0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Migrena - tratament naturist

S-a constatat ca aproximativ 60% dintre oameni sufera din cand in cand de dureri de cap, insa numai o parte dintre acestea sunt migrene. Este foarte important sa se faca distinctia intre o simpla durere de cap si o migrena, deoarece tratamentul acestor doua afectiuni este diferit.

Durere de cap - Este o durere difuza, fara o localizare precisa si nu are caracter pulsatoriu. Este o afectiune comuna, care poate sa apara la o emotie puternica, dupa consum excesiv de alcool sau dupa o masa copioasa, datorita unei banale raceli, in urma unui efort, dupa lucrul la calculator, datorita posturii incorecte la masa de lucru etc. Este o afectiune pasagera, o cefalee benigna, care dispare de la sine sau dupa administrarea unui antalgic usor.

Migrena - Cefalgie periodica, aproape constant unilaterala (hemicraniana), asociata frecvent cu fenomene oculare si cu tulburari vegetative. Are caracter familial si este influentata favorabil de substante care regleaza nivelul de serotonina, circulatia si oxigenarea sanguina cerebrala si periferica.

Cauzele migrenei:
Tulburari de circulatie sanguina - Deficit de aprovizionare cu sange si oxigenarea insuficienta a tesutului cerebral, vasolabilitate - vasoconstrictii urmate de vasodilatatii, tulburari de circulatie localizate in teritoriul arterelor cerebrale - vasodilatatii si edem, care explica prelungirea durerii. Vasoconstrictia initiala este consecinta eliberarii unor cantitati crescute de serotonina, vasodilatatia ulterioara (vasodilatatie excesiva, cu relaxarea peretilor vasculari si pulsatii dureroase) este consecinta eliminarii crescute de serotonina din organism si scaderii importante a nivelului ei seric. Vasodilatatia si edemul sunt accentuate de interventia bradikininei si prostaglandinelor.

Alergie - Caracterul alergic al unei migrene este sustinut de argumente clinice si biologice, existenta unui teren alergic la persoanele migrenoase si coexistenta migrenei cu alte manifestari alergice, declansarea crizelor migrenoase dupa ingerarea anumitor alimente, medicamente etc.

Solicitari psihice - Surmenaj, stres, depresie, anxietate, emotii puternice (bucurii sau suparari).

Iritatii degenerative sau traumatisme ale coloanei vertebrale (spondiloza cervicala).

Alte cauze importante - Hipoglicemie, disfunctii hormonale genitale (la femei), disfunctii hepatobiliare, procese inflamatoare dentare sau sinusale, abuzul de alcool sau tutun etc.

Simptomele unei migrene
Durere pulsatorie, in crize, care in general dureaza intre 4 si 72 de ore, se agraveaza la eforturi bruste si prezinta rezistenta la medicatia antalgica obisnuita. Este o cefalee de regula unilaterala (afecteaza doar o parte a capului), cu localizare orbito-oculo-frontala, durerea insa isi poate muta locul in cealalta parte a capului, chiar in cadrul aceleiasi crize. Migrena este insotita de greata, voma, anorexie, paloare, tulburari vizuale, intoleranta la lumina si zgomot, somnolenta, afectarea activitatilor cotidiene.

Tratament naturist al migrenei:
Se impune adoptarea un stil de viata sanatos, respectarea orelor de odihna, relaxare fizica si psihica, pauze in efortul fizic si psihic, o dieta bazata mai mult pe legume si fructe neprelucrate termic sau partial prelucrate, peste, carne de pui, lichide suficiente de baut (pentru o buna hidratare a organismului).
Fitoterapia este de un ajutor nepretuit in lupta cu migrenele, anumite principii biologic active naturale rezolva atacurile de migrena si cauzele care le declanseaza prin actiune antiinflamatoare, antimigrenoasa, antialergica, reglarea a nivelului de serotonina din sange, reglarea tulburarilor circulatorii cerebrale si periferice (vasoconstrictii, urmate de vasodilatatii), fluidizarea sangelui si refacerea peretilor arterelor cerebrale, impiedicarea instalarii aterosclerozei, imbunatatirea oxigenarii cerebrale si a tuturor celulelor organismului, cresterea nivelului energetic al organismului, imbunatatirea functiilor cerebrale si a capacitatii intelectuale.

Produse naturiste CaliVita eficiente in migrena

Rhodiolin (Rhodiola rosea)- Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptare la solicitari si schimbari neasteptate) la persoanele expuse la stres, relaxeaza sistemul nervos central, cres te semnificativ toti parametrii fizici si psihici pana aproape de limita lor maxima fara a produce perturbari (efect adaptogen), are efect pozitiv in migrena.
qProtect - Extractele standardizate din frunzele de Gingko biloba au intrat in atentia cercetatorilor din domeniul fitoterapiei moderne deoarece au proprietatea de a intensifica atat circulatia fluxului sanguin spre creier, cat si circulatia periferica, actioneaza pe artere, vene si capilare sanguine datorita componentelor sale biologic active. Ginkgo biloba are indicatii terapeutice in: migrene, acufene, tulburari de echilibru, memorie deficitara, hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, ateroscleroza, cardiopatia ischemica, tratamentul incipient al bolii Alzheimer etc.
O xy Max (oxigen molecular) - oxiterapie (oxigenoterapie) - Oxigenul este elixirul vietii si este absolut indispensabil pentru buna functionare a tuturor celulelor organismului. Oxigenul ajuta la suplimentarea cu oxigen a tesuturilor, reincarca organismul cu energie, imbunatateste toate procesele fiziologice si metabolice, ne face mai activi atat fizic cat si psihic, deoarece un corp robust si viguros nu poate exista decat avand un sange curat si nervi sanatosi. Oxy Max asigura oxigenarea sanguina cerebrala si periferica si astfel inlatura migrena.
White Willow (aspirina naturala) - Aspirina naturala trateaza afectiunile dureroase si febrile prin inhibitia sintezei de prostaglandine, avand efect antipiretic si analgezic.

Produse naturiste CaliVita eficiente in migrena:

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

qPROTECT - 3x1tablete/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - oxiterapie (oxigenoterapie ) - de 2 ori/zi, dimineata si la pranz, dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

WHITE WILLOW (aspirina naturala) - 3x1 capsule/zi.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro