0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

SIDA(sindromul imunodeficientei umane dobandite) - tratament naturist

Prin stari de imunodeficienta se inteleg toate starile in care apararea antiinfectioasa este afectata in una sau mai multe din componentele ei. Imunodeficientele dobandite sunt foarte frecvente si predispun la infectii repetate si grave. Exemplul cel mai convingator este infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV), retrovirus cu caracter limfotrop si neurotrop, care afecteaza grav imunitatea celulara prin infectarea si distrugerea limfocitelor T4 (raport T4/T8 subunitar). Pe fondul de imunodeprimare se dezvolta numeroase si grave infectii, inclusiv cu germeni oportunisti fata de care un organism sanatos s-ar putea apara. SIDA constituie un exemplu ilustrativ al unui dezastru imunologic care se petrece in organism prin afectarea imunitatii celulare de catre virusul imunodeficientei umane (HIV).

HIV (Human Immunodeficiency Virus ) - Virusul imunodeficientei umane contamineaza si distruge limfocitele T4, limfocite care protejeaza organismul impotriva atacurilor microbiene. Prin distrugerea limfocitelor T4 se produce o imunodepresie profunda, realizata la maxim in SIDA, ceea ce arata ca aceste globule albe detin un rol cheie in sistemul imun al organismului. HIV are ca particularitate esentiala aceea ca isi incorporeaza propriul cod genetic in codul genetic al celulei infectate. Astfel ca noile celule provenite din diviziunea celulei infectate vor contine si ele codul genetic al HIV. In acest mod virusul ramane in organism (inglobat in limfocite) timp de mai multi ani, fara sa se manifeste prin simptome particulare. Bolnavul este numit purtator sanatos sau bolnav asimptomatic, el insa este seropozitiv si contagios. Dupa un anumit numar de ani, virusul se va multiplica si va infesta din ce in ce mai multe limfocite, lipsind organismul de intreaga sa capacitate de aparare imunitara, aceasta fiind faza de debut a bolii SIDA.

SIDA (franceza - Syndrome d'Immunodeficitaire Acquis ) sau AIDS (engleza - Acquired Immunodeficiency Syndrome ) sau SIDA (romana - Sindromul imunodeficientei umane dobandite) este manifestarea clinica finala a infectarii cu virusul imunodeficientei umane (HIV), sindrom caracterizat printr-un grav deficit al imunitatii celulare, cu suprainfectii variate. Cand celulele T4 scad foarte mult (raport T4/T8 subunitar) persoana este declarata ca avand diagnosticul de SIDA.

Transmiterea HIV (virusul imunodeficientei umane) se face prin lichide biologice care contin diferite concentratii de virus (sange, sperma, secretii vaginale, lapte matern) si o plaga oricat de mica a tegumentelor sau mucoaselor. Virusul trece de la sange infectat la sange si de la lichidul biologic infectat la sange. Virusul trebuie sa patrunda in organism prin circulatia sanguina deoarece el se fixeaza in limfocitele T ale sangelui. Virusul nu patrunde prin tegumente sau mucoase intacte, ci numai prin tegumente si mucoase lezate.

  • Transmiterea prin sange: prin ace si seringi de injectat droguri folosite in comun, toxicomanii reprezentand sursa cea mai importanta de transmitere a bolii. Prin instrumente nesterilizate folosite la tatuaje, body piercing sau acupunctura. Prin transfuzii de sange provenit de la donatori netestati sistematic. Prin contactul involuntar cu sangele altei persoane, de exemplu prin acordarea de prim ajutor unei persoane ranite, situatie in care, desi persoanele care acorda primul ajutor nu prezinta rani sau zgarieturi pe piele, este bine sa manifeste prudenta sau sa foloseasca manusi de unica folosinta. Prin periuta de dinti, lama de ras, trusa de manichiura provenite de la o persoana seropozitiva HIV si folosite de o persoana sanatoasa (dar care prezinta o leziune pe mucoasa bucala, se raneste cu lama de ras sau cu ustensilele de manichiura), de aceea acestea nu vor fi imprumutate.
  • Transmiterea pe cale sexuala are loc prin sperma sau secretii vaginale infectate, avand contact cu sangele. Transmiterea virusului HIV are loc prin sex neprotejat (anal, vaginal, oral), de la barbat la barbat (homosexuali), de la barbat la femeie sau de la femeie la barbat (heterosexuali). Virusul HIV este transmis in timpul actului sexual cand sperma sau secretiile vaginale se gasesc in contact cu mucoasele sexuale (penis sau vagin), unde, este suficienta o leziune oricat de mica, pentru ca virusul sa patrunda in circulatia sanguina. Aceasta este cauza pentru care raporturile rectale, mai traumatizante decat celelalte, favorizeaza trecerea virusului si deci dezvoltarea bolii la homosexualii masculini. Un barbat seropozitiv contamineaza mai usor o femeie sanatoasa decat invers, deoarece mucoasa vaginala este mai fragila decat mucoasa penisului.

    Transmiterea poate avea loc si prin sex oral, daca exista leziuni la nivelul mucoasei bucale, gingiilor sau ale mu coasei genitale, de la barbatul contaminat care ejaculeaza in gura partenerei sale, sau de la femeia contaminata la barbat. In saliva, la persoanele seropozitive, exista o cantitate insuficienta de virusi pentru a putea fi transmis printr-un sarut obisnuit. Insa, printr-un sarut umed si traumatizant (muscaturi ale buzelor sau ale limbii) in saliva apare sangele, care face ca aceasta sa devina contagioasa, situatie in care, virusul HIV se transmite prin sarut.
  • Transmiterea de la mama infectata la fat in timpul sarcinii (contaminarea are loc prin strabaterea placentei de catre virus) sau prin alaptare.
  • In viata de zi cu zi nu este necesar sa se ia masuri deosebite deoarece virusul nu se transmite prin activitati obisnuite, prin contact zilnic cu alte persoane, imbratisare, apa, aer (respiratie, tuse, stranut), alimente, sarut uscat, piscine, toaleta, intepaturi ale unor insecte, animale, folosirea in comun a tacamurilor, veselei, jucariilor, rechizitelor. HIV se gaseste in cantitate mica si in saliva, lacrimi, secretii nazale, urina, materii fecale, insa nu se transmite decat numai daca aceste lichide biologice contin si sange.

Simptome in HIV/SIDA
Dupa infectarea cu HIV unele persoane nu au nici un simptom, alte persoane pot prezenta simptome asemanatoare cu gripa la cateva zile sau cateva saptamani de la contractarea virusului: febra ridicata, dureri de cap, stare de oboseala, inflamarea simetrica a ganglionilor din zona gatului si sub brate. Simptomele dispar in cateva saptamani, fara tratament, persoana infectata se simte bine, nu are nici un simptom, nimic nu indica gravitatea viitoare a bolii. Perioada fara simptome este cuprinsa intre cateva luni si cativa ani (pana la 10 ani), in functie de organismul persoanei infectate. In aceasta perioada virusul se inmulteste activ, infecteaza si ucide celulele sistemului imunitar, limfocitele T4.

In fazele mai avansate si foarte avansate ale bolii apar simptome precum dureri de cap, oboseala cronica, diaree, afectiuni ale pielii, posibile eruptii cu cosuri mici, rosii, leziuni ale mucoase bucale, boli gastrointestinale, boli pulmonare, boli neurologice, greturi, scaderea poftei de mancare, scadere in greutate, afectarea sistemului nervos central, tulburari de vorbire, amnezie, apatie, anxietate. Persoanele infectate cu HIV sunt foarte contagioase si transmit virusul altor persoane.

Persoana seropozitiva HIV
In cazul contaminarii cu virusul HIV organismul reactioneaza si produce anticorpi anti-HIV, anticorpi care au rolul de a neutraliza virusul. Persoana care poseda acesti anticorpi este denumita seropozitiva pentru virusul HIV. A fi seropozitiv inseamna ca organismul a fost contaminat cu virusul HIV si a dezvoltat anticorpi anti-HIV. A fi seropozitiv nu inseamna ca organismul a dezvoltat inca SIDA, inseamna numai ca organismul adaposteste virusul. O persoana seropozitiva poate sa fie purtator sanatos, sau sa dezvolte ulterior SIDA datorita ineficientei anticopilor sai. In oricare caz insa, persoana seropozitiva este contagioasa, transmite virusul HIV altor persoane.

Pentru a sti daca este seropozitiva sau nu, o persoana trebuie sa faca un test serologic - test HIV, care consta in recoltarea de sange si punerea in evidenta a prezentei de anticorpi anti-HIV, fapt care confirma patrunderea virusului in organism. Daca testul HIV este negativ, nu inseamna ca persoana nu este infectata, deoarece anticorpii apar numai dupa 2-3 luni de la contaminare. In cazul contactelor sexuale dubioase, este necesar sa se faca si al doilea test, dupa trei luni de la efectuarea primului test, pentru confirmarea negativitatii. O persoana seropozitiva HIV, este necesar ca la fiecare 6 luni sa se supuna unui examen medical complet si sa i se faca o analiza a sangelui pentru numararea limfocitelor. Acest lucru este necesar deoarece in anumite cazuri trebuie inceput un tratament inainte de aparitia sindromului imunodeficientei umane (SIDA).

Profilaxia in HIV/SIDA
Pana in prezent nu exista un vaccin eficient, prevenirea infectiei cu HIV se face numai prin evitarea comportamentelor care expun la risc. Siguranta de 100% de a nu fi infectate nu o au decat persoanele care procedeaza la abstinenta sexuala si nu au alte activitati in care fluidele corporale sunt schimbate de la o persoana la alta.

Masuri de protectie pe plan personal
Act sexual protejat cu prezervativ din latex. - Evitarea contactului sexual cu un partener necunoscut sau cu mai multi parteneri. - Act sexual numai cu partener care nu este infectat cu HIV. - Monogamia reciproca intre persoanele neinfectate elimina riscul infectarii cu HIV. - O persoana cu HIV trebuie sa evite sa infecteze alte persoane, sa previna partenerul de sex si sa ia masuri de protectie utilizand prezervativ din latex. - Prevenirea personalului de ingrijire in cazul spitalizarii unei persoane seropozitive. - Efectuarea de teste regulate pentru persoanele care fac parte din populatia expusa riscului: homosexuali, bisexuali, toxicomani si partenerii lor sexuali. - Folosirea acelor de unica folosinta pentru injectii si folosirea de echipament steril pentru tatuaje, body piercing, acupunctura. - Prevenirea transmiterii materno-fetale, femeile gravide infectate cu HIV trebuie sa solicite tratament pentru a reduce riscul transmiterii virusului la fat. - Evitarea alaptarii copilului de catre o mama infectata. - Evitarea contactului direct cu sange sau fluide de la bolnav cu HIV/SIDA. - Prezentarea la medic in cazul unui contact sexual riscant, pentru efectuarea testului HIV, test care este confidential.

Masuri de protectie pe plan colectiv
Depistarea obligatorie a donatorilor de sange si de organe seropozitivi. - Utilizarea produselor de unica folosinta in spitale. - Punerea in vanzare libera a seringilor, pentru evitarea contaminarii printre toxicomani.

Tratament in HIV/SIDA - Chimioterapia antivirala s-a dezvoltat mai putin spectaculos decat cea antibacteriana din cauza dificultatilor de a ataca virusurile in multiplicarea lor intracelulara, fara sa lezeze metabolismul celulelor gazda. Pana in prezent nu s-a descoperit nici un tratament care sa vindece HIV/SIDA, insa, medicina dispune de combinatii de medicamente antiretrovirale, care prelungesc asteptarea de viata, calitatea acesteia si amana stadiile devastatoare ale bolii.

Tratament naturist in HIV/SIDA (tratament adjuvant) - In terapia antivirala nespecifica sperante deosebite se pun in substantele cu actiune imunomodulatoare cu efect antiviral si potentator asupra imunitatii celulare, tratament care sa intareasca sistemul imunitar al organismului infectat cu HIV. Natura dispune de numeroase remedii cu eficienta antivirala, de intarziere semnificativa a dezvoltarii SIDA, de ameliorare a simptomelor in stadiul de SIDA (daca aceasta s-a instalat deja), reducerea complicatiilor din HIV/SIDA, remedii fara efecte adverse ulterioare.

Produse naturiste CaliVita utile ca tratament adjuvant in HIV/SIDA

Para Protex - Produs naturist cu efect puternic: antiviral, antimicotic, antibacterian, antifungic, cu numeroase indicatii terapeutice, foarte eficient in HIV/SIDA.
Ocean 21 - Contine Aloe vera, alge marine, Pau D'Arco, extract merisor, sfecla rosie si morcov, datorita carora are actiune antivirala, antibacteriana, antiparazitara si antifungica, aduce aport insemnat de vitamine, minerale, oligoelemente si detoxifiaza organismul.
Immunaid (gheara pisicii) - Substantele active ale plantei sunt considerate printre cele mai eficiente fortifiante ale sistemului imunitar, prin accelerarea formarii si activarii limfocitelor, precum si accelerarea functiei leucocitelor de eliminare a agentilor patogeni. Gheara pisicii are proprietati antioxidante, antimicrobiene, antivirale, proprietatile curative ale plantei fiind aproape nelimitate.
Pro Selenium 50 mcg - Seleniul are efect de stopare a evolutiei SIDA, ajuta la stoparea virusului (HIV) si la prelungirea vietii acestor bolnavi. SIDA este o boala care saraceste organismul de seleniu si astfel virusul evadeaza dintr-o celula in alta, invadand tot mai multe celule.
Oxy Max (oxigen molecular) - oxiterapie (oxigenoterapie) - Oxigenul imbunatateste imunitatea si rezistenta organismului fata de bacterii (mai ales cele anaerobe), virusi, ciuperci si paraziti in: imunitate deficitara, infectii urinare, tuberculoza, HIV/SIDA (ca tratament adjuvant), herpes, varicela, psoriazis, candidoza (Candida albicans). Oxy Max ajuta la suplimentarea cu oxigen a tesuturilor, reincarca organismul cu energie, imbunatateste toate procesele fiziologice si metabolice.

Produse naturiste CaliVita utile ca tratament adjuvant in SIDA:

PARA PROTEX - 3 - 6 tablete/zi.

OCEAN 21 - 30 ml de 3 ori/zi.

IMMUNAID (gheara pisicii) - 3 - 6 tablete/zi

PRO SELENIUM 50 mcg - 3 - 6 tablete/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - oxiterapie, oxigenoterapie - de 2 ori/zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 20 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro