0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Stres - implicatii fizice si psihice ale unui stres prelungit - tratament naturist

Stres - Se utilizeaza curent notiunea de "stres", prin care se intelege situatia functionala a organismului in care, sub actiunea unor stimuli intensi, umorali sau psihici, se declanseaza pe cale nervoasa o activare hipofizocorticosuprarenala, cu hipersecretie de cortizol si ACTH (hormon adenohipofizar adrenocorticotrop). Adrenalina si noradrenalina, sunt hormoni secretati de suprarenale si sunt denumiti hormoni ai stresului.
Desi stresul este cunoscut dintotdeauna, efectele lui se manifesta acut in societatea actuala, deoarece factorii favorizanti si generatori s-au inmultit. Stresul a fost descris si denumit astfel de catre medicul austriac Hans Selve.

Tipuri de stres (exemple) - Stres profesional (negativ si excesiv): este cel mai important si frecvent intalnit si consta intr-un ritm de lucru prea intens, program foarte incarcat, suprasolicitare fizica si psihica. Stres in activitati ce necesita maxima concentrare si riscuri (aviatori, soferi etc). Stres in lipsa recreerii, relaxarii, a unui concediu. Stres datorita unor boli incurabile sau stres provocat de obiceiuri nesanatoase (fumat, abuz de cafea sau alcool etc). Stres dupa un divort, un esec sentimental sau decesul unei persoane dragi. Stres al femeii moderne care are foarte multe indatoriri: serviciu, menaj, cumparaturi, mama, sotie. Stres din motive materiale, grija zilei de maine, stres al capului familiei, care trebuie sa asigure venitul pentru un trai decent al membrilor familiei.

O sanatate buna depinde de un sistem nervos echilibrat. Cand capacitatea de adaptare a organismului la stres este depasita prin solicitari prelungite psihice si fizice, apar stari patologice psihice si organice, prin somatizarea emotiilor si a stresului.

Prea mult stres ameninta in mod direct sanatatea, stresul nu este o boala in sine, ci un raspuns exagerat al organismului la solicitari psihice si fizice sporite, la diferite agresiuni (de diverse naturi).

Implicatii psihice ale stresului prelungit: Anxietate, depresie, fobii, stare de tristete cronica, teama, indiferenta, indolenta, plictiseala, neliniste, capacitate de concentrare si memorare deficiente, incapacitate de rezolvare a obligatiilor profesionale si de viata, instabilitate psiho-afectiva, tensiune nervoasa, iritabilitate, impulsivitate, agitatie, agresivitate. Insomnie sau somn neodihnitor, lipsa poftei de mancare sau mancatul exagerat etc.

Implicatii fizice ale stresului prelungit: Hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral (AVC), palpitatii, aritmii cardiace, infarct miocardic, migrena, hiperaciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, sindrom de colon iritabil, diabet, obezitate, dificultati respiratorii, astm, oboseala cronica, imbatranire prematura, incaruntire prematura rapida, caderea parului (chiar definitiva si totala). Imunitate deficitara - marirea riscului de infectii bacteriene, virale sau parazitare, diferite forme de cancer si boli autoimune. Artrita, artroza, hepatita, impotenta sexuala, lipsa libido-ului si infertilitate la barbati, tulburari de ciclu menstrual, frigiditate si sterilitate la femei etc.

Tratament naturist in profilaxia si implicatiile stresului:

Pentru mentinerea sistemului nervos in stare de sanatate optima este necesar sa se evite stresul si aparitia starilor de anxietate, depresie, iritabilitate, impulsivitate, agresivitate, oboseala cronica, migrena, insomnie, somn neodihnitor etc. Masuri: relaxare, gandire pozitiva, masaj general, masarea tamplelor, o viata activa, exercitii fizice, miscare in aer liber, exercitii de respiratie, dieta sanatoasa, lichide suficiente de baut, respectarea orelor de odihna, fara fumat sau abuz de cafea si alcool.
De asemenea, se vor anula efectele stresului prin protejarea glandelor suprarenale si restabilirea echilibrului intre corpul fizic, spiritual si mental. Numeroase plante, prin pricipiile lor biologic active, actioneaza asupra sistemului nervos, ajutand organismul sa se adapteze la tensiunile de tot felul (fizice si psihice), pentru sanatate psihica, activitate cerebrala, capacitate de concentrare si memorare eficiente.

Produse naturiste CaliVita cu eficienta maxima in profilaxia si implicatiile stresului

Rhodiolin (Rhodiola rosea) - Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptare la solicitari si schimbari neasteptate) la persoanele expuse la stress, scazand in acelasi timp efectele componentelor potential nocive (hormonii glucocorticoizi, cortizolul), asigurand astfel un raport optim al acestora.
Super Soya Lecithin (sau Triple Potency Lecithin) - Scaderea cantitatii de lecitina din organism duce la demielinizarea nervilor si la functionarea defectuoasa a sistemului nervos, astfel apar tulburari psihice: rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, depresie, dificultati de concentrare, memorie deficitara, insomnie. Fosfolipidele din lecitina participa la transferul impulsurilor nervoase, la buna functionare a neuronilor, stimuleaza toate functiile creierului, confera vitalitate intelectuala, stimuleaza memoria si concentrarea, capacitatea de invatare si mentinerea echilibrului emotional.
Stress Management B Complex - Complexul vitaminic B este util oricarei persoane, aceste vitamine fiind folosite cu succes in tratamentul naturist al multor afectiuni: stres, depresie, anxietate, memorie slabita, imunitate deficitara etc.
Oxy Max (oxigen molecular) - oxiterapie (oxigenoterapie) - Neuronii (celulele creierului) sunt cei mai sensibili la lipsa de oxigen. In lipsa oxigenului se instaleaza hipoxie, confuzie in gandire, memorie deficitara, depresie, tensiune nervoasa, plictiseala, sensibilitate la boli mentale, epilepsie. Oxiterapia are un efect tonic nervos foarte eficace, reduce efectele unui stres prelungit, ajuta in activitate intelectuala intensa si prelungita (examene).

Produse naturiste CaliVita cu eficienta maxima in profilaxia si implicatiile stresului:

RHODIOLIN (Rhodiola rosea) - 3-6 capsule/zi.

SUPER SOYA LECITHIN (sau TRIPLE POTENCY LECITHIN) - 3x1 capsule/zi.

STRESS MANAGEMENT B COMPLEX - 3x1 tablete/zi.

OXY MAX (oxigen molecular) - Oxiterapie(oxigenoterapie) - de 2 ori/zi, dimineata si la pranz, dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 picaturi pana la15-20 picaturi, in cate 100 ml apa plata.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro