0741.018.612 comenzi@tratamentnaturist.ro

Anemie feripriva - tratament naturist

Anemie feripriva - Este o anemie prin deficit de fier, se manifesta atunci cand nivelul total de fier este scazut sub limita normala si este cel mai frecvent tip de anemie. Hematiile (globule rosii) sunt principalele elemente figurate din sange care indeplinesc functia vitala a transportului de oxigen din plamani catre tesuturi.
Hemoglobina are in structura 4 atomi de carbon, hidrogen, azot si oxigen care inconjoara un singur atom de fier. Hemoglobina contine 65-70% din fierul total al organismului uman, iar 30-35% se gaseste in ficat, splina si maduva osoasa. Fierul este esential pentru viata, necesitatile zilnice de fier sunt de 0,5 mg la barbati si 2 mg la femei.

Anemie post hemoragica cronica: Se datoreaza pierderii repetate a unor cantitati reduse de sange prin care se epuizeaza treptat rezervele de fier si se tulbura sinteza hemoglobinei - in hemoragie digestiva superioara, in gastropatii cronice, ulcer gastric sau duodenal, rezectii gastrice, duodenite, cancer, polipoza, hemoroizi, epistaxis, meno sau metroragii etc.

Anemia feripriva simptomatica: Cresterea necesitatilor de fier ale organismului in anumite stari fiziologice poate antrena anemie feripriva - la copii malnutriti, in deficit de aport alimentar (alimentatie unilaterala) care face ca fierul sa fie blocat si neabsorbabil, in sarcina (femei gravide), in perioadele de crestere rapida la copii (pubertate). La femei cu varsta peste 30- 40 de ani, anemia se constituie pe o perioada de mai multi ani si are loc sub influenta diferitilor factori care scad rezervele de fier prin tulburari neurologice, hormonale, procese inflamatoare genitale, perioada de premenopauza si menopauza.

Infestatiile cu Giardia (lamblia) antreneaza tulburari ale absorbtiei fierului, cu anemie feripriva consecutiva.

In infectiile bacteriene rezervele de fier sunt suficiente in organism, insa fierul este blocat si neutilizat, este tulburat circuitul sau normal si astfel se diminueaza sinteza de hemoglobina. De aceea, in aceste anemii, nu se administreaza fier, este suficienta administrarea de vitamina C si vitamine B.

Simptome: Paloarea tegumentelor, oboseala cronica, par friabil si rar, incaruntire precoce, unghii deformate, concave si care se rup usor. Scleroticele ochilor sunt alb-albastrui, iar conjunctivele sunt palide. Se constata ragade (crapaturi la comisurile gurii), limba este moderat depapilata si inflamata, arsuri in limba, iar mucoasa faringiana are un aspect atrofic.

Tratament naturist in anemia feripriva:
In aceasta forma de anemie este necesara o alimentatie completa, variata si administrarea de fier (din surse naturale). Fierul se administreaza la bolnavi cu deficit de fier, in functie de cauza directa din anemia feripriva: malnutritie la copii, adulti si persoane in varsta, infectii, infestatie cu Giardia (lamblia), hemoragie acuta, hemoragie cronica, epistaxis, ulcer gastric, ulcer duodenal, melena, hemoroizi, meno si metroragii, sarcina, premenopauza, menopauza, cancer, polipoza etc.

Produse naturiste CaliVita necesare in anemia feripriva

Iron Plus - In anemia feripriva tratamentul cu Iron Plus + vitamina C accelereaza formarea de globule rosii si producerea de hemoglobina.
Vitamina C Plus Flavonoid (C 500 sau C 1000) - Dupa consumarea pe o perioada scurta numai a fierului, se trece la cura de intretinere (fier combinat cu vitamina C) in vederea refacerii rezervelor de fier din organism timp de 1-3 saptamani, 2-3 luni, uneori chiar mai mult, pentru prevenirea recaderii sindromului anemic. In anemie, tratamentul cu vitamina C (favorizeaza absorbtia fierului) combinat cu fier, accelereaza formarea de hematii. Tratamentul dureaza pana cand hemoglobina ajunge in jur de 12-13%.
Stress Management B Complex - In anemiile din infectii se consuma numai vitamina C si vitaminele complexului B.
Liquid Chlorophill - Clorofila are structura asemanatoare cu cea a hemoglobinei, este un regenerator sanguin, participa la formarea de hematii si hemoglobina (in anemie), stimuleaza si productia altor elemente figurate din sange, detoxifiaza sistemul sanguin, imbunatateste circulatia sanguina, are actiune de curatare si intinerire a vaselor sanguine.

Produse naturiste CaliVita necesare in anemia feripriva:

IRON Plus - 3x1 tablete/zi.

VITAMINA C (C-500, C-1000, C-Plus Flavonoid) - 3x1 tablete/zi.

STRESS MANAGEMENT B Complex - 3x1 tablete/zi.

LIQUID CHLOROPHILL - 15 ml de 1-2 ori/zi.

In anemia feripriva se consuma Iron Plus si Vitamin C-500 (sau C-1000, C-plus Flavonoid). In anemiile din infectii se consuma Vitamin C-500 (sau C-100, C-Plus Flavonoid)si Stress Management B Complex sau Liquid Chlorophill.

Produsele naturiste pot fi comandate prin:
  • formularul de comanda de pe fiecare pagina a produselor
  • telefonic: 0741.018.612 - biolog Iosefina Ungureanu
  • prin email: comenzi@tratamentnaturist.ro

Produse naturiste Calivita

Produsele naturiste CaliVita sunt realizate in Statele Unite ale Americii, prin tehnologie exclusiv ecologica. Programul de cercetare stiintifica, finantat de CaliVita, este...

vezi detalii

Bioharmonex

Este un dispozitiv electronic care emite un camp electromagnetic pulsant, de intensitate foarte scazuta, cu dimensiuni : 90mm x55mm x20mm si greutate de aprox. 80 g...

vezi detalii

Aparatul de biorezonanta (biofeedback)

Masoara un spectru foarte larg de reactii electrice si electromagnetice ale organismului viu , fiind extrem de sensibil la cele mai mici semne incipiente ale...

vezi detalii

Pentru informatii legate de produse, comenzi si detalii, va rugam sa ne contactati!

Biolog Iosefina Ungureanu
Mobil: 0741.018.612
E-mail: comenzi@tratamentnaturist.ro