substante minerale necesare atat fatului, cat si mamei.

Produse naturiste CaliVita necesare in sarcina

New Life Multivitamin, contine toate vitaminele si mineralele necesare mamei si fatului (printre care acid folic, calciu si fier).

Vein Care (gel cu hirudina din saliva de lipitori) necesar pentru masajul membrelor inferioare, a sanilor si abdomenului (pentru a evita formarea vergeturilor).

Produse naturiste CaliVita utile in sarcina:

NEW LIFE MULTIVITAMIN - 3x1 tablete/zi.

VEIN CARE (gel cu hirudina din saliva de lipitori) - masaj la nivelul membrelor inferioare, sanilor si abdomenului, de 2-3 ori/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro