0769 111 211 comenzi@tratamentnaturist.ro

Memorie deficitara - tratament naturist

Memoria reprezinta functia psihica (denumita si functia mnezica) ce asigura stabilitatea personalitatii individului, reprezinta substratul capacitatii de cunoastere a individului deoarece asigura fixarea, pastrarea si reactualizarea experientei anterioare. Memoria asigura continuitatea intre experienta anterioara si cea prezenta.

Mecanismele memoriei
Se admite astazi existenta a doua procese in mecanismele memoriei: memoria de scurta durata si memoria de lunga durata. Memoria de scurta durata sau temporara ar fi depozitata in circuite reverberante, alcatuite din lanturi de neuroni, care se activeaza reciproc. Memoria de lunga durata, desi sub raport functional reprezinta o continuitate a precedentei are un mecanism diferit. In procesul memoriei de lunga durata si care reprezinta depozitarea durabila a informatiei in neuronii sistemului nervos central, participa acizi nucleici, a caror capacitate de stocare a informatiei este recunoscuta.

Caracteristic pentru memoria de lunga durata este ca in perioada de dezvoltare a creierului, cand procesul de biosinteza a acizilor nucleici si proteinelor este activ, posibilitatile de depozitare ale informatiilor sunt maxime. Cu varsta, capacitatea de memorare de lunga durata se reduce. Merkler, considera ca memoria cerebrala este legata de producerea unei proteine cu o noua conformatie, o proteina informationala. Memoria de scurta durata ar reprezenta numai o modificare reversibila a conformatiei structurilor proteice din membrana neuronilor (celule nervoase) pe cand cea de lunga durata ar fi consecinta sintezei unui ARN mesager adecvat. Sinteza unui astfel de ARN mesager face ca modificarile reversibile ale structurii membranei neuronilor, aparute sub actiunea semnalelor (informatiei), sa devina durabile.

Memorie deficitara
In raport cu caracteristicile functionale ale memorarii, activitatea de invatare necesita o serie de conditii biologice care sa asigure desfasurarea unui metabolism neuronal adecvat, ceea ce include o alimentatie rationala, un regim somn-veghe corespunzator, o anumita tensiune emotionala, cu evitarea stimulilor nocivi, cu alte cuvinte o anumita ambianta de confort fiziologic si psihic. Trebuie precizat ca exista o imensa diferenta intre lapsusurile ocazionale si boli precum dementa senila (boala Alzheimer). Pierderile de memorie intamplatoare nu reprezinta o boala in sine, dar nici nu reprezinta ceva cu care trebuie sa traim.

Printre cauzele importante ale unei memorii deficitare amintim- Hipertensiunea arteriala este un factor de risc major pentru ateroscleroza, cu scaderea sau intreruperea completa a fluxului sanguin in anumite teritorii din organism, inclusiv la nivel cerebral, ceea ce duce la pierderi de memorie, crize de afazie sau de dezorientare in timp si spatiu. Hipercolesterolemia, prin cresterea colesterolului total (CT), a fractiunii LDL-colesterol si a trigliceridelor, contribuie la aparitia problemelor de memorie mai mult sau mai putin severe. Mentinerea nivelului de colesterol la un nivel convenabil ajuta la pastrarea unei mai bune memorii si la sanatatea aparatului cardiovascular. Fumatul favorizeaza acumularea colesterolului in vasele sanguine, cu ingreunarea circulatiei, afectarea peretilor interiori ai arterelor si aparitia de boli cardiovasculare si probleme de memorie.

Alcoolul consumat repetat si in cantitati mari creste nivelul de trigliceride, creste riscul de boli cardiovasculare: hipercolesterolemie, ateroscleroza, probleme de memorie, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic. Consumul excesiv de alcool poate interveni ca factor aterogen prin mai multe mecanisme: cresterea grasimilor si a acidului uric in sange, cresterea secretiei de insulina consecutiv cu tendinta la supraalimentatie si in consecinta obezitate, cresterea secretiei de catecolamine declansand astfel un veritabil "stres", accentuarea tulburarilor de coagulare ale sangelui, determinarea aparitiei hipertensiunii arteriale si uneori a diabetului.

Tratament naturist in caz de memorie deficitara - Pentru a imbunatati memoria este necesar sa se combine unele exercitii de memorie cu unele schimbari in stilul de viata. Creierul este ca orice alt organ al corpului omenesc, cu cat este exersat mai mult, cu atat devine mai puternic. Oamenii activi isi formeaza conexiuni neurale suplimentare, cu alte cuvinte au o rezerva mai bogata de circuite cerebrale, asa ca este mai probabil ca ei sa-si pastreze ascutimea mintii. Este deci important ca mintea sa fie tinuta activa de exemplu prin exercitii de memorie: cititul unor carti cu subiecte incitante, dezlegare de cuvinte incrucisate, exercitii de memorie sau orice alta activitate care tine mintea ocupata. Mersul pe jos, cu bicicleta si alte forme de exercitii fizice maresc fluxul sanguin in tot organismul, inclusiv in creier.

Exercitiile regulate de aerobica protejeaza si in fata unor boli ca atacul cerebral, diabetul si hipertensiunea arteriala, boli care au ca efect probleme de memorie. Persoanele aflate frecvent in stare de tensiune nervoasa sau stare anxioasa au nivelul hormonilor de stres mai ridicat, hormoni care, cu timpul, pot afecta zona creierului responsabila de memorie. Stresul nu poate fi evitat complet, dar poate fi echilibrat cu activitati relaxante, placute si care abat atentia de la factorul stres. Persoanele cu depresie se concentreaza mai greu, se simt obositi si apatici. Creierul are nevoie de somn in timpul caruia lucreaza asupra informatiilor adunate in cursul zilei, de aceea este necesar si sanatos un somn de cel putin 8 ore pe noapte. Mentinerea colesterolului in limitele normalului face ca problemele de memorie sa scada semnificativ.

Deoarece in structura creierului intra 85% apa, este necesar, pentru sanatatea acestuia, sa se consume minim 2 litri de apa pe zi. In lipsa unei cantitati suficiente de apa are loc creieruluiidratarea ace, fapt ce duce la stare de oboseala si la ingreunarea activitatii de memorare. Informatiile privind relatia dintre consumul de alcool si memorie sunt foarte categorice, chiar si in cantitati mici alcoolul dauneaza memoriei, inhiband pe termen lung transferul si consolidarea informatiei in banca de date care este creierul. Dupa un consum considerabil de alcool, memoria, capacitatea de concentrare si invatare sunt afectate ulterior pana la 72 de ore. Abuzul prelungit de alcool poate produce o vatamare permanenta a legaturilor dintre celulele nervoase ale creierului, avand ca rezultat deteriorari ireversibile ale memoriei, alterari de personalitate si dementa.

Produse naturiste CaliVita eficiente in caz de memorie deficitara

qProtect - Ginkgo biloba imbunatateste circulatia sanguina si astfel ajuta neuronii sa-si obtina toti nutrientii de care au nevoie pentru a ramane sanatosi: imbunatateste memoria, puterea de concentrare, confera vioiciune mentala.
Energy and Memory - Produs naturist ce contine contine: colina, extract de guarana, lecitina, vitamina C, vitamina E, magneziu, zinc, seleniu. Energy and Memory invioreaza fizic si psihic, de aceea este recomandat persoanelor care desfasoara o munca intelectuala ce necesita mare atentie si putere de concentrare, elevilor si studentilor in perioada examenelor, persoanelor cu functii de raspundere si celor expuse stresului, in munca fizica sustinuta. Energy and Memory este foarte util ca tratament naturist in: atentie, concentrare si memorie deficitare, oboseala psihica si fizica, stres, depresie, anxietate, iritabilitate, efort fizic prelungit etc.
Super Soya Lecithin: Lecitina este o sursa principala de acid fosforic, fosfatidilcolina si fosfatidilserina, implicate in fenomenul de memorare. Scaderea cantitatii de lecitina din organism duce la demielinizarea nervilor si la functionarea defectuoasa a sistemului nervos, astfel apar tulburari psihice: rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, depresie, dificultati de concentrare, memorie deficitara, insomnie, oboseala psihica. Fosfolipidele din lecitina participa la transferul impulsurilor nervoase, la buna functionare a neuronilor, confera vitalitate intelectuala, stimuleaza memoria si concentrarea, capacitatea de invatare si mentinerea echilibrului emotional.
Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptare la solicitari si schimbari neasteptate) la persoanele expuse la stress, scazand in acelasi timp efectele componentelor potential nocive (hormonii glucocorticoizi, cortizolul), asigurand astfel un raport optim al acestora. Cresterea serotoninei la nivel cerebral amelioreaza starile depresive, i mbunatateste c oncentrarea mentala , memoria, usurand efortul intelectual (efect anti-depresiv).
Stres Management B Complex - Vitaminele complexului B si in special vitamina B12, joaca un rol cheie in functionarea memoriei, deficienta acestora ducand la pierderi semnificative de memorie.

Produse naturiste CaliVita eficiente in caz de memorie deficitara:

qPROTECT - 3x1 tablete/zi.

ENERGY and MEMORY - 3x1 tablete/zi.

SUPER SOYA LECITHIN - 3x1 capsule/zi.

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3x1 capsule/zi.

STRESS MANAGEMENT B COMPLEX - 3x1 tablete/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

BioHarmonex 4 - aparat de tratament la domiciliu prin biorezonanta

Bioharmonex influenteaza si stimuleaza campul electromagnetic natural generat de anumite tesuturi din organism, intensificand functia naturala a metabolismului si puterea de vindecare a organismului...

vezi detalii

Afla avantajele unui
Card de Membru Calivita

Daca esti client fidel si cunosti calitatea produselor naturiste Calivita sau esti client nou si intentionezi sa cumperi aceste produse, inscrie-te ca Membru Consumator...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!


Mobil: 0769 111 211
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro