0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Spasmofilia - tratament naturist

Spasmofilia - Existenta unui dezechilibru in metabolismul anumitor minerale, scaderea nivelurilor de calciu si magneziu, concomitent cu cresterea fosforului in sange, poate duce la manifestari variate si destul de dure, precum contracturile involuntare ale muschilor, tulburari respiratorii, palpitatii, ameteli, lesin etc. Spasmofilia este o afectiune frecventa, adeseori ignorata, apare predominant primavara, dar si vara (datorita caniculei). Spasmofilia reprezinta o afectiune aparte, care se diferentiaza net de tetania hipoparatiroidiana (care apare dupa tiroidectomie).

Cauzele aparitiei spasmofiliei
Calciul si magneziul din sange sunt sub valorile normale, deoarece organismul in stare de stres nu reuseste sa fixeze cele doua oligoelemente importante. Regim alimentar inadecvat sarac in elemente nutritive (mai ales calciu si magneziu). Sarcina si alaptarea in care organismul matern trebuie sa aduca un aport nutritiv suficient pentru mama si fat. Dereglari hormonale la femeie prin hiperestrogenism si care dezechilibreaza rapid metabolismul calcic si explica decompensarea premenstruala a femeilor cu spasmofilie. De asemenea spasmofilia poate sa apara datorita unui stres prelungit, emotii negative, care tulbura metabolismul calciului si magneziului.

Calciu
Are rol in formarea oaselor si a dintilor, mentine tineretea oaselor, are rol in activarea de enzime, in permeabilitatea membranelor celulare si este implicat in transmisia impulsurilor nervoase, ajuta la contractarea si relaxarea muschilor (excitabilitatea neuromusculara).

Magneziu
Se gaseste mai ales in oase, iar restul in muschi, sange, tesuturi moi si celule. Este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si a sistemelor enzimatice, deoarece participa la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici si proteinelor. Magneziul are indicatii in tetanie, spasmofilie, sindromul de oboseala cronica si de hiperactivitate, stres, depresie, inhiba excitabilitatea neuronilor, regleaza relaxarea si contractilitatea muschilor.

Manifestari ale spasmofiliei
Simptomele tetaniei latente (spasmofiliei) pot varia de la o zi la alta. Uneori, o tetanie latenta se poate transforma in tetanie manifesta. Spasmofilia prezinta perioade lungi de latenta, pe fondul careia pot sa apara crize de tetanie mai mult sau mai putin acute. Crizele de tetanie apar sub forma unor spasme neuromusculare cu diferite localizari, avand durata si intensitate variabila. "Facies tetanic", localizarea spasmelor la nivelul orbicularului buzelor. "Mana de mamos", spasme neuromusculare la nivelul mainilor. Picior "in equin", determina spasmul la nivelul piciorului.

Pot sa apara tulburari sezitive (amorteli, furnicaturi) si fenomene vasculare (transpiratii, vasoconstrictie periferica cu raceala extremitatilor etc). Uneori pot sa apara crampe musculare, contracturi generalizate, chiar senzatia de "nod in gat" datorat spasmului laringian sau esofagian. Persoanele care sufera de spasmofilie au o piele subtire, lipsita de luciu si care se descuameaza, firul de par este subtire, casant si mat, iar unghiile se exfoliaza usor, se rup si devin o problema mai ales pentru femei. Spasmofilia provoaca oboseala, nervozitate, anxietate, depresie, transpiratii abundente, dureri de stomac, stare permanenta de rau general in organism, dereglari ale ciclului menstrual (prin hiperestrogenemie). Spasmofilia afecteaza de obicei ambele sexe, insa predomina la sexul feminin.

Diagnosticul de spasmofilie se pune prin examene de laborator (calciu si magneziu scazute in sange), prin evidentierea semnelor clinice de hiperexcitabilitate neuro-musculara periferica si a semnelor electrice (electromiograma - EMG). Spasmofilia este forma latenta a tetaniei, in aceasta boala hiperexcitabilitatea sistemului nervos poate fi constatata, atunci cand nu se exprima clinic, prin percutia obrazului si cand se produce o contractie fulgeratoare a musculaturii faciale. In crize se observa semnele: "Facies tetanic" spasme in orbicularul buzelor, "Mana de mamos" spasme la maini si Picior "in equin" spasme la picior, senzatia de "nod in gat".

Tratament naturist in spasmofilie:
Alimentatia are un rol foarte important in prevenirea instalarii spasmofiliei. Vor fi consumate alimente bogate in vitamine, minerale si oligoelemente, lapte si produse din lapte (iaurt, branzeturi), legume si fructe crude, sucuri naturale de legume si fructe (preparate in casa). Daca alimentatia este dezechilibrata, este indicat consumul unor produse naturiste cu continut specific pentru normalizarea nivelurilor de calciu si magneziu din sange.

Produse naturiste CaliVita eficiente profilactic si terapeutic in spasmofilie

Strong Bones Calcium/Magnezium, calciul si magneziul sunt minerale indispensabile organismului si sunt necesare in rahitism, osteoporoza, carii dentare, pentru functionarea optima a sistemului nervos (in stres, depresie, nevroza, psihoza), a musculaturii (spasme musculare, tetanie, spasmofilie si spasme coronariene). Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este de 2:1 si care se afla in acest produs naturist.

Power Mins - Contine calciu (din carapace de scoica si citrat), magneziu (oxid si aspartat), potasiu, zinc, mangan, fier, cupru, iod (din alge marine), seleniu, crom (picolinat), molibden.

Lion Kids Punch with Vitamin D - Produs naturist preparat special pentru copii, contine vitamine (si vitamina D), minerale (si calciu, magneziu) pentru copii.

Noni (Morinda citrifolia) - Este un produs naturist foarte util, pe langa multe altele si in afectiuni neuro-psihice - spasmofilie, tetanie, leuconevraxita, accidente vasculare cerebrale in faza recuperatorie, insomnii, sindromul oboselii cronice, astenie, depresie, cefalee, migrene, nevralgii diverse (inclusiv cea de trigemen), Parkinson, Alzheimer, intoxicatia alcoolica sau cea cu droguri, tulburari polimorfe de comportament, nevroze diverse.

Produse naturiste eficiente in spasmofilie:

STRONG BONES Calcium Magnezium - 3-6 capsule/zi.

POWER MINS - 3x1 tablete/zi.

LION KIDS with VITAMIN D - 3x1 tablete/zi.

NONI (Morinda citrifolia) - 30 ml de 3 ori/zi sau 3-6 capsule/zi.

Se va consuma unul din primele trei produse enumerate, asociat cu Noni.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro