0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Tabagism - tratament naturist

Obiceiul de a fuma este nociv pentru organism, tabagismul inrautateste considerabil calitatea vietii, substantele nocive din tutun ajung in sange si de aici in toate organele pe care le iriga si unde produce deteriorari: aparat respirator, cardiovascular, digestiv, renal, reproducator etc. Fumul de tutun scade cantitatea de oxigen care ajunge in tesuturi din cauza oxidului de carbon care ia nastere si pe care fumatorul il inhaleaza odata cu aerul.

Boli respiratorii cauzate de tabagism - Fumatul cauzeaza deterioarea functiei pulmonare pana la boala cronica de obstructie bronsica. La fumatori imunitatea pulmonara este scazuta, apare sensibilitatea la infectii cu bacterii, virusi si micoze, care pot evolua catre bronsita, bronsita astmatiforma, astm bronsic, emfizem pulmonar, cancer bronsic, cancer pulmonar. Nicotina agreseaza epiteliul ciliat al peretelui bronsiolar, favorizeaza secretia de mucus, afecteaza miscarea cililor si mecanismul de autocuratire pulmonara. Bronsita cronica si astmul bronsic sunt de sase ori mai frecvente la fumatori decat la nefumatori. Cancerul bronsic s-a dovedit ca este prezent la majoritatea fumatorilor pasionati si este certa interventia cancerigena a unor substante care se degaja in timpul fumatului (din tutun si din foitele de tigara): nicotina, monoxid de carbon, bioxid de carbon, amoniac, acid cianhidric, acetonitril benzen, nichel, crom, cadmiu etc. Renuntare la fumat: cunoscand relatia fumat-cancer bronsic, este motivata o campanie antifumat.

Boli cardiovasculare cauzate de tabagism - Riscul acestor afectiuni creste proportional cu numarul de tigari consumate si scade la cei care inceteaza fumatul. In ateroscleroza coronarelor, a vaselor cerebrale, a arterelor extremitatilor nicotina are actiune vasoconstrictiva, creste concentratia lipidelor sanguine ( hipercolesterolemie) cu formarea consecutiva de ateroame, produce cresterea adezivitatii trombocitelor si astfel predispune la tromboza, scurteaza timpul de coagulare a sangelui, creste vascozitatea sangelui. Fumatorii au o incidenta mai mare fata de cardiopatia ischemica, fumatul creste secretia de catecolamine si descarcarea lor in sange, fapt ce determina tahicardie, creste presiunea arteriala ( hipertensiune arteriala ), a debitului cardiac si a debitului batailor inimii, creste consumul de oxigen a miocardului prin descarcare de catecolamine, mai ales a noradrenalinei, favorizeaza aparitia de aritmii cardiace. Carboxihemoglobina care se formeaza in timpul fumatului (datorita oxidului de carbon inhalat) este nociva pentru un miocard ischemiat, de aceea fumatorii fac infarct miocardic cu o incidenta mai mare decat nefumatorii. Renuntare la fumat: se impune educarea publicului larg in sensul renuntarii la fumat, ca pricipala masura de prevenire a aterosclerozei, cardiopatiei ischemice, infarctului de miocard.

Boli ale aparatuluidigestiv cauzate de fumat - Fumatul debiliteaza organele digestive, dauneaza digestiei, produce hiperaciditate gastrica, gastrita, ulcer gastric, ulcer duodenal, cancer de esofag, cancer gastric.

Femeia gravida si fumatul - Fumatul in timpul sarcinii poate cauza efecte nedorite, nastere prematura, greutate scazuta a copilului, un risc mai mare a copilului de a dezvolta astm bronsic si alte afectiuni.Una dintre cele mai bune metode de a avea o sarcina sanatoasa este renuntarea la fumat.

Fumat si infertilitate - Fumatorii au o mai mare tendinta la infertilitate si perioade mai lungi de conceptie decat nefumatorii. Renuntarea la fumat inaintea sarcinii poate imbunatati fertilitatea si are efecte pozitive asupra sanatatii viitorului copil.

Alte efecte ale fumatului - Fumatul are efecte nocive si asupra aparatului renal (cadmiul are un puternic efect nefrotoxic), scade imunitatea organismului, are efect nociv asupra sistemului nervos.

Renuntarea la fumat determina scaderea cantitatii de monoxid de carbon din organism, are loc o vindecare naturala si o imbunatatire a aerului respirat, scade riscul de imbolnaviri cardiovasculare, pulmonare etc. la un an dupa incetarea fumatului.

Tratament naturist in tabagism:
Este necesara detoxifierea organismului printr-o cura de 1-2 saptamani cu sucuri de fructe si supe de legume, care sunt hranitoare si au efect tonic asupra organismului. Eliminarea toxinelor prin transpiratie: bai fierbinti, baie de cate o jumatate de ora, una pe zi, iar la sfarsit se freaca corpul energic cu prosopul rece si consum de lichide concomitent cu baia, care intensifica transpiratia si eliminarea toxinelor.

Produse naturiste CaliVita eficiente in tabagism - diminuarea efectelor negative la fumatorii activi si fumatori pasivi si ajutor in caz de renuntare la fumat

Smokerade - Prin componentele sale neutralizeaza efectele nocive ale fumului de tigara la fumatorii moderati si fumatorii pasivi, iar la fumatorii inraiti diminueaza efectele negative. Smokerade este de un real folos pentru toti cei care doresc sa se lase de fumat, deoarece, pe langa ameliorarea simptomelor respiratorii are un rol important in neutralizarea substantelor nocive acumulate in organism. Smokerade ajuta la mentinerea sanatatii aparatului reapirator (in tabagism, expectoratie, astm bronsic, bronsita, cancer pulmonar), este util persoanelor care lucreaza in mediu toxic.

Oxy Max (oxigen molecular ) - Oxiterapia (oxigenoterapia): administrarea oxigenului in mod regulat si intr-o proportie adecvata reprezinta cel mai important factor pentru sanatate si pentru trecerea oxigenului in artere. Oxiterapia (oxigenoterapia) are indicatii in: tabagism, rinita, faringita, expectoratie, congestie pulmonara, emfizem pulmonar, astm bronsic, cancer pulmonar, silicoza, intoxicare cu gaze de esapament. Lipsa de oxigen provoaca agravarea tuturor bolilor pulmonare.

Produse naturiste CaliVita utile in afectiuni care conduc la steatoza hepatica: Rhodiolin (Rhodiola rosea) si Nopalin (in diabet), Chromium Max, Fat Absorber si Slim Formula (obezitate).

Produse naturiste eficiente in tabagism:

SMOKERADE
- 3x1 tablete/zi, pentru fumatorii activi (si fumatorii pasivi).
- 3x2 tablete/zi, pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat.

OXY MAX (oxigen molecular)- oxigenoterapie, de 2 ori/zi (dimineata si la pranz), dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata (oxigenul este extrem de util atat fumatorilor activi, fumatorilor pasivi, cat si persoanelor care doresc sa se lase de fumat).

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro