0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Alcoolism cronic - tratament naturist

Alcoolism cronic - Consumul in cantitati mari si pe durata indelungata de alcool are efecte devastatoare, distruge organele vitale ale organismului.

Alcool etilic (etanol) - Este principalul alcool continut in bauturile alcoolice, pe langa metanol, propanol, izopropanol etc. Continutul in alcool etilic (etanol) al diferitelor bauturi: bere - 2-6%, vinuri - 6-13%, lichioruri - 30-40%, coniac, wisky, rom, vodca - 50% sau si mai mult.

Alcoolul si ficatul
Dupa ingerarea bauturilor alcoolice are loc metabolismul alcoolului, tranformarea lui in ficat, prin oxidarea moleculelor de etanol, din care rezulta gaz carbonic, apa, degajare de caldura, acetaldehida si radicali liberi. Daca ingerarea de alcool este in cantitate redusa, cantitatea de acetaldehida si radicali liberi nu va fi periculoasa.
Daca insa, consumul de alcool este repetat pe timp indelungat si in cantitati mari, au loc agresiuni etilice asupra ficatului, care se pot agrava si conduc la trei tipuri de maladii de gravitate variabila: steatoza hepatica alcoolica, hepatita alcoolica, ciroza hepatica alcoolica. Tulburarile biochimice din celula hepatica au drept consecinta o acumulare crescuta de grasimi (trigliceride) la acest nivel, acumulare care, daca atinge un grad suficient de avansat si de indelungat, duce la modificari degenerative ale hepatocitului.

Steatoza hepatica alcoolica
Agresiunea toxica durabila duce la leziuni cronice favorizate de starea morfofunctionala din steatoza hepatocitara, care, in conditii favorizante, poate genera o suferinta hepatica definitiva, cu caracter progresiv: steatozic, steatozic inflamator si steatozo-fibrozic, cu trecere in fibroza organizata si dinamica.

Hepatita alcoolica
Se instaleaza datorita ingerarii, in mod regulat, a unor mari cantitati de bauturi alcoolice si care antreneaza inflamarea tesutului hepatic. Pe tot acest parcurs se instaleaza repetate hepatite acute, care lasa cicatrice fibroase hepatice din ce in ce mai extinse si care cu timpul duc la ciroza alcoolica.

Ciroza hepatica alcoolica
Este leziunea cea mai avansata care, odata instalata, este de mare gravitate. Ciroza hepatica alcoolica intervine dupa zeci de ani de consum excesiv de alcool, 80% dintre decesele in urma cirozei sunt rezultatul unui abuz de alcool. Chiar si un consum cronic moderat de alcool poate duce la ciroza.

Alcoolul si bolile cardiovasculare
Alcoolul consumat repetat si in cantitati mari, creste nivelul de trigliceride, creste riscul de boli cardiovasculare: hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic. Alcoolicii, cel putin la inceput, au tendinta la ingrasare, alcoolul creste lipemia postalimentara, astfel ca poate contribui, cand este consumat sistematic, la hipercolesterolemie. Alcoolul impiedica oxidarea hepatica a grasimilor care se acumuleaza in sange cu risc mare pentru artere.
Consumul excesiv de alcool poate interveni ca factor aterogen prin mai multe mecanisme: cresterea grasimilor si a acidului uric in sange, cresterea secretiei de insulina consecutiv cu tendinta la supraalimentatie si in consecinta obezitate, cresterea secretiei de catecolamine declansand astfel un veritabil "stres", accentuarea tulburarilor de coagulare ale sangelui, determinarea aparitiei hipertensiunii arteriale si uneori a diabetului.

Tratament naturist in alcoolism cronic:
Mediul si sprijinul familial sunt determinante in procesul de recuperare al alcoolicului. Trebuie sa fie indepartate persoanele din anturajul cu care obisnuieste sa bea, sa fie evitate ocaziile care trezesc dorinta consumatorului de alcool. Alimentatie de crutare hepatica: este interzis consumul de grasimi animale, carne grasa, cafea, tutun, alcool, iar in alimentatie sa predomine legume, fructe, fibre, uleiuri presate la rece, lapte, produse lactate, alge marine, fructe de mare, stridii, peste (hering, macrou, somon, sardine), ficat de vitel si de vaca, cereale integrale, orez brun, ceai verde, ciuperci. Exercitiile fizice, de minim 2-3 ori pe saptamana intaresc organismul si stima de sine, ajuta la regenerarea ficatului si a organismului in general.

Produse naturiste CaliVita eficiente in alcoolism cronic

Alcoolul este un puternic diuretic si provoaca o pierdere considerabila de vitamine si minerale.
Vitamin C-1000 Delayed Release - Alcoolismul altereaza sistemul digestiv si ficatul, de aceea este indicata suplimentarea cu cantitati mari de vitamina C naturala, care are actiune antioxidanta, detoxifianta, o lipsa moderata de vitamina C produce iritabilitate, depresie, apatie.
Strong Bones Calcium/Magnezium - Alcoolismul induce aparitia de osteoporoza, de aceea este necesara suplimentarea de calciu, iar magneziul este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si a sistemelor enzimatice, deoarece participa la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si proteinelor.

Mega B Complex- Vitaminele complexului B diminueaza simptomele de abstinenta de alcool.

Evening Primrose (Luminita de seara, Primula) - Scade simptomatologia neplacuta dupa ingerarea masiva de alcool ("mahmureala") si reduce depresia care apare frecvent la persoanele care consuma mari cantitati de alcool, prin deblocarea transformarii acidului alfa-linoleic in gamma-linoleic, transformare blocata de alcool si generatoare de depresii psihice.

Liver Aid - Contine aminoacizi naturali care diminueaza semnificativ impulsul de a bea alcool si ajuta la regenerea hepatica.

Produse naturiste CaliVita eficiente in alcoolism cronic:

VITAMIN C-1000 Delayed Release - 3x1 tablete/zi.

STRONG BONES CALCIUM/MAGNEZIUM - 3x1 capsule/zi.

MEGA B COMPLEX - 3x1 tablete/zi.

EVENING PRIMROSE (Primula, Luminita de seara) - 3-6 capsule/zi.

LIVER AID - 3-6 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro